Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yaşlılarda HSV: Belirtiler, Kan Bağışı ve PRP Hakkında
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 55 yaş üzeri HSV hastalarının deneyimlerini sormuştur. Cevaplarda, bazı kullanıcılar atakların yaşla azaldığını ancak bağışıklık düştüğünde artabileceğini belirtmiştir. Kan bağışı ve PRP işlemleri hakkında sorular sorulmuştur. Bir kullanıcı, forumun olumsuz havadan rahatsız olduğunu ifade etmiştir. Diğer bir kullanıcı, HSV'nin kan yoluyla bulaşmadığını ve kan bağışı yapılabileceğini ancak lezyonlar iyileştikten bir hafta sonra yapılması gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve sporun önemine değinilmiştir. Sonuç olarak, HSV hastalarının kan bağışı yapabileceği ve atak sıklığının zamanla azalabileceği konusunda bilgi paylaşılmıştır. Tartışma, genel olarak bilgilendirici ve destekleyici niteliktedir.

Forumda 55 yaş üzeri insan var mı çok merak ediyorum. Onlarda durum nasıl oluyor? Bizim yaşımız genç olduğu için pek etkilemiyor ama ilerleyen yaşlarda bir sıkıntı çıkartabilir mi diye düşünmekteyim.

Ek Bilgiler: HSV genellikle gençlerde daha sık görülse de yaşlı bireylerde bağışıklık sistemi zayıfladıkça ataklar artabilir. Kan bağışı konusunda HSV, kan yoluyla bulaşan bir hastalık değildir; ancak aktif lezyon varken bağış önerilmez. PRP tedavisi, bazı hastalarda semptomları hafifletmek için kullanılmaktadır. Yaş ilerledikçe atak sıklığı genellikle azalma eğilimindedir. Düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Ben de ayni seyi merak ediyrm zamanla atak azalir haffler deniyor ama bagisklik dustugunde hic oyle olmaz gibi... umarim 3 5 sene icinde caresi bulunur. Caresi olmamasi cok can skcı. Kan verebilcek miyiz yardim olarak? Ya da prp gibi islemler yaptirabilcek miyim? Cocuk dogursam sakatlik olur mu gibi sorular...

(03-05-2024, Saat: 22:06)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de ayni seyi merak ediyrm zamanla atak azalir haffler deniyor ama bagisklik dustugunde hic oyle olmaz gibi... umarim 3 5 sene icinde caresi bulunur. Caresi olmamasi cok can skcı. Kan verebilcek miyiz yardim olarak? Ya da prp gibi islemler yaptirabilcek miyim? Cocuk dogursam sakatlik olur mu gibi sorular...

Bence bu yetmez daha da kötü konuşun hatta en kötüsü neyse onu konuşalım. Bu ne böyle ? Herkes de bir olumsuzluk forum bilgilendirmeden öteye geçti artık önceden girer bilgi alıp modum yükselirdi şimdi başlıkları okumak bile anksiyete sebebi. Bravo devam edelim böyle arkadaşlar.

Sorumu soruyorum farkindaysan. Ben de cevap ariyorum. Napiyim sormiyim mi? Gercekleri ogrenip konusup ona gore tedbir alacagiz. 

Herkes icini dokuyor yeri geliyor. 

Kan bagisi 
prp islemi gibi 
sorulara cevap ariyorum oncelikle. Bu islemler nasil oluyor? Sorun var mi yok mu ?

(04-05-2024, Saat: 17:08)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu yaşlıyken bağışıklık düşer durumuna çok takılmayın. Bağışıklığınızı şimdi düşürmeyin asıl. Benim çevremde öyle yaşlılar varken hiç grip bile olmayanlar var. Bunları düşünürseniz inanın vücuttaki stres proteinleri zaten bağışıklığı düşürür. Bence zamana bırakmak lazım bazı şeyleri kendinize dikkat edin onu da şimdi yapın ki geleceği yakala ya bilelim.

Aynen öyle spor saglikli beslenme takviyeler kendimize bakicaz 3 5 sene icinde bir formul bulunursa da ne ala..
zaten bulmamalari da enteresan satis fln diyorlar ama asiyi pahaliya satsalar da olcak insanlar yine. Gardasil in bir sonraki versiyonlarinda yer alir umarim...

(03-05-2024, Saat: 22:06)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de ayni seyi merak ediyrm zamanla atak azalir haffler deniyor ama bagisklik dustugunde hic oyle olmaz gibi... umarim 3 5 sene icinde caresi bulunur. Caresi olmamasi cok can skcı. Kan verebilcek miyiz yardim olarak? Ya da prp gibi islemler yaptirabilcek miyim? Cocuk dogursam sakatlik olur mu gibi sorular...

Yok merak etmeyin bişey olmaz. İnsanların %90ında dudağında uçuk var ne farkı var. Hiçbir kan tahlilinde bulaşıcı hastalıklarada uçuğa bakılmaz . Kan verebilirsin alabilirsin. Zamanla ataklar azalır vücut alışır. Kendini tanıdıkça neyin tetiklediğini anlarsın nelerin iyi geldiğini anlarsın çok abartıyoruz. İnanıyorum bir çaresi bulunacaktır karamsar olmayın eğer çok sıkıştırıyorsa rusya da ikitane aşı var deneyin. Bu hastalık kuzey ülkelerinde çok yaygın orda daha farklı tedavi şekilleri var

(04-05-2024, Saat: 09:12)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sorumu soruyorum farkindaysan. Ben de cevap ariyorum. Napiyim sormiyim mi? Gercekleri ogrenip konusup ona gore tedbir alacagiz. 

Herkes icini dokuyor yeri geliyor. 

Kan bagisi 
prp islemi gibi 
sorulara cevap ariyorum oncelikle. Bu islemler nasil oluyor? Sorun var mi yok mu ?

Kan bağışı yapılabilir fakat lezyonlar iyileştikten 1 hafta sonra yazılmış birkaç yerde okudum ama kanla bulaşan bir hastalık değil , zaten kan testlerin hiv sifiliz hepatitlere bakıyorlar bir problem var ise kan imha ediliyor yakın zamanda kan bağışı düşünüyorum bende uzun yıllardır vermedim vücut yenilensin belki hsv ye karşıda iyi gelir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV Ayaklarda Yaralar Yapar mı? Belirtiler ve Deneyimler Dertler 7 1,350 01-01-2026, Saat: 23:33
Son Yorum: Burak06.
  Herpes (HSV-2) ile Yaşamak: Belirtiler, Tedavi ve Psikolojik Destek Bella1441 39 12,528 08-09-2024, Saat: 01:13
Son Yorum: Bitermi dertler
  Kan Bağışı Yapabilir miyiz? Acil Durumda Süreç Nasıl İşler? Lulu 2 1,097 07-05-2024, Saat: 19:16
Son Yorum: Lulu
  Genital Bölgede Kızarıklık ve HSV: Belirtiler Neler? 8game8 3 2,249 07-02-2024, Saat: 13:26
Son Yorum: mstmstmst76
  Herpes belirtileri nelerdir? İlk belirtiler ve aşı çalışmaları Bumuux 7 3,468 13-02-2023, Saat: 02:56
Son Yorum: Storm

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi