Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni yıla Herpes'li gireceğim!
Selam arkadaşlar Herpes'li olduğumu yeni öğrendim, herhangi bir belirtim henüz olmadı. Sadece orta parmak da kısa süreli bir batma oldu geçti, ne anlama geliyor bilmiyorum.
Evliyim aileme bulaştırmaktan çok korkuyorum. Nelere dikkat etmeliyim?
Ayrıca test sonuçlarımı aşağıda paylaştım. Fikri olan beni bilgilendirebilir mi?

Herpes simpleks (HSV) tip 1 IgG 19.1 Pozitif
Herpes simpleks (HSV) tip 1 IgM 0.13 Negatif
Herpes Simpleks (HSV) Tip 2 IgG 0.05 Negatif
Herpes Simpleks (HSV) Tip 2 IgM 0.13 Negatif

kim sana herpeslisin dedi?
hsv1 dudak uçuğu. genital negatif senin.
doktorla sonuçlarını konustun mu yoksa kendin mi yorumladin?

Dudaktaki uçuk pozitif çıkmış. Herpesli değilsiniz.

Daha doktor ile görüşme yapma fırsatım olmadı, dudak uçuğu da olsa bulaştırma özelliği yok mu, herpesli sayılmaz mıyım?
Raporumu yapay zekaya yorumlattım, vücut bağışıklık kazanmış antikor üretmiş dedi ama herpesli(uçuk olarak belirtti) olduğumu söyledi.
Doktor için hangi bölüme gitmemi tavsiye edersiniz?

Kardeşim herkeste olan dudak ucugu çıkmış rahat ol. Sorun yok. Keyfine bak.

(26-12-2024, Saat: 13:26)muhazarat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam arkadaşlar Herpes'li olduğumu yeni öğrendim, herhangi bir belirtim henüz olmadı. Sadece orta parmak da kısa süreli bir batma oldu geçti, ne anlama geliyor bilmiyorum.
Ayrıca test sonuçlarımı aşağıda paylaştım. Fikri olan beni bilgilendirebilir mi?

Tip 1 çoğu insanda var zaten korkulacak birşey yok.

(26-12-2024, Saat: 16:21)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kardeşim herkeste olan dudak ucugu çıkmış rahat ol. Sorun yok. Keyfine bak.

Teşekkür ederim. Yorumun beni rahatlattı.

(26-12-2024, Saat: 20:07)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:   Tip 1 çoğu insanda var zaten korkulacak birşey yok.

Teşekkür ederim.

(26-12-2024, Saat: 13:26)muhazarat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam arkadaşlar Herpes'li olduğumu yeni öğrendim, herhangi bir belirtim henüz olmadı. Sadece orta parmak da kısa süreli bir batma oldu geçti, ne anlama geliyor bilmiyorum.

Eğer genital bölgenizde lezyon yoksa, çok önemli değil. HSV tip-1 insanların en az %80'inde var. Dudak çevrenizdeyse, uçuk olduğu zaman kimseyi öpmeyin, bardak, tabak, çatal, kaşık gibi nesneleri paylaşmayın. Eğer herpes parmaklarınızdaysa bir başkasına bulaştırma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Yine de çıktığında lezyonlara dokunmamaya çalışın. Dokunursanız elinizi iyice yıkayın.

(26-12-2024, Saat: 22:39)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eğer genital bölgenizde lezyon yoksa, çok önemli değil. HSV tip-1 insanların en az %80'inde var. Dudak çevrenizdeyse, uçuk olduğu zaman kimseyi öpmeyin, bardak, tabak, çatal, kaşık gibi nesneleri paylaşmayın. Eğer herpes parmaklarınızdaysa bir başkasına bulaştırma ihtimaliniz yok denecek kadar azdır. Yine de çıktığında lezyonlara dokunmamaya çalışın. Dokunursanız elinizi iyice yıkayın.

Herhangi bir lezyon çıkmadan bulaştırma ihtimali var mı? Yanaktan öpme sarılma vs olunca.

(26-12-2024, Saat: 23:39)muhazarat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herhangi bir lezyon çıkmadan bulaştırma ihtimali var mı? Yanaktan öpme sarılma vs olunca.
Tip-1'de bu kadar titiz olmanıza gerek yok. Eşiniz muhtemelen tip-1 taşıyordur. Sadece lezyon varken dikkatli olun yeterli.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes mi Behçet mi Hshshshshhsv 5 947 07-10-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Yeni teşhis hsv2 NoHope4H 13 10,299 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  mental klitoris - genital herpes podcasti civciv 4 1,928 01-11-2024, Saat: 02:18
Son Yorum: mutsuzpanda
  Herpes ile Tanışma Sürecim/3 Yıl Atak Geçirmemem ginageldi 17 9,187 19-12-2023, Saat: 02:17
Son Yorum: ginageldi
  Herpes kan ile bulasir mi? Bosver 1 1,481 15-07-2023, Saat: 14:38
Son Yorum: Londonlive699

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi