Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shingrix zona aşısı
Herkese selam arkadaşlar. Su çiçeği ve zona aşısı yaptırıp uçuk çıkarmayan kişiler olduğunu hepimiz okumuşuzdur. Su çiçeği zona ve herpes aynı ailedenmiş. Genelde bahsedilen aşı zostavax oluyor. Fakat shingrix aşısı daha sonra çıkmış, çok daha iyi bir aşıymış. Bu aşıyla ilgili birazcık araştırma yapınca; antijen miktarı su çiçeği aşısından 14 kat fazla çok daha etkili diyor. İnaktif bir aşıymış zararlı değil yani. Zona su çiçeği ve genital herpes farklı tabii ki aynı virüs değil, tam anlamıyla herpesle mücadele edip onu yok etmez, fakat içerisinde glikoproteinler bulunuyormuş bu aşının. glikoproteinler ise virüslerle savaşan moleküller. Bu aşıyı yaptırırsak glikoprotein sayımız artabilir bu da herpes virüsüyle fizyolojik savaşımızda bize avantaj sağlayabilir mi acaba ? Herpes virüsüne karşı bu aşıyla nokta atışı yapamıyoruz ama bağışıklık güçlendirici özelliği ve glikoprotein sayısının artması bir nebzede olsa atakları ve lezyonları hafifletir diye düşünüyorum. Ben olmayı düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz ? Sizce işe yarar mı ?

evet, zona aşısıyla ilgili DSÖ'nün herpes pozitiflere atak sayılarını azaltması için tavsiyesi bulunmakta.
bulaş riskini düşürmek için de su çiçeği aşısını tavsiye ediyorlar.
bizim için bulaş riski artık geçmiş olsa da partnerimiz için düşünebiliriz.

(21-04-2025, Saat: 04:51)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: evet, zona aşısıyla ilgili DSÖ'nün herpes pozitiflere atak sayılarını azaltması için tavsiyesi bulunmakta.
bulaş riskini düşürmek için de su çiçeği aşısını tavsiye ediyorlar.
bizim için bulaş riski artık geçmiş olsa da partnerimiz için düşünebiliriz.

Bilimsel bir araştırma var mı ilk defa duydum. Zona aşısının demansı önlediğine dair yakın zamanda bir çalışma yayınlandı. Sebebi henüz net değil araştırılıyor. Herpese bir etkisi olduğuna dair bir şey bulamadım.
kaynak:https://x.com/emin_adin/status/1908202106873368711?s=46&t=xKMqBpjGRlTv_6avp9MgcQ

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Rainbow Herpes Aşısı -Biontech 2023 'te adaylarla ilerliyor Sema Suna 14 5,492 01-05-2025, Saat: 12:58
Son Yorum: kadirm
  Su Çiçeği Aşısı Genital Herpes - Shingles Vaccine and Herpes jimmmy 14 15,249 05-09-2024, Saat: 23:13
Son Yorum: cipiaresss
  Rus Aşısı Vitaherpavac- Vitaherpavac Vaccine jimmmy 43 28,425 26-08-2023, Saat: 13:23
Son Yorum: serapp
  United Bio Pharma Herpes Aşısı Hk. jimmmy 10 7,406 05-06-2023, Saat: 16:08
Son Yorum: deadsky
  Yeni mRNA Aşısı ( Sanırım Kurtuluyoruz) :) Poser 41 20,856 09-03-2023, Saat: 08:18
Son Yorum: guest

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi