Evli olan arkadaşlar sizlerden ricam insanların merak ettikleri şeyleri olduğu gibi anlatmanız biraz özel olacak ama cinsel yaşamınız nasıl etkilendi? Eşinize bulaştı mı yoksa hâlâ bulaşmadı mı? Bulaştıktan sonraki tepkileri ne oldu? Bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Herpes ve İlişkilerde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Herpes virüsü (HSV) oldukça yaygın bir enfeksiyondur. Çoğu insan virüsü taşır ancak belirti göstermez. Evli çiftlerde bulaşma riski, özellikle aktif uçuk varlığında artar. Ancak prezervatif kullanımı ve antiviral ilaçlar riski azaltabilir. Asemptomatik dönemlerde bile virüs bulaşabilir (asemptomatik saçılma). Bu nedenle çiftler arasında açık iletişim ve doktor kontrolü önemlidir.Gebelik ve Doğumda Herpes
Hamilelikte ilk kez herpes kapan kadınlarda bebeğe bulaşma riski daha yüksektir. Tekrarlayan herpes genellikle daha az risk taşır. Doğum sırasında aktif lezyon varsa sezaryen önerilebilir. Ancak doğum şekline doktor karar vermelidir.Psikolojik Destek ve Kabullenme
Herpes tanısı alan birçok kişi utanç ve kaygı yaşar. Eş desteği ve doğru bilgi, bu süreci kolaylaştırır. Unutmayın, herpes cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında en yönetilebilir olanlardan biridir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

ama tabiki sorunlar bitmedi şu an emziriyorum çalışıyorum pazar günleri bireysel çalışıyorum evimi kendim temizliyorum ve çocuğumla ilgileniyorum. Hiçbir yardimci olmadan tabiki beni çok yoruyor sanırım bu yüzden artık üst üste ucuk çıkarıyorum geçen ay 8 bu ay 5 civarı çıktı saymayi bıraktım
geçirdiğim için bu örneği verdim yaklaşık 2 3 yıl geçmedi kendisi