27-05-2019, Saat: 15:23
Ben yeni herpesli sayılırım, 2-3 ay oldu. Şimdi yine çıkıp kaşındırmaya başladı. İlk atakta asiviralin hem tabletini hem de kremini kullanmıştım. Şimdi sadece kremini kullanıyorum, etki etmiyor. Sürekli kaşıyasın geliyor, uyurken. Sizce doktora gidip valtrex yazdırıp 6 aylık baskılama tedavisini denemeli miyim?
Ek Bilgiler:Herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonları, özellikle genital herpes, tekrarlayan ataklarla seyredebilir. Baskılama tedavisi, virüsün yeniden aktifleşmesini azaltmak için uzun süreli antiviral ilaç kullanımını içerir. Genellikle yılda 6 veya daha fazla atak geçiren kişilere önerilir. Valtrex (valasiklovir) bu amaçla sık kullanılan bir ilaçtır. Baskılama tedavisi, atak sıklığını ve şiddetini azaltabilir, ayrıca virüs bulaştırma riskini düşürebilir. Ancak her hasta için uygun olup olmadığına doktor karar vermelidir. Tedavi süresi genellikle 6-12 ay arasında değişir ve düzenli doktor kontrolü gerektirir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Antiviral kremler sadece topikal etki gösterir ve sistemik tedavinin yerini alamaz. Tekrarlayan ataklarda doktorunuza danışarak oral antiviral tedaviye geçmeniz gerekebilir. Baskılama tedavisi sırasında bazı yan etkiler (baş ağrısı, mide bulantısı) görülebilir.Yaşam Tarzı Düzenlemeleri
Stres, yorgunluk, bağışıklığın zayıflaması atakları tetikleyebilir. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve egzersiz bağışıklık sistemini destekler.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.