Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velp Tablet mi Valtrex mi? Hangisi Daha Etkili? HSV Baskılama Yöntemleri
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Velp tablet ile Valtrex arasındaki etkinlik farkını sorguluyor ve HSV ataklarını uzun süre baskılayabilen bir yöntem olup olmadığını merak ediyor. İlk yanıt, Valtrex'in tek başına yeterli olduğunu belirtiyor. İkinci kullanıcı, Velp'in immünomodülatör etkisi nedeniyle daha etkili olabileceğini ancak pahalı olduğunu söylüyor. Üçüncü kişi, Velp'in sadece ilk atakta geciktirici etkisi olduğunu, tekrar kullanımda işe yaramadığını ve kalıcı çözüm sağlamadığını deneyimlerine dayanarak paylaşıyor. Dördüncü kullanıcı, Valtrex kullanımı ve atak sıklığı hakkında soru soruyor. Beşinci yanıt, Valtrex hakkında yorum yapmak istemediğini belirtip 2026'da Pritelivir'in piyasada olmasını beklediğini ifade ediyor. Altıncı kullanıcı, Valtrex'in işe yaramadığını, Asiviral'in daha etkili olduğunu söylüyor. Yedinci kullanıcı, HPV tedavisi için ışın tedavisi aldığı dönemde Velp kullandığını, HPV'nin negatife döndüğünü ancak hala uçuk çıkardığını belirtiyor. Tartışma, HSV tedavisinin kişisel deneyimlere dayalı olduğu, kalıcı bir çözüm bulunmadığı ve yeni ilaçların umut vadettiği sonucuna varılıyor. Genel olarak, mevcut antivirallerin baskılama amaçlı kullanılabileceği ancak virüsü tamamen yok edemediği vurgulanıyor.

Arkadaşlar bu Velp tablet'i deneyen oldu mu? Valtrex mi daha etkili, Velp mi sizce? Bir de şunu merak ediyorum: Bu hastalığa yakalanıp sık sık lezyon çıkarıp da herhangi bir yöntemle bunu baskılayabilen yok mu içimizde? Uzun süredir ben çıkarmıyorum diyecek biri var mı?

Ek Bilgiler:

HSV Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonları, antiviral ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Valtrex (valasiklovir) ve Velp (valasiklovir içeren jenerik) gibi ilaçlar, atak sıklığını azaltmak ve süresini kısaltmak için kullanılır. Ancak bu ilaçlar virüsü tamamen yok etmez, sadece baskılar.

Baskılama Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Düzenli günlük antiviral kullanımı, atakları önlemeye veya seyreltmeye yardımcı olabilir. Bazı hastalar, bağışıklık sistemini güçlendirerek (beslenme, uyku, stres yönetimi) doğal baskılama sağlayabilir. Ancak her hasta farklıdır; birine iyi gelen yöntem diğerinde işe yaramayabilir.

Gelecekteki Tedaviler

Pritelivir gibi yeni nesil antiviraller klinik aşamalarda umut vaat ediyor. 2026'da piyasaya çıkması beklenen bu ilaç, mevcut tedavilere dirençli vakalarda etkili olabilir. Yine de kesin bir çözüm olarak görülmemelidir.

Önemli Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Tedavi seçenekleri için mutlaka hekiminize danışınız.

valtrex yeterli tek başına.

(14-09-2025, Saat: 13:52)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: valtrex yeterli tek başına.

VELP baya pahalı bide virüse doğrudan etki etme özelliğinden immünomodülatör özelliğinden falan bahsediyolar aceba dahamı etkili diye düşündüm ama bilmiyorum kullanan arkadaşlar varsa aydınlatır bizi

velp bir defalık birşey oda biraz geciktiriyor lezyon cıkmasını. ikincide hicbir işe yaramıyor boşa para vermeyin hiç bir özelligi yok tedavi edici degil yada ilk lezyon cıkmasını biraz geciktirsede tekrar normal duruma dönüyorsunuz bu durumda ne kullanırsan kullan bırakınca eski duruma dönüyorsun bende öyle seyrediyor başkasında durum farklı ise bilmiyorum kendi teçrübem

(14-09-2025, Saat: 23:53)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: velp bir defalık birşey oda biraz geciktiriyor lezyon cıkmasını. ikincide hicbir işe yaramıyor boşa para vermeyin hiç bir özelligi yok tedavi edici degil yada ilk lezyon cıkmasını biraz geciktirsede tekrar normal duruma dönüyorsunuz bu durumda ne kullanırsan kullan bırakınca eski duruma dönüyorsun bende öyle seyrediyor başkasında durum farklı ise bilmiyorum kendi teçrübem
Valtrex kullandınızmı baskılama flan birde kaç ayda atak geciriyorsunuz

valtrex konusunda yorum yapmak istemiyorum Pritelivir 2026 piyasada olması bekleniyor ozam bu antiviralleri unutacagız belkide

Bende valtrex işe yaramıyor asiviral daha etkili oluyordu ilaç içtiğim dönemlerde

(12-09-2025, Saat: 20:36)kadirm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu velp tablet i deneyen oldumu VALTREX Mİ daha etkili VELP Mİ sizce??
Bide şunu merak ediyorum bu hastalağı yakalanıp sık sık lezyonçıkarıpta herhangi bir yöntemle bunu baskılayabilen yokmu içimizde uzun süredir ben çıkarmıyorum diyecek biri

Ben hpv tedavisi için ışın tedavisi aldığım dönemde vermişti doktor, 2 kutu kullandım, hpv 4 tip negatife dönmüştü.Prospektüsünde endikasyonlar kısmında hsv için de kullanıldığı yazıyor.Bir kaç yıl geçti kullanalı hala uçuk çıkartıyorum.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 2,071 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Valtrex 500 mg 42 Tablet Neden Bulunamıyor? Tedarik Sorunu ve Çözüm Önerileri Asabi1 20 4,913 03-12-2025, Saat: 00:25
Son Yorum: Lost4231
  Valtrex Temin Eden Var mı? İlaç Bulma Yardımı Hakkı123 1 745 01-11-2025, Saat: 12:44
Son Yorum: Suphelihasta
Lightbulb Valtrex Kullanırken HSV Deneyimlerim: Üzüm ve Fıstık Tetikliyor mu? Ay gül 38 13,044 05-02-2025, Saat: 18:28
Son Yorum: cipiaresss
  Herpes Belirtileri: Kadınlar mı Daha Ağır Geçiriyor, Erkekler mi? pearlyy 5 1,997 01-02-2025, Saat: 01:03
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi