Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV2 Lezyonları Ne Kadar Sürer? 35 Gündür Geçmeyen Lezyonlar Normal mi?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, HSV-2 lezyonlarının 35 gündür geçmediğini ve normal olup olmadığını sormuştur. Yanıtlardan biri, stres ve bağışıklık durumunun etkili olabileceğini, ilk atakta sürecin uzun sürebileceğini belirtmiştir. Bir başka kullanıcı, lezyonların patlatılmaması gerektiğini ve hamazinc veya fucidin kremlerin faydalı olabileceğini söylemiştir. Konu başlatıcı, lezyonun küçük bir siğil gibi olduğunu ve ne ilerleme ne gerileme olduğunu ifade etmiştir. Ardından virüsün başka bölgelere bulaşma riski sorulmuş, bir kullanıcı ele ve kola yayılma olmadığını ancak göze bulaşırsa körlüğe yol açabileceğini belirtmiştir. Bir başka katılımcı yanma ve ağrının 1 yıl sürmeyeceğini sormuş, ardından başka bir kullanıcı kendi deneyimini paylaşarak herkeste farklı seyrettiğini ve mutasyon veya bağışıklık durumunun etkili olabileceğini belirtmiştir. Genel olarak, konu HSV-2'nin ilk atağının uzun sürebileceği ve kişiden kişiye değiştiği yönünde bilgilerle sonlanmıştır.

Merhaba, Hsv2 belirtileri yaşadım. İlk lezyondan 20 gün sonra doktora gittim bana bazı ilaçlar verdi ve 10 gün kullanmamı istedi. Kullandım ve bir değişiklik yok, sadece genital bölgede genel ağrı şikayetim vardı o hafifledi. Ancak lezyonlar olduğu gibi duruyor. İlk defa yaşıyorum bu hastalığın görünür lezyonlarını. Yaklaşık 35 gün oldu ancak henüz hiç bir değişiklik yok. Normal bir durum mudur?

Ek Bilgiler:

HSV-2 Belirtileri ve Süreç Hakkında Bilgiler

Herpes simpleks virüsü tip 2 (HSV-2) genellikle genital bölgede lezyonlara neden olur. İlk atak (primer enfeksiyon) genellikle daha şiddetlidir ve iyileşme süresi 2-4 hafta arasında değişebilir. Ancak bazı kişilerde ilk lezyonlar daha uzun sürebilir. Virüs vücutta latent kalır ve tekrarlayabilir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında (stres, hastalık, yorgunluk gibi) nüksler daha sık olabilir. Lezyonların kendiliğinden iyileşmesi beklenir, patlatmak enfeksiyon riskini artırabilir. Genellikle lezyonlar aynı bölgede tekrarlar, ancak vücudun diğer bölgelerine (eller, kollar gibi) yayılmaz. Sadece göz teması nadiren körlüğe yol açabilecek ciddi bir enfeksiyona neden olabilir, bu nedenle lezyonlara dokunduktan sonra elleri yıkamak önemlidir. Tedavi antiviral ilaçlarla yapılır, ancak tamamen yok etmez, sadece süreyi kısaltır ve şiddetini azaltır. Her bireyde hastalık farklı seyredebilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(18-10-2020, Saat: 20:41)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Hsv2 belirtileri yaşadım.ilk lezyondan 20 gün sonra doktora gittim bana bazı ilaçlar verdi ve 10 gün kullanmamı istedi.kullandım ve h bir değişiklik yok sadece genital bölgede genel ağrı şikayetim vardı o hafifledi.ancak lezyonlar olduğu gibi duruyor.ilk defa yaşıyorum bu hastalığın görünür lezyonlarını.

Yaklaşık 35 gün oldu ancak henüz hiç bir değişiklik yok.nor al bir durum mudur?
Psikolojin nasıl son bir aydır? Eğer aşırı stres yapıyorsan, bağışıklık sistemin baskılanıyordur. Bir de vücudun ilk defa bu virüsle karşılaştı bu yüzden de vücudunun HSV2 ye karşı ilk savaşı uzun sürebilir. Yemene içmene dikkat et biraz protein ağırlıklı beslen vücuduna yardımcı ol virüsü yenmede. 

Geçmiş olsun!

Normal, benim de sürmüştü o kadar. Sabret geçerler, patlatma Smile bi hamazinc bi fucidin sür, birinden biri iyi gelecektir.

Geçmiş olsun

(19-10-2020, Saat: 07:09)Kirli bardak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normal, benim de sürmüştü o kadar. Sabret geçerler, patlatma Smile bi hamazinc bi fucidin sür, birinden biri iyi gelecektir.

Geçmiş olsun

Patlatmayı düşündüm bi süre ama sonra oluruna bıraktım ellemiyorum.Bendeki lezyon küçük aslına bakılırsa bi siğil gibi.ama yine de ilk günki gibi duruyor ne ilerleme yaptı ne de geriliyor.

Cursed , psikolojim ve bağışıklığım hep iyi bana kalırsa ama sonuç öyle göstermiyor ?

(20-10-2020, Saat: 11:35)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-10-2020, Saat: 07:09)Kirli bardak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normal, benim de sürmüştü o kadar. Sabret geçerler, patlatma Smile bi hamazinc bi fucidin sür, birinden biri iyi gelecektir.

Geçmiş olsun

Patlatmayı düşündüm bi süre ama sonra oluruna bıraktım ellemiyorum.Bendeki lezyon küçük aslına bakılırsa bi siğil gibi.ama yine de ilk günki gibi duruyor ne ilerleme yaptı ne de geriliyor.

Cursed , psikolojim ve bağışıklığım hep iyi bana kalırsa ama sonuç öyle göstermiyor ?

Yakındır geçmesi, endişelenme

1 aydan fazla sürdüğü için biraz zorlandım açıkçası alışamadım daha ve korku yarattı biraz.bunun başka bi yere bulaşma durumu nedir, mesela ele veya olduğu yerde yan tarafa sıçrama vs gibi, ya da elle başka bir yere dokunduktan sonra oraya sıçraması gibi? Yoksa virüs zaten vücutta olduğu için kendi kendine hareket eder mi yine de?

(21-10-2020, Saat: 16:03)clicksss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 aydan fazla sürdüğü için biraz zorlandım açıkçası alışamadım daha ve korku yarattı biraz.bunun başka bi yere bulaşma durumu nedir, mesela ele veya olduğu yerde yan tarafa sıçrama vs gibi, ya da elle başka bir yere dokunduktan sonra oraya sıçraması gibi? Yoksa virüs zaten vücutta olduğu için kendi kendine hareket eder mi yine de?

Hayır ele, kola vs yayılma ihtimali yok. Bağışık olduğun için vücudunun diğer bölgelerinde uçuk çıkmaz, tasimazsin elinle. Yani en azından öyle deniyor. Gözüne dikkat et sadece, göze bulaşabiliyor virusu taşırsan o da körlüğe kadar gidiyor

Geçmiş olsun

Yanma ağrı 1 sene aralıksız sürmez dimi hsv de

hsv 2 bende hiçbir zaman agrı yapmadı ,yılda 3-5 defa çıkıyor ilaç kullanımında 2-3 gün içinde geçiyor .buradaki yorumlarda herkesde çok farklı seyrettigi yazıyor .aklıma takıldı acaba herpes2 nin farkı mutasyonlarımı var yoksa kişinin bagışıklık durumuna göremi bu farklılıklar oluyor? ( ayrıca bir yerde herpes in 8 çeşidi oldugu 3-4 ünün sıkıntı yaptıgını okumuştum)

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CPPS - Kronik Prostatit Pelvik Ağrı Sendromu: Erkeklerde Geçmeyen Ağrı blue 0 655 28-02-2026, Saat: 00:10
Son Yorum: blue
  Uzun Süren HSV-2 Atakları: 6 Aydır Geçmeyen Ağrı ve Yanma blue 11 3,632 02-05-2025, Saat: 03:25
Son Yorum: Hüseyin
  HSV2 Endişesi: Belirtisiz Seyreden Herpes Simpleks Virüsü Hakkında Bilgi ve Test sadecebilgi71 44 11,432 21-04-2025, Saat: 22:06
Son Yorum: 35can59
  HSV Lezyonları İçin Etkili Alternatif Tedavi: Sabun ve Kurutma Herpes.s 0 1,142 26-01-2024, Saat: 17:54
Son Yorum: Herpes.s
  Herpes Sıklığı: Ayda 3-4 Atak Normal mi? mrtge88 3 1,748 22-01-2024, Saat: 23:10
Son Yorum: mrtge88

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi