Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Göze Uçuk Bulaşma Riski: Test Sonuçları ve Psikolojik Etkileri
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital lezyonlar nedeniyle herpes şüphesiyle doktora gitmiş ve ilaç tedavisi almıştır. Bu süreçte göz kapağında beliren küçük beyaz nokta nedeniyle gözüne uçuk bulaşmasından korkmuştur. Acil doktoru ve diğer kullanıcılar, gözdeki noktanın muhtemelen uçuk olmadığını belirtmişlerdir. Konu başlatıcı, HIV ve sifiliz testlerinin negatif çıktığını ve herpes (HSV) test sonuçlarını beklediğini paylaşmıştır. Test sonuçları negatif gelince sevinmiş ancak bazı kullanıcılar, antikor gelişme süresine dikkat çekerek sonuçların kesin olmayabileceğini ifade etmişlerdir. Konu başlatıcı, IgG seviyesi 3.7 ve IgM 4.5 olduğunu belirtmiş, bu değerlerin referans aralığında olduğu için negatif kabul edildiği anlaşılmıştır. Sonuç olarak, kullanıcılar tekrarlayan lezyonlar durumunda testlerin yenilenmesini önermiş ve konu kapatılmıştır.

Arkadaşlar merhaba, 23 yaşında erkeğim. 1 ay önce lezyonları görüp doktora gittim. Devlet hastanelerinde randevu bulmak çok zor, özele gittim. Doktor herpes için ilaçları verdi. İlaçları doktordan aldığımda lezyonlar iyileşmeye başlamıştı zaten. İlk başta mantar sanıp mantar kremi kullanmıştım. 1 hafta içinde kabuklanma gerçekleşti. Doktor kan testleri yaptırdı, sonuçlar henüz belli değil. Bu süre zarfında sol göz kapağımda minicik bir beyaz nokta belirdi. Çok küçük bir nokta, silince geçiyor fakat tekrar var olduğunu gözlemliyorum. Ellerimi sürekli yıkıyorum. Kan vermeye gittiğimde acil doktoru "Minicik bir şey, ben bile göremiyorum, sen nasıl görüyorsun?" dedi. "Uçuk içinde çok yaygın, korkmanı gerektirecek bir şey yok" dedi. 1 haftadır psikolojik olarak çökmüş durumdayım.

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü ve Gözle İlgili Yaygın Endişeler

Herpes simpleks virüsü (HSV) vücutta deri ve mukoza zarlarını etkileyen yaygın bir virüstür. Tip 1 genellikle ağız çevresinde, tip 2 ise genital bölgede görülür ancak her iki tip de vücudun diğer bölgelerine bulaşabilir. Göz kapağında görülen küçük beyaz noktalar çoğu zaman milia (yağ bezesi) veya arpacık gibi basit nedenlerden kaynaklanır. Herpesin gözde yol açtığı keratit ise genellikle şiddetli ağrı, kızarıklık, sulanma, ışığa hassasiyet ve görme bulanıklığı gibi belirtilerle kendini gösterir ki burada tarif edilen belirtilerle uyumlu değildir.

Kan testlerinde HSV'ye karşı antikorlar tespit edilebilir. IgG antikorları geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterirken, IgM antikorları yeni veya aktif enfeksiyonu işaret edebilir. Ancak testlerde yalancı pozitif veya negatif sonuçlar olabilir ve antikor gelişimi 4-12 hafta sürebilir. Bu nedenle negatif bir sonuç, enfeksiyonun olmadığı anlamına gelmeyebilir.

Psikolojik olarak bu süreç kaygı yaratabilir ancak doktorunuzun yönlendirmelerine güvenmek önemlidir. Lezyonlar tekrarlarsa veya endişeleriniz devam ederse testleri yenilemek ve bir göz doktoruna başvurmak doğru olacaktır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Geçmiş olsun sonuçların bi gelsin bakalım. Zamanla alışıyosun doktorun dediği gibi çok yaygın ve ölüm yok ucunda dünyanın sonu gelmiş gibi davranma. Hepimiz başlarda depresyona girdik ama yersiz. Hayat kaliteni ne oranda etkilicek ilk önce bi keşfet bazılarımızda çok sık çıkıyo bazılarında hayatında sadeve bi kere çılıyo

Merhaba bu sabah itibariyle hiv ve sifilis sonuçlarım geldi ikiside negatif hpv testide belli olacak bir iki güne uçuklar iyileşti kabuk döktü baya 3 gündür titriyerek uyuyup uyanıyordum bugün çok iyi hissediyorum umarım tekrarlamaz

Uçuklar hpv değil hsv

Uçuk tek bir nokta olmaz ve silinince geçip tekrar gelmez. Gözünüzle ilgili evham yapıyorsunuz

Çok geçmiş olsun öncelikle Hpv testini nasıl oldun erkekte pataloji olmadan bir test yapıldığını bilmiyordum

Hpv testi yapmamışlar bir belirtide yok zaten hiv ve sifilis negatif çıktı hsv için sonuçlar 2 güne gelecek doktorum eğer negatif çıkarsa tekrarlama olasılığı %10 dedi penisimin derisinde 2 adet çıkmıştı umarım negatif çıkar baya gözüm korktu

(19-08-2019, Saat: 13:37)enginer23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hpv testi yapmamışlar bir belirtide yok zaten hiv ve sifilis negatif çıktı hsv için sonuçlar 2 güne gelecek doktorum eğer negatif çıkarsa tekrarlama olasılığı %10 dedi penisimin derisinde 2 adet çıkmıştı umarım negatif çıkar baya gözüm korktu

Korkacak birşey yok Smile

Bu konuyu ben de doktorumla konuştum. Gözde herpesi tanımama şansın yok. Gözde sulanma, ağrı ve batma yapıyor dedi. Çok kolay fark edeceksin, boşuna evham yapma dedi. Smile O yüzden bir sıkıntı yok. Geçmiş olsun.

Arkadaşlar hsv tip 2 negatif testi elime yeni ulaştı alakanız için teşekkür ederim üyeliğimi silebiliriniz

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,002 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  Makatta Lezyon Neden Bu Kadar Ağrılı? Uçuk Farkı Joseph 2 1,938 14-09-2024, Saat: 18:33
Son Yorum: Hüseyin
  Uçuk Ataklarını Azaltan Doğal Sabun Deneyimi - 4 Aydır Atak Yok! Moonis 19 8,747 12-04-2024, Saat: 23:22
Son Yorum: Makarsu
  Sık Tekrarlayan Uçuk Atakları ve Valtrex Direnci: Deneyimler Tavsiyeler Since2017 20 13,114 17-03-2023, Saat: 01:09
Son Yorum: NoMatter
  HSV-2 ile Mücadele: Atak Sıklığı, Tedavi ve Psikolojik Destek Önerileri adanalı01 6 4,234 25-05-2022, Saat: 05:04
Son Yorum: antiherpes

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi