Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, eski kız arkadaşından bulaşan genital herpes ile 6 aydır mücadele ettiğini, 3 atak geçirdiğini ve doktorun verdiği siklovirin işe yaramadığını belirtiyor. Gelecekte birine bulaştırmaktan korkuyor ve tedavi bulunmasını umuyor. Cevaplarda bazı kullanıcılar mevcut tedavilerin sadece semptomları bastırdığını, yeni ilaç ve aşı çalışmaları olduğunu ancak kesin çözüm olmadığını ifade ediyor. Bir kullanıcı eski kız arkadaşının da durumu bilmiyor olabileceğini söylerken, diğerleri konu başlatıcının duygusal durumuna ve ilişkilerine yönelik sorular soruyor. Konu başlatıcı eski kız arkadaşıyla görüşmediğini ve yeni bir ilişki düşünmediğini belirtiyor. Tartışma, hastalığın psikolojik etkileri ve toplumsal damgalama üzerine yoğunlaşıyor. Sonuç olarak, kesin bir çözüm olmadığı ancak semptom yönetimi ve araştırmaların devam ettiği vurgulanıyor.
Bu hastalıkla 6 ay önce tanıştım. İlk atak o zaman geldi. Yani eski kız arkadaşımdan geçti bana. Bana söylememişti böyle bir hastalığı olduğunu. Hakkımı kesinlikle helal etmiyorum bu konuda. 3 defa atak geçirdim, toplamda 2 ayda bir geliyor. Doktor siklovir verdi, günde 5 defa 5 gün kullandım (böyleydi sanırım). 1 ay sonra yine çıktı. Geleceğimde birine daha bulaştırmak istemiyorum. Ne yapacağız bununla bilmiyorum. Kesin tedavisi olmaması çok kötü. Hatta atakları azaltan net bir şey bile yok anlaşılan. Tedavisi olsa keşke. Hayatımın anlamı yok gibi hissediyorum. İnşallah bir tedavi bulunur.
Ek Bilgiler:
Genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Ataklar sırasında antiviral ilaçlar semptomları hafifletebilir. Stres, yorgunluk, bağışıklık sistemi zayıflığı atakları tetikleyebilir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durmak atak sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Kondom kullanımı bulaşma riskini azaltır ancak tamamen engellemez. Herpes aşısı üzerinde çalışmalar devam etmektedir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.