Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes mi Behçet mi? Teşhis Karmaşası ve Çözüm Yolları
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, dört farklı doktordan Behçet ve herpes gibi farklı tanılar duyduğunu belirterek benzer durumu yaşayan olup olmadığını sormuştur. Cevap veren kullanıcılardan ilki, doktorların test yaparak tedavi uygulaması gerektiğini söylemiştir. Konu başlatıcı, bir doktorun 'birdaha olursa gel' dediğini diğerinin ilaç başlattığını ancak test yapılmadığını, yaşının küçük olması nedeniyle olabileceğini eklemiştir. Diğer bir kullanıcı, enfeksiyon hastalıkları bölümüne görünmesini veya özel laboratuvarlardan test olmasını önermiştir. Bir başka kullanıcı, konu başlatıcının daha önce başka başlıkta 5-6 kez döküntü olduğundan bahsettiğini hatırlatmış, doktorların ilaçlarının işe yarayıp yaramadığını sormuştur. Son olarak, konu başlatıcı 2 gün sonra bir randevusu olduğunu ve nasıl iyileşeceğini sorarak acil bir durum belirtmiştir. Tartışma boyunca kesin bir tanıya varılmamış, kullanıcılar test yaptırması ve uzman doktorlara başvurması yönünde tavsiyelerde bulunmuştur. Konu başlatıcı hala hangi hastalığa sahip olduğundan emin değildir.

Arkadaşlar daha önce başlık açtım yine yazıyorum kafam çok karışık… 4 doktorda farklı bir şey söyledi Behçet diyen oldu herpes diyen oldu böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Ek Bilgiler: Herpes ve Behçet hastalığı, özellikle genital bölgede ortaya çıkan yaralar nedeniyle sıkça karıştırılabilir. Herpes, virüs kaynaklıdır ve genellikle su dolu kabarcıklar şeklinde başlar; Behçet ise sistemik bir vaskülit hastalığıdır ve ağız, genital bölge, deri, göz gibi birçok alanı etkileyebilir. Kesin tanı için klinik belirtiler yanında kan testleri, PCR gibi laboratuvar yöntemleri kullanılır. Şüphe durumunda dermatoloji, enfeksiyon hastalıkları veya romatoloji uzmanına başvurulması önerilir.

Teşhis Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Doktorların farklı görüşler vermesi, hastalığın erken dönemde tipik belirtiler göstermemesinden kaynaklanabilir. Tekrarlayan yaralar, ağız ülserleri, göz problemleri gibi ek semptomlar Behçet hastalığına işaret edebilir. Herpes tanısı için lezyonlardan sürüntü alınarak virüs kültürü veya PCR testi yapılabilir. Behçet tanısı ise uluslararası tanı kriterlerine göre konulur; herhangi bir spesifik test yoktur, ancak deri testi (paterji reaksiyonu) yardımcı olabilir. Herhangi bir sağlık sorununda mutlaka uzman bir hekime danışılması gerektiğini unutmayın. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz.

(05-10-2025, Saat: 04:42)Hshshshshhsv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar daha önce başlık açtım yine yazıyorum kafam çok karışık…
4 doktorda farklı birşey söyledi Behçet diyen oldu herpes diyen oldu böyle bi durum yaşayan var mı aranızda ?????

Kardeşim doktorlar bunları söylemek yerine sana test yapsalar tedavi uygulasalar daha açıklayıcı olacak

(06-10-2025, Saat: 23:42)Alp23425 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim doktorlar bunları söylemek yerine sana test yapsalar tedavi uygulasalar daha açıklayıcı olacak

Birdaha olursa gel dedi bi doktor diğeridr ilaca başlattı test yapmıyorlar anlamadım yaşım küçük diye mi bilmiyorum…

Enfeksiyon hastalıkları bölümüne göründünüz mü? Hsv için ordan test isteyebilirsiniz. Veya özel laboratuvarlarda test olabilirsiniz

(07-10-2025, Saat: 01:49)Hshshshshhsv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birdaha olursa gel dedi bi doktor diğeridr ilaca başlattı test yapmıyorlar anlamadım yaşım küçük diye mi bilmiyorum…

Kardeşim başka bir başlıkta 5-6 kere döküntü oldu diyorsun hiçmi birini anlamadı doktorlar git özel laboratuvarlara test ol doktorun verdiği ilaçlar işe yaradımı yoksa tekrar tekrar çıkıyormu

2 gün sonra dateim var nasıl iyilescem ben ya

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Behçet Hastalığı mı Herpes mi? Genital Yaralar İçin Yardım Hshshshshhsv 3 1,214 10-10-2025, Saat: 13:17
Son Yorum: Nostresnoherpes
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,002 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  HSV-1 ve HSV-2 Pozitif Çıktı: Moral Bozukluğu ve Başa Çıkma Yolları sercanchina 34 18,834 07-01-2022, Saat: 05:17
Son Yorum: HopeFul
  Genital Herpes: Çaresi Var mı? Atakları Azaltmanın Yolları Üzgün89 7 5,212 31-12-2020, Saat: 10:53
Son Yorum: Üzgün89
  HSV2 ve Dil Altı Lezyonu: Uçuk mu Aft mı? Deneyimler ve Çözüm Önerileri Kirli bardak 12 7,006 25-08-2020, Saat: 17:24
Son Yorum: Ot.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi