Selam arkadaşlar, bende lezyon çok az Allah'a şükür. Çıkarsa 2-3 tane minicik uçuk demeye bin şahit yani o şekilde çıkıyor. Hiçbir şey yapmasak bunlara elleşmesek kendiliğinden geçerler mi? Hem böylece savunma mekanizmasını daha da güçlendirmiş olmaz mıyız? Sonuçta takviye ilaç, krem vs kullandığımızda dışardan destekle lezyonları geçirmiş oluyoruz. Belki hiçbir şey yapmasak vücudumuzun savunma ve bağışıklık sistemi bu virüse karşı daha da güçlenecek. Yoksa ben mi tam tersini düşünüyorum bilemedim sizlere sorayım dedim. Sağlıcakla...
Ek Bilgiler:
Vücudun Kendi Kendini İyileştirme Süreci
Vücudumuz, birçok küçük lezyon ve enfeksiyonla kendi başına başa çıkabilir. Bağışıklık sistemi, virüs ve bakterilere karşı antikor ve hücresel yanıt üretir. Ancak her durum aynı değildir; bazı lezyonlar tedavi gerektirebilir.
Bağışıklık Güçlenmesi ve Denge
Doğal iyileşme süreci bağışıklık sistemini güçlendirebilir, ancak bu her zaman geçerli olmayabilir. Kronik veya tekrarlayan lezyonlarda uzman görüşü almak önemlidir.
Hijyen ve Korunma
Lezyonlara elle temas etmemek, enfeksiyon riskini azaltır. Temizlik ve hijyen, iyileşmeyi destekler.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.