Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV Tip 2 IgM Test Sonucu 1.4 Negatif Ne Demek?

Arkadaşlar merhabalar, bundan 50 günden önce genital bölgemde kaşıntı ve hafif yanma oldu ve hafif büyük alanda olmasa da kabarcık çıktı. Cildiyeye gidip gerekli kremleri aldım, o alan geçti ama aşırı derecede kafaya taktım ama psikolojik olarak kendimi iyi tutmaya çalıştım. İstanbul'dayım, laboratuvarda kan vererek HSV tip 2 IgM testi yaptırdım, sonuç çıktı fakat değerlerden bir şey anlamadım. Sonucun ne anlama geldiğini laboratuvara sordum, bana negatif olduğunu söyledi fakat tam emin olamadım. Siz değerli dostlar, önceden yaptırmış ve fikir sahibi olanlar yardımcı olursanız sevinirim. Değerler 1.4 Negatif İndeks REFERANS ARALIĞI 0 - 0

Ek Bilgiler:

HSV IgM Testi Hakkında Bilgiler

HSV tip 2 IgM testi, herpes simpleks virüsü tip 2'ye karşı vücudun yeni oluşturduğu antikorları tespit eder. Genellikle enfeksiyondan sonraki ilk haftalarda pozitifleşir ve birkaç ay içinde negatife döner. Test sonucunuz 1.4 indeks değeri ile negatif olarak raporlanmış. Referans aralığı 0-0 olduğundan, laboratuvarınızın kullandığı yönteme göre negatif kabul ediliyor. Bununla birlikte, IgM testleri yanlış pozitif veya yanlış negatif olabilir; özellikle uzun süre geçmiş enfeksiyonlarda IgM negatif, IgG pozitif olabilir. Kesin tanı için doktorunuz ek testler (örneğin PCR, kültür veya tip spesifik IgG) isteyebilir. Ayrıca, belirtileriniz başka bir durumdan da kaynaklanmış olabilir. En doğru bilgiyi bir enfeksiyon hastalıkları uzmanından almanız önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

istanbul 91 daha öncede yazdım lezyon yokken hsv li kişilerde ıgm negatif ıgg pozitif çıkar lezyon varkende ıgm pozitif ıgg negatif çıkar sen lezyon yokken ıgm ye baktırdıysan zaten negatif çıkar tes sonuçlarında referans degerinin altındaysa çıkan sonuç negatifdir üstündeyse pozitifdir hsv taşımıyan birisinde ıgm ve ıgg negatifdir

Şuan lezyon yok evet ama tam olarak net emin olmak için şuan hangi testi yaptırmam gerekiyo hsv vücudumda varmı yokmu diye yada atak olmasınımı beklemem gerekiyo başka testler gerekiyormu yardımcı olursanız sevinirim

.......................................

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Antikor Testi Negatif Çıkanlar Var Mı? Semptomlar Var Ama Testler Negatif İzmir26 26 9,874 08-05-2025, Saat: 01:02
Son Yorum: Alp23425
  Test Sonucum Negatif Ama Hala Şüpheliyim: Herpes mi Değil mi? Agustos 5 1,882 02-05-2025, Saat: 14:08
Son Yorum: Jinsakai7
  Herpes Belirtileri Nelerdir? Genital Lezyonlar ve Test Süreci Hüseyin 21 6,727 20-09-2024, Saat: 18:02
Son Yorum: Hüseyin
  Western Blot Test Sonuçlarında Referans Aralığı Neden Yok? HSV Tip1 ve Tip2 Fark 35can59 0 1,193 25-06-2024, Saat: 08:58
Son Yorum: 35can59
  HSV2 Test Sonuçlarım Negatif Ama Değerler Ne Anlama Geliyor? karpuzkabugu 12 5,708 15-05-2024, Saat: 22:29
Son Yorum: cipiaresss

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi