Selamlar. Herpesim olduğu için hep kaygılandım ve sevgililerime şeffaf olmaya özen gösterdim. (8 sene oldu) Fakat erkek arkadaşım HPV'sini benden saklayarak ilişkiye girdi. Ben ilişkiden sonra özel bölgesinde siğiller olduğunu gördüm. Sorduğumda “bir şey yok ya hastalığım yok benim, doktor da zararsız dedi, hiçbir şeyim yok” gibi açıklamalar yaptı. Testler için zaman geçmesini bekliyorum, korunduk ama umarım bana bulaşmamıştır, çok endişeliyim. Tanıdığım biri ünlü bir şarkıcıyla ilişkiye girdi, HIV'li olduğunu ona bulaştırınca öğrendi, intihar etmeye kalktı. Özetle; insanlar hastalıklarını gizliyor. Bence artık herpes olduğunuzu söylemenize bile gerek yok, herpes o kadar basit ve önemsiz kalıyor ki. Düşüncelerim tamamen değişti benim. Herkes uçlarda sınırsızca cinsellik yaşıyor gizli.
Hastalıkları Gizlemenin Sonuçları
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında dürüst olmamak, güveni zedeler ve bulaşma riskini artırır. Partnerinize durumu açıklamak hem onun sağlığı hem de ilişkiniz için önemlidir.
Yaygınlık ve Farkındalık
Herpes ve HPV oldukça yaygındır. Dünya genelinde yetişkinlerin büyük bir kısmı bu virüslerle temas etmiştir. Ancak toplumda hala yanlış bilgiler ve damgalama mevcuttur.
Korunma Yöntemleri
Kondom kullanımı bazı hastalıklara karşı koruma sağlasa da tam koruma garantisi vermez. Düzenli test yaptırmak ve partnerinizle açık iletişim kurmak önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.