Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uçuk Hastalığını Kafaya Takmayın: Moral ve Kabullenme Önemli
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kişi, 3-4 yıldır uçuk hastalığıyla yaşadığını ancak bu durumu çok takmamak gerektiğini, pozitif düşünerek mutlu olmanın önemini vurgulamıştır. Diğer kullanıcılar, ilk tanı anında yaşadıkları psikolojik çöküntüyü paylaşmış, zamanla kabullenmenin ve rahatlamanın mümkün olduğunu belirtmişlerdir. Partnerle iletişim ve bulaşma korkusu sıkça dile getirilmiş; valtrex gibi antiviral ilaç kullananların deneyimleri aktarılmıştır. Test sonuçları hakkında sorular sorulmuş, HSV-1 ve HSV-2 IgG/IgM testlerinin yorumlanmasına ilişkin bilgiler verilmiştir. Genel olarak, hastalığın ölümcül olmadığı, psikolojik yükün hafifletilebileceği ve uygun önlemlerle ilişkilerin sürdürülebileceği sonucuna varılmıştır. Bazı kullanıcılar kalıcı tedavi umudunu dile getirirken, diğerleri yaşamayı öğrenmenin önemini vurgulamıştır.

Merhaba herkese, öncelikle ben sanırım herhalde 3-4 yıldır hastayım. Ama bana sorarsanız hasta değilim, gayet rahatım. N'abayım şimdi yani ölmüyoruz ya sonuçta ya da sayılı günümüz yok ya alt tarafı bir uçuk. Bu kadar psikolojinizi bozmasına izin vermeyin, iyi şeyler düşünürseniz iyi olur. Hep mutlu olun lütfen ?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tiptir: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Ancak her iki tip de vücudun farklı bölgelerine bulaşabilir. Virüs cilt temasıyla yayılır ve genellikle uçuk çıktığı dönemde bulaştırıcılık yüksektir, ancak belirti olmasa da bulaşma mümkündür. Bu hastalık kroniktir, yani virüs vücutta kalır, ancak çoğu kişi zamanla atak sıklığının azaldığını gözlemler. Psikolojik olarak kabullenmek önemlidir; stres, atakları tetikleyebilir. Partnerinize durumu açıklamak zor olabilir, ancak dürüst iletişim güven inşa eder. Korunma yöntemleri arasında kondom kullanımı ve antiviral ilaçlar bulunur, ancak hiçbiri tam koruma sağlamaz. Test sonuçları bazen sınırda çıkabilir; kesin tanı için sürüntü testi veya 1-2 ay sonra tekrar kan testi önerilir. Unutmayın: Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Arkadaşlar bugün testlerim çıktı testlerim Tip 1 igm negatif igg pozitif tip 2 igm negatif igg sınırda yazıyor pozitifi oluyor

(28-10-2024, Saat: 21:02)yolcumert Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bugün testlerim çıktı testlerim Tip 1 igm negatif igg pozitif tip 2 igm negatif igg sınırda yazıyor pozitifi oluyor

Tip 1 için pozitif çıkmış. Tip 2 için sınırda. 1-2 ay sonra tekrar test olmanı öneririm. Şikayetini daha açık yazabilirsen yardımcı olabiliriz. Daha önce ağız bölgesinde ucuk çıkmış mıydı, şikayetleriniz genital bölgede mi? Çünkü her ne kadar "genelde" tip 1 ağız, tip 2 genital deseler de, ağızdan genitale, genitalden ağıza bulaşabiliyor. Bir de uçuklarından sürüntü testi vermeni öneririm daha kesin bir sonuç alırsın. Şu an hala varsa veya sonradan tekrarladığında gidip sürüntü testi verebilirsin. Partnerin test oldu mu peki?

Psikolojik olarak çökertiyor insanı. Tek bi dilek hakkım olsaydı bu hastalığın tam tedavisinin bulunmasını isterdim...

(29-11-2024, Saat: 21:03)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Psikolojik olarak çökertiyor insanı. Tek bi dilek hakkım olsaydı bu hastalığın tam tedavisinin bulunmasını isterdim...

Kafaya takmak yerine bununla yaşamayı öğren inan zaman geçtikçe eskisi gibi sık lezyon çıkartmıyorsun

(29-11-2024, Saat: 21:42)Üzgünüm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kafaya takmak yerine bununla yaşamayı öğren inan zaman geçtikçe eskisi gibi sık lezyon çıkartmıyorsun
 Güzel hoş iyi dileklerin için motive çaban için çok teşekkür ederim ama benim bi evlilik hayalim vardı ve karşımdaki kişi bunu asla kabul etmeyecek veya beni kabul edip ileri dönemlerde sürekli yüzüme vuracak veya beni aldatacak tatmin olmayacak haksız mıyım motive olmak lazım ancak bazende hayatın gerçeklerini de bilerek konuşmak lazım haksız mıyım

(29-11-2024, Saat: 21:49)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Güzel hoş iyi dileklerin için motive çaban için çok teşekkür ederim ama benim bi evlilik hayalim vardı ve karşımdaki kişi bunu asla kabul etmeyecek veya beni kabul edip ileri dönemlerde sürekli yüzüme vuracak veya beni aldatacak tatmin olmayacak haksız mıyım motive olmak lazım ancak bazende hayatın gerçeklerini de bilerek konuşmak lazım haksız mıyım

Bu şekilde davranma potansiyeli olan biri ile uzun vadeli plan yapmak bence daha tehlikeli. Belki hastalık, gerçekleri görme açısından hayırlı bile olabilir.

(29-11-2024, Saat: 22:26)tuzluk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu şekilde davranma potansiyeli olan biri ile uzun vadeli plan yapmak bence daha tehlikeli. Belki hastalık, gerçekleri görme açısından hayırlı bile olabilir.

Sana kesinlikle katılıyorum zaten sana bu şekilde davranan biriyle birlikte olma ne gerek var böyle biriyle olup kendini mutsuz etmeye 3 günlük dünyada mutsuzluğu seçme

Teşekkür ederim arkadaşlar önerebileceğiniz bı yöntem varmı bana

Bir sorum daha olacak aşı çalışması varmı bunun için

(29-11-2024, Saat: 22:48)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim arkadaşlar önerebileceğiniz bı yöntem varmı bana

Bir sorum daha olacak aşı çalışması varmı bunun için

Gerçekten inandığın ve güvendiğin biri olursa hayatına giren durumunu anlatacaksın başka türlü olmaz kabul etmezsede kendi bilir. Aşı çalışmaları var ama ne durumda ben hiç takip etmiyorum alıştım çünkü durumuma yapıcak bişey yok

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Makatta Uçuk (Herpes) Deneyimleri: Tedavi ve Doğal Yöntemler Selinn_222 1 976 01-03-2026, Saat: 05:39
Son Yorum: Sena11
Lightbulb Karanfil Çayı Uçuk Ataklarını Önlüyor mu? Deneyim Ebru rep 3 1,152 03-12-2025, Saat: 02:02
Son Yorum: haruko
  Uçuk ve Herpes Virüsüne Yeni Buluş: Önleyici Tedavi Yolda! Hulk06 6 2,369 21-04-2025, Saat: 18:07
Son Yorum: ucukkacik
  Uçuk (Herpes) ile Mücadelem: Tekrarlayan Ataklar ve HPV Korkusu Eses123 5 2,381 08-01-2025, Saat: 00:35
Son Yorum: Eses123
  Herpesin En Büyük Destekçisi Moral ve Sevgi: Deneyimler ve Öneriler Forex1453 33 18,301 10-09-2022, Saat: 07:28
Son Yorum: space

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi