Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Lezyonlar ve Oral Uçuk: Eşimden Bana Geçmiş Olabilir mi?

Arkadaşlar merhaba, benim de genital bölgemde lezyonlar çıktı. İlk defa doktora gittik, doktor tam bilemedi, galiba uçuk dedi ama test de yapmadı. Anlamadığım şey şu ki ben 5 yıllık evliyim ve bu sorun eşimde yok, bana da başka bir yerden bulaşma imkanı yok. Acaba eşimin ağzında çıkan uçuk neden olmuş olabilir mi?

Ek Bilgiler:

Oral Uçuk (HSV-1) Genital Bölgeye Bulaşabilir mi?

Evet, bulaşabilir. Herpes simpleks virüsü tip 1 (HSV-1) genellikle ağız çevresinde uçuğa neden olurken, tip 2 (HSV-2) genital bölgede görülür. Ancak oral-genital temas yoluyla HSV-1 genital bölgeye de bulaşabilir. Bu durumda eşinizin ağzındaki uçuk, sizin genital lezyonlarınıza neden olmuş olabilir.

Test Neden Önemlidir?

Doktorunuz test yapmadan sadece görünüşe dayanarak uçuk teşhisi koymuş olabilir. Ancak lezyonların herpes olup olmadığını kesinleştirmek için PCR testi veya viral kültür yapılması gerekir. Test ayrıca hangi tip virüs olduğunu da belirler.

Evlilikte Güven ve Bulaşma Olasılıkları

Beş yıllık evli olmanız, virüsün daha önce bulaşmamış olabileceği anlamına gelmez. HSV-1 enfeksiyonu genellikle çocuklukta ağız çevresinde geçirilir ve sessiz kalabilir. Eşinizde aktif uçuk olduğu dönemlerde oral seks yoluyla size bulaşmış olabilir. Ayrıca, herpes virüsü vücutta uykuda kalır ve bağışıklık düştüğünde tekrarlayabilir.

Ne Yapmalısınız?

Bir dermatoloji veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak lezyonlardan test yaptırmanız ve eşinizin de ağzındaki uçuktan test edilmesi önerilir. Ayrıca, eşinizin ağzında aktif uçuk varken öpüşme ve oral seksten kaçınmanız bulaşmayı önleyebilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

sürüntü swap verin...özel laboratuvarlar yapiyor. Tip sınıflandırması yapılır sonuc pozitif ise siteden bilgileri okuyabilirsiniz.gecmis olsun.esinizden geçmiştir muhtemelen.

(13-02-2021, Saat: 21:30)Ayselll Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar mrb benimde genital bölgemde lezyonlar çıktı ilk defa doktora gittik doktor tam bilemedi galşba uçuk dedş ama testte yapmadı anlamadığım şeyşu ki ben 5 yıllık evliyim ve bu sorun eşimde yok banada başka biyerden bulaşma imkanı yok acaba eşimin ağzında çıkan uçuk neden olmuş olabilirmi

Esinin  agzinda ucuk varken , vajinaya temas ettiyse agzı bulasmis olabilir

Eşinizin ağzında uçuk varken oral iliskiniz olduysa eşinizden genital bölgenize bulaşmış olabilir. Veya esinizde asemptomatik genital ucuk vardir o sekilde de bulasmis olabilir. Genelde 20 gun icinde cikar. Esinizin dudagindaki ucuk son 20 gun icindeyse ve oral iliski hikayeniz varsa yuzde 90 bu nedenden. Ancak diger ihtiimal de var. Bu arada esinize direkt supheli baska iliski yasamistir damgasi vurmayin. Cok uzun sure sonra dahi cikabilir bulasabilir sizden önceki bir iliskiden kapmis olabilir. Yıllarca cıkmayanlar da var. Hatta hic cıkmayan bile var deniliyor. Bir makalede yuzde 20 asemptomatik oldugunu okumustum. Ancak asemptomatik olmasi bulasi engellemiyor. Yuzde 60 ise semptomatik ama teshis konulamayan. Geriye kalan yuzde 20 lik kisim ancak teshis konulabilen semptomatik vaka. Dolayisiyla esasen enfekte insan sayisini belirlemek de cok zor. Bilimsel bir calismanin makalesiydi verdigim oranlar.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı marulkafa 17 3,568 31-03-2026, Saat: 21:02
Son Yorum: Nedenolmasın
  Makatta Uçuk (Herpes) Deneyimleri: Tedavi ve Doğal Yöntemler Selinn_222 1 1,141 01-03-2026, Saat: 05:39
Son Yorum: Sena11
Lightbulb Karanfil Çayı Uçuk Ataklarını Önlüyor mu? Deneyim Ebru rep 3 1,217 03-12-2025, Saat: 02:02
Son Yorum: haruko
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,931 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Partnerim Herpes Olduğunu Söyledi: Bana da Geçer mi? Ne Yapmalıyım? Aptalben 34 19,880 27-07-2025, Saat: 23:45
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi