Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
post herpetik nevralji (sinir ağrısı) için alfa lipoik asit
HSV hastalarının bazıları herhangi bir lezyon olmamasına rağmen özellikle, genital bölge, kalça, bacaklar, kuyruk sokumu gibi bölgelerde sinir ağrıları yaşamakta. Genelde dermotologlar bu konuda bilgili olmadıklarından hastaların bu şikayetlerinin HSV ile ilgili olmadığını ileri sürmekteler. Oysaki bu hastalığa ilişkin forumlarda pek çok hasta geçmeyen ağrı, yanma, karıncalanma ve kaşıntı gibi ağrılardan şikayet etmekteler. Peki bu rahatsızlığa karşı ne yapılabilir? Ben pek çok takviye ve antivirallerle baskılama denedim. Ancak kesin bir çözüm elde edemedim. En son nette alfa lipoik asit takviyesinin sinir ağrılarına iyi gelebileceği bilgisi vardı. Günlük 600 mg (200 mgx3) olacak şekilde başladım. Bir ilerleme kaydedersem buradan paylaşırım. Bu takviyeyi kullanmış birileri varsa ve tecrübelerini paylaşırsa iyi olur. 

konuyu Chatgpt'ye sorduğumuzda şu cevabı veriyor:

alfa lipoik asit genital herpesin neden olduğu sinir ağrılarına iyi gelir mi?
 Alfa lipoik asit (ALA), antioksidan özelliklere sahip bir bileşiktir ve sinir sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek bazı potansiyel faydalara sahiptir. Genital herpesin neden olduğu sinir ağrıları, özellikle postherpetik nevralji gibi durumlarda, alfa lipoik asit bazı kişilere fayda sağlayabilir. Ancak, bu konuda yapılmış araştırmaların sınırlı olduğunu unutmamak önemlidir.
Alfa Lipoik Asit ve Sinir AğrısıAlfa lipoik asit, özellikle nöropatik ağrılar (sinirlerden kaynaklanan ağrılar) üzerinde bazı olumlu etkiler gösterebilir. Bunun nedeni, ALA'nın sinir hücrelerine zarar veren serbest radikalleri nötralize etmesi, inflamasyonu azaltması ve dolaşımı iyileştirmesi gibi etkileridir. Bu özellikler, sinir ağrılarının azaltılmasına ve iyileşmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, ALA'nın sinir hasarını onarma ve sinir rejenerasyonunu destekleme potansiyeli olduğu düşünülmektedir.
Genital Herpes ve Sinir AğrısıGenital herpesin sebep olduğu ağrı, virüsün sinir hücrelerine yerleşmesi ve bu hücrelere zarar vermesi sonucu oluşabilir. HSV (Herpes Simpleks Virüsü), sinir sisteminde latent kalabilir ve virüsün yeniden aktif hale gelmesi durumunda ağrı, batma, yanma ve karıncalanma gibi sinirsel belirtiler görülebilir. Bu tür sinir ağrıları, postherpetik nevralji (PHN) gibi uzun süreli ağrılara yol açabilir.
Alfa Lipoik Asit ve Genital Herpesin Neden Olduğu Sinir AğrılarıHer ne kadar alfa lipoik asit ile ilgili yapılan araştırmalar genellikle diabetik nöropati (şeker hastalığından kaynaklanan sinir hasarı) üzerinde yoğunlaşmış olsa da, alfa lipoik asitin nöropatik ağrıları azaltmaya yardımcı olabileceği ve sinir sağlığını iyileştirebileceği gösterilmiştir. Genital herpes nedeniyle meydana gelen sinir ağrılarında da benzer mekanizmalar işleyebilir. Ancak, genital herpesin sinir ağrıları için ALA'nın kesin etkinliği üzerine yapılan çalışmalar sınırlıdır.
Özetle:
[list]
[*]Alfa lipoik asit, sinir hasarını azaltma ve nöropatik ağrıları hafifletme potansiyeline sahip olabilir. Ancak, genital herpesin neden olduğu sinir ağrıları için özel olarak etkili olup olmadığına dair sınırlı bilimsel veri vardır.
[*]Eğer genital herpesin neden olduğu sinir ağrılarınız varsa, alfa lipoik asit yardımcı olabilir ancak, bunun en etkili tedavi olup olmadığı kişisel bir durumdur.
[*]Bir doktora danışmak önemlidir çünkü herpesin neden olduğu ağrılar için daha spesifik tedavi yöntemleri veya antivirüs tedavileri de gerekebilir.
[/list]
Genel olarak, alfa lipoik asit takviyesi kullanmadan önce, bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.

Kullandıktan sonra düşüncelerinizi bekliyorum bende de lezyon çok nadir olmasına rağmen kronik kaşıntı durumu var

(05-03-2025, Saat: 18:38)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: HSV hastalarının bazıları herhangi bir lezyon olmamasına rağmen özellikle, genital bölge, kalça, bacaklar, kuyruk sokumu gibi bölgelerde sinir ağrıları yaşamakta. Genelde dermotologlar bu konuda bilgili olmadıklarından hastaların bu şikayetlerinin HSV ile ilgili olmadığını ileri sürmekteler. Oysaki bu hastalığa ilişkin forumlarda pek çok hasta geçmeyen ağrı, yanma, karıncalanma ve kaşıntı gibi ağrılardan şikayet etmekteler. Peki bu rahatsızlığa karşı ne yapılabilir? Ben pek çok takviye ve antivirallerle baskılama denedim. Ancak kesin bir çözüm elde edemedim. En son nette alfa lipoik asit takviyesinin sinir ağrılarına iyi gelebileceği bilgisi vardı. Günlük 600 mg (200 mgx3) olacak şekilde başladım. Bir ilerleme kaydedersem buradan paylaşırım. Bu takviyeyi kullanmış birileri varsa ve tecrübelerini paylaşırsa iyi olur. 

Alfa lipoik asit (ALA), antioksidan özelliklere sahip bir bileşiktir ve sinir sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek bazı potansiyel faydalara sahiptir. Genital herpesin neden olduğu sinir ağrıları, özellikle postherpetik nevralji gibi durumlarda, alfa lipoik asit bazı kişilere fayda sağlayabilir. Ancak, bu konuda yapılmış araştırmaların sınırlı olduğunu unutmamak önemlidir.
Alfa Lipoik Asit ve Sinir AğrısıAlfa lipoik asit, özellikle nöropatik ağrılar (sinirlerden kaynaklanan ağrılar) üzerinde bazı olumlu etkiler gösterebilir. Bunun nedeni, ALA'nın sinir hücrelerine zarar veren serbest radikalleri nötralize etmesi, inflamasyonu azaltması ve dolaşımı iyileştirmesi gibi etkileridir. Bu özellikler, sinir ağrılarının azaltılmasına ve iyileşmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, ALA'nın sinir hasarını onarma ve sinir rejenerasyonunu destekleme potansiyeli olduğu düşünülmektedir.
Genital Herpes ve Sinir AğrısıGenital herpesin sebep olduğu ağrı, virüsün sinir hücrelerine yerleşmesi ve bu hücrelere zarar vermesi sonucu oluşabilir. HSV (Herpes Simpleks Virüsü), sinir sisteminde latent kalabilir ve virüsün yeniden aktif hale gelmesi durumunda ağrı, batma, yanma ve karıncalanma gibi sinirsel belirtiler görülebilir. Bu tür sinir ağrıları, postherpetik nevralji (PHN) gibi uzun süreli ağrılara yol açabilir.
Alfa Lipoik Asit ve Genital Herpesin Neden Olduğu Sinir AğrılarıHer ne kadar alfa lipoik asit ile ilgili yapılan araştırmalar genellikle diabetik nöropati (şeker hastalığından kaynaklanan sinir hasarı) üzerinde yoğunlaşmış olsa da, alfa lipoik asitin nöropatik ağrıları azaltmaya yardımcı olabileceği ve sinir sağlığını iyileştirebileceği gösterilmiştir. Genital herpes nedeniyle meydana gelen sinir ağrılarında da benzer mekanizmalar işleyebilir. Ancak, genital herpesin sinir ağrıları için ALA'nın kesin etkinliği üzerine yapılan çalışmalar sınırlıdır.
Özetle:
[list]
[*]Alfa lipoik asit, sinir hasarını azaltma ve nöropatik ağrıları hafifletme potansiyeline sahip olabilir. Ancak, genital herpesin neden olduğu sinir ağrıları için özel olarak etkili olup olmadığına dair sınırlı bilimsel veri vardır.
[*]Eğer genital herpesin neden olduğu sinir ağrılarınız varsa, alfa lipoik asit yardımcı olabilir ancak, bunun en etkili tedavi olup olmadığı kişisel bir durumdur.
[*]Bir doktora danışmak önemlidir çünkü herpesin neden olduğu ağrılar için daha spesifik tedavi yöntemleri veya antivirüs tedavileri de gerekebilir.
[/list]
Genel olarak, alfa lipoik asit takviyesi kullanmadan önce, bir sağlık profesyoneline danışmanız önerilir.
Son aylarda gördüğüm en faydalı konu

(05-03-2025, Saat: 18:38)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: HSV hastalarının bazıları herhangi bir lezyon olmamasına rağmen özellikle, genital bölge, kalça, bacaklar, kuyruk sokumu gibi bölgelerde sinir ağrıları yaşamakta. Genelde dermotologlar bu konuda bilgili olmadıklarından hastaların bu şikayetlerinin HSV ile ilgili olmadığını ileri sürmekteler. Oysaki bu hastalığa ilişkin forumlarda pek çok hasta geçmeyen ağrı, yanma, karıncalanma ve kaşıntı gibi ağrılardan şikayet etmekteler. Peki bu rahatsızlığa karşı ne yapılabilir? Ben pek çok takviye ve antivirallerle baskılama denedim. Ancak kesin bir çözüm elde edemedim. En son nette alfa lipoik asit takviyesinin sinir ağrılarına iyi gelebileceği bilgisi vardı. Günlük 600 mg (200 mgx3) olacak şekilde başladım. Bir ilerleme kaydedersem buradan paylaşırım. Bu takviyeyi kullanmış birileri varsa ve tecrübelerini paylaşırsa iyi olur. 

Özetle:
[list]
[/list]

Belirttiğiniz tedavilerin yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda uzmanlaşmış ürolaji doktoru postherpatik nevralji hastalığına karşı birçok tedavi yöntemleri bulunmakta bilginiz olsun.

(08-03-2025, Saat: 04:27)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belirttiğiniz tedavilerin yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda uzmanlaşmış ürolaji doktoru postherpatik nevralji hastalığına karşı birçok tedavi yöntemleri bulunmakta bilginiz olsun.
Bazı tedavi yöntemleri var. Bunlardan bazıları reçeteli ağrı kesiciler veya bazı anti depresanlar. Bunun dışında geçici süreyle işe yarayan ağrıyan sinirleri bloke etmek var. Son çare cerrahi müdahale var. Ancak bunların hiçbiri kesin olarak nevraljiyi sona erdirmeyebilir. Ben ilk olarak antivirallerle baskılamayı denedim. Şu anda da hala aseviral kullanıyorum. Antidepresan da kullandım ancak işe yaramadı. Sarı kantaron kullandım. Başlangıçta ağrılar azalttı ancak sonra işe yaramadı. Şimdi de alfa lipoik asiti deniyorum. Henüz çok baştayım. O yüzden kesin bir kanıya varmak doğru değil.  ancak işe yarıyor gibi. Ağrılarım epey azaldı. Hatta gün içinde neredeyse tamamen yok oldu gibi. Tabi bu durum geçici olabilir veya plasebo etkisi de olabilir.

(09-03-2025, Saat: 02:42)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bazı tedavi yöntemleri var. Bunlardan bazıları reçeteli ağrı kesiciler veya bazı anti depresanlar. Bunun dışında geçici süreyle işe yarayan ağrıyan sinirleri bloke etmek var. Son çare cerrahi müdahale var. Ancak bunların hiçbiri kesin olarak nevraljiyi sona erdirmeyebilir. Ben ilk olarak antivirallerle baskılamayı denedim. Şu anda da hala aseviral kullanıyorum. Antidepresan da kullandım ancak işe yaramadı. Sarı kantaron kullandım. Başlangıçta ağrılar azalttı ancak sonra işe yaramadı. Şimdi de alfa lipoik asiti deniyorum. Henüz çok baştayım. O yüzden kesin bir kanıya varmak doğru değil.  ancak işe yarıyor gibi. Ağrılarım epey azaldı. Hatta gün içinde neredeyse tamamen yok oldu gibi. Tabi bu durum geçici olabilir veya plasebo etkisi de olabilir.

Tedavi yöntemlerin için teşekkürler. Aslında asiviral veya waltrex tablet bu konuda (batma, yanma, kasıntı, post herpetik) ve hastalığı baskılama konusunda başarı kaydetmesi gerek. Baskılama antiviral tabletler Uçuk çıkmayı engelliyor. lakin antiviral tabletleri ya yanlış kullanıyoruz yada vücutta oluşan hormon, vitamin vs bir şey antiviral haplardan üstün derecede faydalanamıyoruz ki bu sebeple batma, yanma, kaşıntı, post herpetik devam ediyor. Antiviral tabletlerden üstün yararlanım sağlamak için vücutta öncesinde yapılması gerekenler, doğru kullanım ve bu konuda bilgisi olan arkadaşımız varsa deneyim ve bilgisinden yararlanmak isteriz.
Çoğu değerli üroloji doktorlarımız bilgileri baskılama konusunda yetersiz. Lakin her doktordan alınan bilgi paylaşımla hastalığa karşı ortak başarı sağlar.

Arkadaşlar bu postherpetik nevralji durumu bendede yoğun bir şekilde var sürekli batma hissi ve ağrı çekmekten yoruldum valtreks kullanıyorum günlük 500 mğ bazen günlük 1.000 mğ buna rağmen biraz hafiflemiş olsa bile yinede ağrı yaşıyorum
Valtreks side nereye kadar kullanacağım bilmiyorum yaklaşık 1 sene oldu kullanıyorum kullandığım süredede atak yine yaşadım
Kullanmasam daha sık atak ve daha çok ağrı çekiyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Arkadaşlarında sorduğu gibi Doğru İlaç kullanımı ve postherpetik nevralji ile ilğili tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa belki bir birimize yardımcı oluruz teşekkürler

(11-03-2025, Saat: 02:29)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu postherpetik nevralji durumu bendede yoğun bir şekilde var sürekli batma hissi ve ağrı çekmekten yoruldum valtreks kullanıyorum günlük 500 mğ bazen günlük 1.000 mğ buna rağmen biraz hafiflemiş olsa bile yinede ağrı yaşıyorum
Valtreks side nereye kadar kullanacağım bilmiyorum yaklaşık 1 sene oldu kullanıyorum kullandığım süredede atak yine yaşadım
Kullanmasam daha sık atak ve daha çok ağrı çekiyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Arkadaşlarında sorduğu gibi Doğru İlaç kullanımı ve postherpetik nevralji ile ilğili tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa belki bir birimize yardımcı oluruz teşekkürler
Valtreks yerine aseviral kullanmayı denedin mi? Bazı hastalarda antivirali değiştirmek işe yarıyor.

(11-03-2025, Saat: 12:47)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtreks yerine aseviral kullanmayı denedin mi? Bazı hastalarda antivirali değiştirmek işe yarıyor.

Deneyeceğim buğün aldım günlük 400 mğ içmeyi düşünüyorum

Alfa lipoik asit yaklaşık 10 gündür günde 600 mg (200 x 3) kullanıyorum. 5 gün önce antiviral kullanmayı bıraktım. Genel olarak işe yarıyor gözüküyor. Ağrılar çok aza indi. Neredeyse yoklar. Kesin bir sonuca varmak için erken. Geçici bir durum da olabilir. Bu şekilde devam ederse 3 ay kullanmayı düşünüyorum. Belki ileride dozajı 800 mg'ye çıkarabilirim.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Tip1 ve Tip2 Baş ağrısı yapar mı? Joseph 4 1,177 23-04-2025, Saat: 21:10
Son Yorum: Kızılejder
  Herpes İçin Foto Dinamik Tedavi (Photodynamic Therapy) Devrim cey 50 11,187 26-10-2024, Saat: 11:17
Son Yorum: Podsin
  Hsv Lezyonları İçin Alternatif Tedavi Yöntemi Herpes.s 0 643 26-01-2024, Saat: 18:54
Son Yorum: Herpes.s
  Kadınlar İçin HSV Kılavuzu Sema Suna 0 837 27-03-2023, Saat: 19:09
Son Yorum: Sema Suna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi