28-03-2024, Saat: 01:42
Konu Güncel Özeti: Konuda, Valtrex kullanan bir erkek, eşi hamile kalırsa ilacın çocukta sakatlığa yol açıp açmayacağını sormuştur. Cevaplarda, valtrex'in sperm üzerinde olumsuz etkisi olmadığı belirtilmiş ancak kesin bilgi için doktora danışılması önerilmiştir. Kullanıcı, düzenli kan testleri yaptırdığını ve uçuk çıkarmadığını ifade etmiştir. Bazı kullanıcılar, hamilelik döneminde annede aktif uçuk olmaması durumunda sorun olmadığını vurgulamıştır. Ayrıca, lysine ve Monulaurin gibi desteklerden bahsedilmiş, ancak güvenilir kaynaklardan temin edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Sonuç olarak, kullanıcının endişeleri giderilmemiş olup profesyonel tıbbi yardım alması tavsiye edilmiştir.
Merhabalar, evliyim eşime bulaş olmasın diye her gün 1 tane 500 mg valtrex alıyorum. Kan testlerimde bir anormallik yok. Aldığımdan beri uçuk çıkarmıyorum ama çocuk yapmayı düşünüyoruz. Kullanım devam ederken eşim hamile kalırsa ilaçtan dolayı çocukta bir sakatlık meydana gelir mi sizce? Yani sperme vs. etkisi var mıdır? Evli ve çocuk sahibi olan arkadaşlar var mı aramızda?
Ek Bilgiler:
Valtrex ve Erkek Fertilitesi
Valtrex (valasiklovir), herpes virüsüne karşı kullanılan bir antiviral ilaçtır. Yapılan çalışmalar, valasiklovirin erkek üreme sağlığı üzerinde belirgin bir olumsuz etkisi olmadığını göstermektedir. İlacın sperm DNA'sına zarar verdiğine dair güçlü bir kanıt bulunmamaktadır. Ancak her ilaçta olduğu gibi, bireysel farklılıklar olabilir.Hamilelik Planlaması
Çiftlerin hamilelik planlaması öncesinde bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına veya ürologa danışmaları önerilir. Eşinize bulaş riskini azaltmak için valtrex kullanımı yaygın bir yöntemdir. Ayrıca, eşinizin hamilelik öncesi herpes durumu da değerlendirilmelidir. Aktif lezyon yokken hamilelik riski düşüktür.Öneriler
- Düzenli doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin. - Sperm analizi yaptırarak değerlerinizi takip edebilirsiniz. - Eşinizle birlikte bir obstetrisyen ile görüşerek planlama yapın.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.