Yorumları: 15
Konuları: 0
Rep Puanı:
0
Konu Güncel Özeti: Konu, berberin (berberis vulgaris) bitkisinin herpes virüsü üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilimsel çalışmanın paylaşılmasıyla başlamıştır. Ardından kullanıcılar, bu bitkinin nasıl tüketilmesi gerektiğini sormuş, kapsül ve bitki çayı formu tartışılmıştır. Bir kullanıcı Venatura marka kapsül sipariş ettiğini ve 45 günlük bir deneme planladığını belirtmiştir. Başka bir kullanıcı daha uygun fiyatlı bir link paylaşmıştır. Güvenlik konusunda uyarılar yapılmış, bir kaynakta bazı ilaçlarla etkileşim ve hamilelikte kullanımının sakıncalı olabileceği belirtilmiştir. Bir kullanıcı, paylaşılan belgenin yüzeysel olduğunu eleştirmiştir. Forum kurucusuna, herpesi tamamen iyileştiren bir yöntem olup olmadığı sorulmuş, ancak böyle bir bilginin mevcut olmadığı cevabı alınmıştır. Genel olarak, kullanıcılar deneyimlerini paylaşmış ancak kesin bir sonuca varılamamıştır.
Berberin, Alfa-Herpesvirüslerini Hedefliyor. İnsan alfa-herpes virüsü olan HSV, en yaygın viral enfeksiyonlardan biridir. HSV-1 ve HSV-2 olarak iki tipe ayrılır. Her iki tip de orofasiyal bölgeleri ve genital sistemi enfekte edebilir. HSV-1 genellikle oral uçuklara, HSV-2 ise genital uçuklara neden olur. Deneysel bulgular, berberinin (BBR) HSV enfeksiyonlarını bloke edebileceğini göstermiştir. Bir çalışmada, BBR'nin HSV-1 ve HSV-2 replikasyonlarını inhibe ettiği belirlenmiştir.
Ek Bilgiler:
Berberin, Berberis vulgaris (karamuk) bitkisinden elde edilen bir alkaloiddir. Geleneksel tıpta sindirim sorunları ve enfeksiyonlar gibi çeşitli durumlarda kullanılmıştır. Bununla birlikte, herhangi bir takviye kullanmadan önce olası ilaç etkileşimleri ve yan etkiler konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Özellikle hamileler, emzirenler ve kronik hastalığı olanlar dikkatli olmalıdır. Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır; kişisel deneyimler tıbbi tavsiye yerine geçmez.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.
Rep Puanı:
0
Merhabalar cümleten,ben de buradaki çoğu kiṣi gibi bir çok forumu takip edip,aralarından hastalıkla ilgili kendimce etkili olabileceğini düṣündüğüm bir çok metodu sessizce deneyimleyen(Lizine,zeytin yaprağı ekstratı vb)biri olarak sõyleyebilirim ki,berberis vulgaris sanırım tıpkı makalede yazıldığı ve hopeful arkadaṣın da belirttiği gibi çok ciddi manada bir baskı unsuru oluṣturuyor herpes üzerinde,60 gün boyunca her sabah bir tablet kullandım ve sanıyorum ki 6.ayı doldurmak üzereyim,bugüne kadar hiç bir lezyona rastlamadım genital bölgemde,takdir edersiniz ki süre oldukça ciddi...Tabi ki her metabolizma kendine özeldir, berberis vulgarise dair global düzeyde akademik bir berraklık söz konusu değil ancak bana iyi geldi o kadarını söyleyebilirim.Bu arada 49 yaṣındayım,forumlarda bazen görüyorum üst yaṣtakilerde vaziyet nasıl diye konuşuluyor,o sebebten belirtmek istedim yaṣımı...Sağlıcakla kalın.
Yorumları: 36
Konuları: 6
Rep Puanı:
1
(24-07-2024, Saat: 17:37)Haldun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar cümleten,ben de buradaki çoğu kiṣi gibi bir çok forumu takip edip,aralarından hastalıkla ilgili kendimce etkili olabileceğini düṣündüğüm bir çok metodu sessizce deneyimleyen(Lizine,zeytin yaprağı ekstratı vb)biri olarak sõyleyebilirim ki,berberis vulgaris sanırım tıpkı makalede yazıldığı ve hopeful arkadaṣın da belirttiği gibi çok ciddi manada bir baskı unsuru oluṣturuyor herpes üzerinde,60 gün boyunca her sabah bir tablet kullandım ve sanıyorum ki 6.ayı doldurmak üzereyim,bugüne kadar hiç bir lezyona rastlamadım genital bölgemde,takdir edersiniz ki süre oldukça ciddi...Tabi ki her metabolizma kendine özeldir, berberis vulgarise dair global düzeyde akademik bir berraklık söz konusu değil ancak bana iyi geldi o kadarını söyleyebilirim.Bu arada 49 yaṣındayım,forumlarda bazen görüyorum üst yaṣtakilerde vaziyet nasıl diye konuşuluyor,o sebebten belirtmek istedim yaṣımı...Sağlıcakla kalın. Atak kaç ayda bir geliyor
Rep Puanı:
0
(25-07-2024, Saat: 22:40)...mda... Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atak kaç ayda bir geliyor
Normalde 2 veya 3 ayda bir gelirdi düzensiz aralıklarla yani
Yorumları: 511
Rep Puanı:
29
Berberis Vulgaris türkiyede karamuk ve kadın dutuzlugu olarak geciyor 2.5 kilo kadar getittirdim kayanatıp sabah akşam 2 veya üç ay kadar içtim iki ci ay da kullanırken atak yaşadım hapını bilmiyorum belki hapının içerisinde kökleri filanda vardır 6 ay cok iyi bir zaman batma karıncalanma oluyormu
Rep Puanı:
29
hangi markayı kullandınız eczanelerde varmı
Rep Puanı:
0
(26-07-2024, Saat: 00:50)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Berberis Vulgaris türkiyede karamuk ve kadın dutuzlugu olarak geciyor 2.5 kilo kadar getittirdim kayanatıp sabah akşam 2 veya üç ay kadar içtim iki ci ay da kullanırken atak yaşadım hapını bilmiyorum belki hapının içerisinde kökleri filanda vardır 6 ay cok iyi bir zaman batma karıncalanma oluyormu
Zaman zaman karıncalanma hissiyatı oldu fakat son 2 ayda herpesli olduğumu unuttum adeta...Bilgisel manada ṣunu da paylaşayım,ben son 1 senedir aseksüel yaṣam süren biriyim Tibet keṣişleri gibi,yoğun bir cinsel yaṣamım olsa sonuç böyle mi olurdu onu da bilemeyiz elbet
(26-07-2024, Saat: 11:37)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hangi markayı kullandınız eczanelerde varmı
en son suda adlı markayı kullandım,daha öncesinde ise ventura adlı markayı kullanmıṣtım,evet eczanelerde mevcut.
Rep Puanı:
29
kullanım şeklinide yazarsan günlük nekadar
haldun bilgilendirmen içinde tşk
Rep Puanı:
29
(26-07-2024, Saat: 12:37)Haldun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaman zaman karıncalanma hissiyatı oldu fakat son 2 ayda herpesli olduğumu unuttum adeta...Bilgisel manada ṣunu da paylaşayım,ben son 1 senedir aseksüel yaṣam süren biriyim Tibet keṣişleri gibi,yoğun bir cinsel yaṣamım olsa sonuç böyle mi olurdu onu da bilemeyiz elbet
en son suda adlı markayı kullandım,daha öncesinde ise ventura adlı markayı kullanmıṣtım,evet eczanelerde peniste lezyon çıkıyorsa sık cinsel ilişki yaşayan veya sık ereksiyon olan kişilerde atak sıklıgı daha çoktur ama 2 ayda lezyon çıkarıyorsan bu süre 3 ay gibi olabilir senin gözlemlemedigin bir atak olmuşsa iyi gelmiş diyemeyiz fakat hiç atak yaşamamızsan gözlemdışı çok iyi netiçe deneyecegim adiosanın ürününe ek olarak bu ürünüde kullanacagım bu ara maşallah diyelim adiosanın ürünü için şimdilk birşey yok çıkarsa yazarım en azından süreyi bayagı uzattık
Rep Puanı:
0
(26-07-2024, Saat: 21:00)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kullanım şeklinide yazarsan günlük nekadar
haldun bilgilendirmen içinde tşk
Ne demek rica ederim,sabahtan tok karnına,ben en son 500 mg kullanıyordum.
|