Selam arkadaşlar, ben bu virüsü 2022 Kasım ayında kaptım. İlk kaptığım günden beri toplam 3 kere ciddi atak yaşadım. Bir iki kez de çıkmadan müdahale edip 1-2 günde atlattığım ataklar oldu. Son atağım 27 Ağustos’ta yani 4 gün önce oldu. Fark ettiğim anda günde 3 gram L-lizin takviyesine başladım. Ben Solgar'ın 500 mg tabletlerini kullanıyorum, tek seferde 6 tane alıyorum. Bugün 31 Ağustos ve uçuklar tamamen kaybolmuş durumda. Bunun yanında Asiviral uçuk kremi ve çay ağacı yağı da kullanıyorum. Ekstra bir bağışıklık güçlendirici ya da dengeli beslenme olaylarına hiç girmedim. 2023 Mart’tan beri toplam 3 kutu bitirdim, saçıma cildime de faydasını gördüm. Şimdi bu kutuyu da günde 1.5 - 2 gram olacak şekilde bitirmeyi planlıyorum. Bence burada kritik konu çıkacağını hissettiğinizde ya da ilk çıktığında hemen yüksek doz almak.
L-Lizin Nedir?
L-lizin, vücut tarafından üretilmeyen, besinlerle alınması gereken temel bir amino asittir. Et, balık, süt ürünleri ve yumurta gibi proteinli gıdalarda bulunur.Uçuk Üzerindeki Etkisi
Bazı çalışmalar, L-lizinin herpes simpleks virüsünün çoğalmasını baskılayabileceğini göstermektedir. Ancak bu etki kişiden kişiye değişebilir ve bilimsel kesinlik taşımamaktadır.Dozaj ve Kullanım
Kullanıcı deneyimlerine göre, atak dönemlerinde günlük 1-3 gram arası dozlar tercih edilmektedir. Uzun süreli kullanımda ise daha düşük dozlar önerilir. Yine de herhangi bir takviyeye başlamadan önce bir sağlık profesyoneline danışılması önemlidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.