Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resveratrol Hakkında Bilgi ve Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, resveratrolün kırmızı üzüm kabuğunda bulunduğunu ve kanser ile herpes üzerinde etkili olduğunu duyduğunu belirterek bilgi istemiştir. İlk yanıtta, resveratrolün doğal bir ilaç olduğu ve vücudu yenilediği söylenmiştir. İkinci yanıtta, bir fitoaleksin olan resveratrolün herpes simpleks virüsü replikasyonunu inhibe ettiği bilimsel olarak açıklanmıştır. Konu başlatıcı bu bilgiye teşekkür ederek denemekte fayda olduğunu ifade etmiştir. Ardından başka bir kullanıcı, resveratrol ve L-Lysin kullanmaya başladığını, sabahları aç karnına aldığını belirtmiştir. Sık atak geçiren bir kişi, atak sıklığının ayda en az iki kez olduğunu ve alkol ile uykusuzluğun bağışıklığı etkilediğini söylemiştir. Kullanıcı deneyimlerini paylaşacağını belirtmiş ve diğerleri de olumlu sonuçları merak etmiştir. Tartışma, resveratrolün herpes üzerindeki potansiyel etkisine odaklanmış, ancak kesin bir çözüm sunulmamıştır.

Kırmızı üzüm kabuğunda vs bulunuyormuş bu madde, kanseri önlüyor, herpese karşı da çok etkili diyorlar. Bilgisi olan var mı?

Ek Bilgiler: Resveratrol, birçok bitkide bulunan doğal bir polifenoldür. Özellikle kırmızı üzüm kabuğu, dut, yer fıstığı gibi besinlerde yoğundur. Antioksidan özellikleriyle bilinir ve hücre sağlığını destekleyebilir. Laboratuvar çalışmaları, resveratrolün bazı virüslerin çoğalmasını engelleyebileceğini göstermiştir. Ancak insanlardaki etkileri üzerine daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Kullanıcılar genellikle takviye formunda denemektedir. Kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Dogal ilaç, vudun kendini yenilemesini sagliyormus

Bir fitoaleksin olan resveratrolün, herpes simpleks virüsü tip 1 ve 2 (HSV-1 ve HSV-2) replikasyonunu doza bağlı, geri dönüşümlü bir şekilde inhibe ettiği bulundu. Virüs veriminde gözlemlenen azalma, HSV'nin resveratrol tarafından doğrudan etkisiz hale getirilmesinden veya virüsün hücreye bağlanmasının engellenmesinden kaynaklanmamıştır. Bununla birlikte kimyasal, hücre enfeksiyonundan sonraki 1 saat içinde eklendiğinde en etkili olduğu, ekleme enfeksiyondan 6 saat sonrasına kadar ertelendiğinde daha az etkili olduğu ve enfeksiyondan 9 saat sonra eklendiğinde etkili olmadığı için virüs replikasyon döngüsünde erken bir olayı hedefledi. Resveratrolün ayrıca hücre döngüsünü S-G2-M interfazında geciktirdiği, latent olarak enfekte olmuş nöronlardan virüsün reaktivasyonunu inhibe ettiği ve kontrollerle karşılaştırıldığında üretilen önemli bir erken viral düzenleyici protein olan ICP-4 miktarını azalttığı da bulundu.

(23-07-2023, Saat: 05:02)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir fitoaleksin olan resveratrolün, herpes simpleks virüsü tip 1 ve 2 (HSV-1 ve HSV-2) replikasyonunu doza bağlı, geri dönüşümlü bir şekilde inhibe ettiği bulundu. Virüs veriminde gözlemlenen azalma, HSV'nin resveratrol tarafından doğrudan etkisiz hale getirilmesinden veya virüsün hücreye bağlanmasının engellenmesinden kaynaklanmamıştır. Bununla birlikte kimyasal, hücre enfeksiyonundan sonraki 1 saat içinde eklendiğinde en etkili olduğu, ekleme enfeksiyondan 6 saat sonrasına kadar ertelendiğinde daha az etkili olduğu ve enfeksiyondan 9 saat sonra eklendiğinde etkili olmadığı için virüs replikasyon döngüsünde erken bir olayı hedefledi. Resveratrolün ayrıca hücre döngüsünü S-G2-M interfazında geciktirdiği, latent olarak enfekte olmuş nöronlardan virüsün reaktivasyonunu inhibe ettiği ve kontrollerle karşılaştırıldığında üretilen önemli bir erken viral düzenleyici protein olan ICP-4 miktarını azalttığı da bulundu.

Teşekkürler hopeful, yani denemekte fayda var sanki

Bugün kullanmaya başladım. Sabahları aç karnına 2x Resveratrol ve 1x L-Lysine alıyorum. Umarım faydasını görürüm.

(30-07-2023, Saat: 13:01)SPA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün kullanmaya başladım. Sabahları aç karnına 2x Resveratrol ve 1x L-Lysine alıyorum. Umarım faydasını görürüm.

Atak sıklığı nedir sizde? Olumlu bir etki görürseniz bize de haber verin lütfen

(30-07-2023, Saat: 15:50)ponçik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atak sıklığı nedir sizde? Olumlu bir etki görürseniz bize de haber verin lütfen

Ayda en az 2 kez atak yaşıyorum. Tabi bu benim biraz yaşama şeklim ile alakalı da olabilir. Alkol aldığım günlerin gecelerinde uykusuz kalıyorum. Tabi böyle durumlarda bağışıklık sistemi çöküyor. Bakalım bu ürünlerin faydasını görebilecek miyim. Deneyimlerimi sizinle paylaşırım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bacak Ağrısı ve Herpes: Belirtiler, Tedavi ve Deneyimler elifart2409@gmail.com 12 3,862 09-12-2024, Saat: 16:11
Son Yorum: Suphelihasta
  HPV ve HSV Virüsü İçin Gümüş Suyu Kullanan Var mı? Deneyimler ve Uyarılar ...mda... 11 4,482 30-09-2024, Saat: 16:15
Son Yorum: Ahmet3434
Exclamation Anti Herpes Ürünü Hakkında Uyarı ve Kullanıcı Deneyimleri HopeFul 96 29,673 14-09-2024, Saat: 01:51
Son Yorum: max.903406
  Herpes Teşhisi ve Düşük IgG Değerleri Hakkında Forum Tartışması Belliene 24 6,124 07-09-2024, Saat: 08:11
Son Yorum: 36bodrum36
  L-Lysine Takviyesi: Uçuk Ataklarında Etkili mi? Deneyimler marlipo 5 2,422 04-09-2024, Saat: 21:20
Son Yorum: Ahmet3434

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi