Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
L-Lysine Takviyesi: Uçuk Ataklarında Etkili mi? Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Forumda, L-lizin takviyesinin uçuk atakları üzerindeki etkisi tartışılmıştır. Konu sahibi, 2022'den beri uçuk yaşadığını ve son atağında günde 3 gram L-lizin kullanarak 4 günde iyileştiğini belirtmiştir. Ayrıca Asiviral krem ve çay ağacı yağı da kullandığını ancak L-lizinin hızlı etki gösterdiğini ifade etmiştir. Diğer kullanıcılar, günlük 1 gram gibi düşük dozların etkili olup olmadığını sorgulamış; bir kullanıcı 3 gramın hızlı temizlediğini doğrulamıştır. Önleyici amaçlı günlük 1 gram kullanan bir kişi ise etkisini deneyimlemektedir. Beşinci yorumda, 6 tabletin fazla geldiği ve 1 tabletin işe yarayıp yaramadığı sorulmuştur. Genel olarak, yüksek dozun atak döneminde etkili olduğu, ancak herkes için dozajın farklılık gösterebileceği sonucuna varılmıştır.

Selam arkadaşlar, ben bu virüsü 2022 Kasım ayında kaptım. İlk kaptığım günden beri toplam 3 kere ciddi atak yaşadım. Bir iki kez de çıkmadan müdahale edip 1-2 günde atlattığım ataklar oldu. Son atağım 27 Ağustos’ta yani 4 gün önce oldu. Fark ettiğim anda günde 3 gram L-lizin takviyesine başladım. Ben Solgar'ın 500 mg tabletlerini kullanıyorum, tek seferde 6 tane alıyorum. Bugün 31 Ağustos ve uçuklar tamamen kaybolmuş durumda. Bunun yanında Asiviral uçuk kremi ve çay ağacı yağı da kullanıyorum. Ekstra bir bağışıklık güçlendirici ya da dengeli beslenme olaylarına hiç girmedim. 2023 Mart’tan beri toplam 3 kutu bitirdim, saçıma cildime de faydasını gördüm. Şimdi bu kutuyu da günde 1.5 - 2 gram olacak şekilde bitirmeyi planlıyorum. Bence burada kritik konu çıkacağını hissettiğinizde ya da ilk çıktığında hemen yüksek doz almak.

Ek Bilgiler:

L-Lizin Nedir?

L-lizin, vücut tarafından üretilmeyen, besinlerle alınması gereken temel bir amino asittir. Et, balık, süt ürünleri ve yumurta gibi proteinli gıdalarda bulunur.

Uçuk Üzerindeki Etkisi

Bazı çalışmalar, L-lizinin herpes simpleks virüsünün çoğalmasını baskılayabileceğini göstermektedir. Ancak bu etki kişiden kişiye değişebilir ve bilimsel kesinlik taşımamaktadır.

Dozaj ve Kullanım

Kullanıcı deneyimlerine göre, atak dönemlerinde günlük 1-3 gram arası dozlar tercih edilmektedir. Uzun süreli kullanımda ise daha düşük dozlar önerilir. Yine de herhangi bir takviyeye başlamadan önce bir sağlık profesyoneline danışılması önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(31-08-2024, Saat: 14:02)marlipo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam arkadaslar, ben bu virusu 2022 Kasim ayinda kaptim. Ilk kaptigim gunden beri toplam 3 kere ciddi atak yasadim. Bir iki kez de cikmadan mudahale edip 1-2 gunde atlattigim ataklar oldu. Son atagim 27 Agustos’ta yani 4 gun once oldu. Fark ettigim anda gunde 3 gram llysine takviyesine basladim. Ben solgarin 500 mg tabletlerini kullaniyorum, tek seferde 6 tane aliyorum. Bugun 31 Agustos ve ucuklar tamamen kaybolmus durumda. Bunun yaninda asiviral ucuk kremi ve cay agaci yagi da kullaniyorum. Ekstra bir bagisiklik guclendirici ya da dengeli beslenme olaylarina hic girmedim. 2023 Mart’tan beri toplam 3 kutu bitirdim, sacima cildime de faydasini gordum. Simdi bu kutuyu da gunde 1.5 - 2 gram olacak sekilde bitirmeyi planliyorum. Bence burada kritik konu cikacagini hissettiginizde ya da ilk ciktigini fark ettiginiz anda kullanmak. Arastirmalar ve makaleler gunde minimum 3 gr alinmadigi durumda etki etmedigini belirtmis. Bunyeyle de alakalidir tabii ama lysine’i ben mucize olarak goruyorum ve kesinlikle oneririm. Doktorunuza danismanizi ve kapsamli arastirmanizi da! Smile

Kesinlikle katılıyorum

(31-08-2024, Saat: 14:02)marlipo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam arkadaslar, ben bu virusu 2022 Kasim ayinda kaptim. Ilk kaptigim gunden beri toplam 3 kere ciddi atak yasadim. Bir iki kez de cikmadan mudahale edip 1-2 gunde atlattigim ataklar oldu. Son atagim 27 Agustos’ta yani 4 gun once oldu. Fark ettigim anda gunde 3 gram llysine takviyesine basladim. Ben solgarin 500 mg tabletlerini kullaniyorum, tek seferde 6 tane aliyorum. Bugun 31 Agustos ve ucuklar tamamen kaybolmus durumda. Bunun yaninda asiviral ucuk kremi ve cay agaci yagi da kullaniyorum. Ekstra bir bagisiklik guclendirici ya da dengeli beslenme olaylarina hic girmedim. 2023 Mart’tan beri toplam 3 kutu bitirdim, sacima cildime de faydasini gordum. Simdi bu kutuyu da gunde 1.5 - 2 gram olacak sekilde bitirmeyi planliyorum. Bence burada kritik konu cikacagini hissettiginizde ya da ilk ciktigini fark ettiginiz anda kullanmak. Arastirmalar ve makaleler gunde minimum 3 gr alinmadigi durumda etki etmedigini belirtmis. Bunyeyle de alakalidir tabii ama lysine’i ben mucize olarak goruyorum ve kesinlikle oneririm. Doktorunuza danismanizi ve kapsamli arastirmanizi da! Smile

Günde 6 tane çok olmaz mı?bende de var da ben solgarın 500 mg lığından günde 1 defa alıyorum.2 defa alsam 1000mg olacak çok olur mu diye çekindim içmedim

(04-09-2024, Saat: 17:56)elifart2409@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günde 6 tane çok olmaz mı?bende de var da ben solgarın 500 mg lığından günde 1 defa alıyorum.2 defa alsam 1000mg olacak çok olur mu diye çekindim içmedim

Merhabaa bu makaleyi okuduktan sonra ben gunde 6 almaya basladim. Ama dedigim gibi ucuklarin cikma surecinde ve alevlendiginde 3gram aliyorum onun disinda 1-2 gram arasi alkyorum. Bu takviyeyi her gun kullanmiyorum sadece atak donemimde kutuyu bitirene kadar kullaniyorum. Ilk zamanlarda ben de gunde 1 gram aliyordum ama hicbir etkisinin olmadigini fark ettim. 3 gram gercekten hemen temizliyor bende. Smile

makale, appendix 4. maddede belirtilmis:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...rophylaxis.

(04-09-2024, Saat: 18:01)marlipo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabaa bu makaleyi okuduktan sonra ben gunde 6 almaya basladim. Ama dedigim gibi ucuklarin cikma surecinde ve alevlendiginde 3gram aliyorum onun disinda 1-2 gram arasi alkyorum. Bu takviyeyi her gun kullanmiyorum sadece atak donemimde kutuyu bitirene kadar kullaniyorum. Ilk zamanlarda ben de gunde 1 gram aliyordum ama hicbir etkisinin olmadigini fark ettim. 3 gram gercekten hemen temizliyor bende. Smile

makale, appendix 4. maddede belirtilmis:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...rophylaxis.

Ben her gün 1 alıyorum çıkmasın diye.Çıkmamasını etkili değil mi o zaman?bu ay içmeye başladım yorumlarda uçuk çıkmasına engel oluyormuş.Ben deneyim bakalım içtiğim sürece çıkacak mı?her gün o yüzden içiyorum

(04-09-2024, Saat: 18:38)elifart2409@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben her gün 1 alıyorum çıkmasın diye.Çıkmamasını etkili değil mi o zaman?bu ay içmeye başladım yorumlarda uçuk çıkmasına engel oluyormuş.Ben deneyim bakalım içtiğim sürece çıkacak mı?her gün o yüzden içiyorum

Günde 6 adet den bahsediyor arkadaşlar kortum açıkçası bana çok fazla geldi umarım 1 tanede işe yarar burdan bilğilendirirseniz sevinirim

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bacak Ağrısı ve Herpes: Belirtiler, Tedavi ve Deneyimler elifart2409@gmail.com 12 3,753 09-12-2024, Saat: 16:11
Son Yorum: Suphelihasta
Information Berberis Vulgaris (Karamuk) Herpes Tedavisinde Etkili mi? HopeFul 63 24,521 03-10-2024, Saat: 23:51
Son Yorum: Bitermi dertler
  HPV ve HSV Virüsü İçin Gümüş Suyu Kullanan Var mı? Deneyimler ve Uyarılar ...mda... 11 4,387 30-09-2024, Saat: 16:15
Son Yorum: Ahmet3434
Information Vital Mina Anti Herpes Takviyesi Kullanıcı Yorumları ve Deneyimleri HopeFul 39 12,844 12-09-2024, Saat: 13:14
Son Yorum: Elif19
  Havuz ve Lazer Epilasyonda Herpes Bulaşma Riski: Gerçekler ve Deneyimler life10 6 2,394 20-05-2024, Saat: 12:55
Son Yorum: cipiaresss

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi