Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bulaştırma muamması
(21-07-2024, Saat: 14:48)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sizde hsv1 ve hsv2 var demek test sonucuna göre aktif lezyonunuz kan verirken de yok anlamına gelir lezyon olsaydı ıgm pozitif ıgg negatif olurdu ama odönem hangisi aktifse

Teşekkür ederim

(21-07-2024, Saat: 15:20)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sunucunuz sizde hem herpes simpleks 1 hem de 2 var demektir. Ağzınız da uçuk çıkıyor mu bilmediğim için bölgesel bilgi veremem. Ama lezyonları sıkmayın lütfen yayabilirsinizyayabilirsiniz. Valtreks  doktorunuza yazdırabilirsiniz. Zaten doktor kontrollü ilaç kullanın derim kendi kendinize ilaç kullanmayın lütfen.

Sivilce gibi uçlu çıkıyor sıkmazsam acıyor sıkınca da hemen iyileşiyor.Nerden bulaştı çok şaşkınım.evliyim eşimde hiç lezyon çıkmadı onun da benim de evlilik öncesi olmadı.Dudaktaki uçuğun genitale bulaşma ihtimali var mı?onda dudakta da hiç uçuk çıkmaz benim çıkar ama

(22-07-2024, Saat: 15:45)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet dudakta ki uçuğu genitale taşıyabilirsiniz bu mümkün, Ayrıca bazı kimseler de virüs vardır ama lezyon çıkarmayabilir ve bulaştırabilir. Belki eşinize hiç bulaşmamış olabilir. Herpes yaraları sivilce gibi olabilir, kağıt kesiği, kızarıklık ve su toplayan şişlikler gibi de olabilir. Sıkmanızı çıplak elle dokunmanızı asla tavsiye etmem. Eşiniz test yaptırabilir, siz de eşinize bulaşmadıysa tedbirli olarak hayatınıza devam edebilirsiniz panik ve stresten uzak durun. Geçmiş olsun.

Ayrıca hsv 1 ve hsv 2 aynı anda aynı kişide olabilir hem genital de hem ağızda da olabilir . Dediğim gibi bazı kişiler de hiç lezyon olmayabilir.
Cevapladığınız için teşekkür ederim.baskılama tedavisi hangi ilaçla nasıl kullanılıyor?sağlık ocağında yazılmaz mı?enfeksiyon doktoru ilaç böbrek karaciğere zararlı diye yazmadı ben de alamadım

ilacın direk olarak bobrek ya da karaciğere bir etkisi yok diger bir çok ilaçta oldugundan fazla.
2 3 aylik periyotlarla bobrek ve karaciger enzimlerin icin test yaptie duruma gore devam edersin. bol su tuket gunde min 2 lt.
şu an en etkili çözüm malesef ki baskılama.
kadinlarda 500mg günlük valtrex uzun süreli baskilama icin yeterli bir doz.
enfeksiyon hastaliklarina değil dermotolaga git o sana yazacaktir. baskilama istediğini söyle min 2 3 kutu yazdır. doktorlara taleplerinizi iletin aksi halde pek bir şey yapmayabilirler.

(22-07-2024, Saat: 15:09)elifart2409@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim

Sivilce gibi uçlu çıkıyor sıkmazsam acıyor sıkınca da hemen iyileşiyor.Nerden bulaştı çok şaşkınım.evliyim eşimde hiç lezyon çıkmadı onun da benim de evlilik öncesi olmadı.Dudaktaki uçuğun genitale bulaşma ihtimali var mıronda dudakta da hiç uçuk çıkmaz benim çıkar ama

şayet sıkarsanız hemen alkol dezanfektan sürün antiviral kırem çıkınca hemen iyilişme sebebi ordaki virüs yükünü hafifletiyorsunuz sıkmadan patlasa bile u virüs sagına solunu yayıyalacak bence patlatmayın asiviral kırem ve dezanfektan alkol sürün patlasa bile sagına solununa yayılmayı engellersin bu patlıyan lezyon sonuçta virüs taşıyan sıvı o sıvıyı sagına solunu nekadar taşımazsan o kar lezyon varsa patlar çünkü meçbur atılım yapmak virüsin bir kısımını atmak zorunda bir ara asıviral kiremde dezenfektan alkol varmı bakayım şayet varsa alkolfilan sürmeye gerek yok

Dün lezyona çıplak elle bakıyım dedim lezyona dokunmadım ama etrafına dokundum.sonra arkadaş arayınca unutup gözümü kaşıdım çok korktum hemen gidip elimi gözümü 3 kez yıkadım.Nasıl böyle kafam daldı inanamıyorum kendime.Çok korkuyorum gözüme bulaşmış mıdır? Hemen dalinle yıkayınca temizlenmiş midir?lütfen rahatlatıcı bişey söyleyin canım çok sıkıldı

(23-07-2024, Saat: 08:40)elifart2409@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dün lezyona çıplak elle bakıyım dedim lezyona dokunmadım ama etrafına dokundum.sonra arkadaş arayınca unutup gözümü kaşıdım çok korktum hemen gidip elimi gözümü 3 kez yıkadım.Nasıl böyle kafam daldı inanamıyorum kendime.Çok korkuyorum gözüme bulaşmış mıdır? Hemen dalinle yıkayınca temizlenmiş midir?lütfen rahatlatıcı bişey söyleyin canım çok sıkıldı

hemen yıkaman çok iyi zaten acık yara göz cevresinde cizik filan yoksa direk bulaşmaz sürtünme gibi birşey olacak herzaman dikkat etmek kerekir açık lezyona elle dokunmayın siz etrafına dokunmuş sunuz bencede buluşmamuştır o virüsün orda beklemesi lazım yıkamışsınız

Arkadaslar hic lezyon yokken cinsel iliskiye girdigimiz zaman bulasma riski varmı yokmu

(23-07-2024, Saat: 12:44)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hemen yıkaman çok iyi zaten acık yara göz cevresinde cizik filan yoksa direk bulaşmaz sürtünme gibi birşey olacak herzaman dikkat etmek kerekir açık lezyona elle dokunmayın siz etrafına dokunmuş sunuz bencede buluşmamuştır o virüsün orda beklemesi lazım yıkamışsınız

Yaa çok teşekkür ederim çok korktum.göz uçuğu zor bişeymiş.İçimi rahatlattınız

(23-07-2024, Saat: 10:22)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sakin bu kadar panik yapmayın . Bulaşmamıştır büyük bir ihtimal.

İnşallah yıkayınca virüs geçer mi hemen sağ olun

(23-07-2024, Saat: 12:44)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hemen yıkaman çok iyi zaten acık yara göz cevresinde cizik filan yoksa direk bulaşmaz sürtünme gibi birşey olacak herzaman dikkat etmek kerekir açık lezyona elle dokunmayın siz etrafına dokunmuş sunuz bencede buluşmamuştır o virüsün orda beklemesi lazım yıkamışsınız

Yıkayınca virüsün bulaşması olur mu?evet yıkadım elimi gözüme sürttüm iyice ?dokunduğum yerin etrafında da  inşallah virüs yoktur.Çok da dikkatliyim  nasıl yaptım böyle bişey

(23-07-2024, Saat: 14:39)elifart2409@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaa çok teşekkür ederim çok korktum.göz uçuğu zor bişeymiş.İçimi rahatlattınız

İnşallah yıkayınca virüs geçer mi hemen sağ olun

Yıkayınca virüsün bulaşması olur mu?evet yıkadım elimi gözüme sürttüm iyice ?dokunduğum yerin etrafında da  inşallah virüs yoktur.Çok da dikkatliyim  nasıl yaptım böyle bişey
sabunla yıkanınca virüs kalmaz kafana takma bulaşmamıştır

(23-07-2024, Saat: 14:10)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.plannedparenthoodaction.org/...-of-herpes

Sorunuza bu linki okuyarak cevap bulabilirsiniz. Geçmiş olsun

Attığın linke göz attım da herpesli kişilerin yuzde 15 i semptomatikmis.Yahu keşke biz de asemptomatik olsaydık hayat çok kolay olurdu cidden cahillik mutluluk yani Big Grin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi