08-08-2024, Saat: 16:57
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 7 yıldır tekrarlayan lezyonlardan şikayetçi ve 2 yıl aradan sonra tekrar lezyon çıktığını belirtti. Dermovate krem kullanıyor. Diğer kullanıcılar, bazılarının düzenli antiviral ilaç kullandığını, bazılarının ise hiç ilaç kullanmadığını paylaştı. Alkol ve sigaranın etkisi tartışıldı. Bir kullanıcı, günlük ilaç kullanarak 2,5 yıldır atak yaşamadığını ifade etti. Diğer bir kullanıcı ise hiç ilaç kullanmadığını, alkol ve sigara içmediğini belirtti. Genel olarak, uzun süreli remisyon mümkün olsa da tetikleyicilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Kesin bir çözüme ulaşılamamış, deneyimler paylaşılmıştır.
Merhaba herkese buradan acil şifalar diliyorum. Bu hastalık 7 yıldır var. Ara sıra çıkıyordu. İlk çıktığında doktora gitmiştim. 3-4 yıl boyunca ayda 1 veya 10 günde bir çıkıyordu. En son 2022'de çıktığını hatırlıyorum. Artık çıkmayacak diye düşünüyordum. Salı sabah bir yanma, batma oldu. Malum lezyon her zaman çıktığı yerde çıktı. Tabii ben bu durumu takmıyorum. Dermovate krem sürdüm. Şimdi düzelmesini bekliyorum.
Ek Bilgiler:
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.
Tekrarlayan lezyonlar genellikle viral enfeksiyonlardan (örneğin uçuk) kaynaklanır. Virüs vücutta kalıcıdır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında aktif hale gelebilir. Stres, yorgunluk, güneş ışığı, hormonal değişiklikler gibi faktörler tetikleyici olabilir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durmak atakları azaltabilir. Bazı kişiler antiviral ilaçları düzenli kullanarak atakları önler. Ancak herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktora danışılmalıdır.