Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Teşhisi ve Düşük IgG Değerleri Hakkında Forum Tartışması
Konu Güncel Özeti: Forumda, kullanıcı düşük IgG (2.1) ve IgM (0.9) değerleriyle herpes teşhisi konulduğunu ancak yaraların geçmediğini belirtmiş. Yanıtlarda, sürüntü testinin daha doğru olduğu vurgulanmış. Bazı kullanıcılar molluskum kontagiosum ihtimalinden bahsetmiş. Referans değerler tartışılmış: IgG 1.1 üstü pozitif, IgM 0.9 üstü pozitif. Bir kullanıcı ilk testinde IgG 1.6 IgM 0.2 iken sonra IgG 6.7 IgM 0.3 çıktığını ve lezyonlarının 3 ay 16 gündür iyileşmediğini anlatmış. Antiviral kullanımı sorgulanmış, asiklovir krem ve tablet denendiği ancak sonuç alınamadığı belirtilmiş. Genel olarak, herpes teşhisi ve tedavi sürecindeki zorluklar, test yorumlamaları ve uzun süren semptomlar ele alınmış. Sonuçta, kesin tanı için sürüntü testi önerilmiş ve tıbbi yardım alınması gerektiği vurgulanmış.

Dostlar, 10 gün olacak teşhis konulalı bana, popo içinde küçük içi delik kabarcıklar ile gittim doktora direkt herpes dedi. Kan değerlerim alındı, IgG 2.1 IgM 0.9 verdi. 1000 mg Valtrex başladım, hala küçük küçük yaralarım var, geçmek bilmedi. Sizce bu harbiden herpes mi, çünkü değerlerim de tavana çıkmamış, sizin değerleriniz nasıldı, başka bir ihtimal var mıdır? Konuştuğum birinin testi 12.9 gelmişti, mutlaka sürüntü testi yaptır dedi (Swab). Partnerimde hiçbir şey yok bu arada. Fikrinizi almak istedim. Her test aynı sandığım için değer girmemiştim pardon. IgG için 1.1 > pozitif sayılıyordu IgM için ise 0.9 > negatif sayılıyor idi.

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonlarında tanı için iki temel test kullanılır: kan testi ve lezyondan sürüntü (PCR) testi. Kan testinde IgG ve IgM antikorları ölçülür. IgG pozitifliği geçmiş enfeksiyonu, IgM pozitifliği ise yeni veya aktif enfeksiyonu gösterebilir. Ancak test sonuçları kişiden kişiye değişebilir. Sürüntü testi, mevcut lezyonun doğrudan virüs varlığını tespit eder ve genellikle daha güvenilirdir. İlk enfeksiyonda belirtiler 2-12 gün içinde ortaya çıkar ve iyileşme 2-4 hafta sürebilir. Antiviral ilaçlar (örneğin valasiklovir) atak süresini kısaltır ve şiddetini azaltır. Partnerde belirti olmaması virüsün taşınmadığı anlamına gelmez; asemptomatik taşıyıcılık mümkündür.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Değerlerine baktığında referans değerleri olur. Onlara göre negatif veya pozitif diyebiliriz. Sürüntü testi en doğrusu olur

(05-09-2024, Saat: 16:23)Belliene Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostlar, 10 gün olacak teşhis konulalı bana, popo içinde küçük içi delik kabarcıklar ile gittim doktora direkt herpes dedi. Kan değerlerim alındı, IgG 2.1 IgM 0.9 verdi. 1000mg Valtrex başladım, hala küçük küçük yaralarım var, geçmek bilmedi. Sizce bu harbiden herpes mi, çünkü değerlerim de tavana çıkmamış, sizin değerleriniz nasıldı, başka bir ihtimal var mıdır? Konuştuğum birinin tesi 12.9 gelmişti, mutlaka sürünme testi yaptır dedi(Swab). Partnerimde hiçbir şey yok bu arada. Fikrinizi almak istedim.

Küçük ortasında iğne ucu kadar nokta ve parlak sivilce ise molloskum olma ihtimali var

Hakkı bey molloskumlar ağrı ateş yapar mı o bölgede

(06-09-2024, Saat: 12:01)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerlerine baktığında referans değerleri olur. Onlara göre negatif veya pozitif diyebiliriz. Sürüntü testi en doğrusu olur

referanslar 1.1> pozitif IgG
0.9> pozitif IgM

(06-09-2024, Saat: 16:41)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Küçük ortasında iğne ucu kadar nokta ve parlak sivilce ise molloskum olma ihtimali var

yaralarım bu şekilde ama buna rağmen düşük değer herpes sonucu çıkması da aklımı karıştırdı.

(06-09-2024, Saat: 14:41)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Erken aşamada testlerin negatif gelmesi normal bir durum. Gözle teşhis koymak çok kolay işinde uzman bir hekim için, ayrıca siz referans değerlerini paylaşmadığınız için test sonuçlarınızla ilgili yorum yapmak yanlış olur.

Merhabalar ilk aşama olsa dahi vücut virüsü yeni kaptığı ve savaş halinde olduğu için IgM yüksek gelmeli değil miydi? Referansları paylaştım. Teşekkür ederim.

Belliine ben ilk testim igg. 1.6 igm 0.2 çıkmıştı sonradan igg 6.7 igm. 0.3 çıktı bende lezyonlarda iyi lesme yok 3 ay 16 gün oldu

(06-09-2024, Saat: 20:13)Bitermi dertler Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belliine ben ilk testim igg. 1.6 igm 0.2 çıkmıştı sonradan igg 6.7 igm. 0.3 çıktı bende lezyonlarda iyi lesme yok 3 ay 16 gün oldu

ilk test verdiginde lezyon  yok demektir şimdiki test sonucunda ıgm nin pozitif olması lezyonun aktif oldugunu gösterir

Bodrum 36 iki testi yaptırdığımda da lezyonlar vardı ben lezyonlar 3 aydır var hiç yok olmadı ki

(06-09-2024, Saat: 20:06)Belliene Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar ilk aşama olsa dahi vücut virüsü yeni kaptığı ve savaş halinde olduğu için IgM yüksek gelmeli değil miydi? Referansları paylaştım. Teşekkür ederim.

antikor oluşturan savaşcı ıgg dir ıgm degil

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Exclamation Anti Herpes Ürünü Hakkında Uyarı ve Kullanıcı Deneyimleri HopeFul 96 29,291 14-09-2024, Saat: 01:51
Son Yorum: max.903406
  Herpes Teşhisi Sonrası Psikolojik Destek ve Deneyimler yardimedin 10 3,866 06-10-2023, Saat: 16:20
Son Yorum: hopelove07
  Resveratrol Hakkında Bilgi ve Deneyimler ponçik 6 3,210 31-07-2023, Saat: 09:44
Son Yorum: SPA
Big Grin Herpes Deneyimim: HSV-2 Teşhisi ve Tedavi Süreci janset 2 2,959 05-06-2021, Saat: 03:52
Son Yorum: izmitli41
  NBL Immuno Takviyesi Hakkında Kullanıcı Yorumları ve İçerik Analizi antiherpes 1 1,090 23-05-2021, Saat: 21:22
Son Yorum: moon

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi