Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Virüsü Aşısı Çalışmaları Devam Ediyor: Son Gelişmeler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, virolog Semih Tareen ile görüştüğünü ve herpes aşısı çalışmalarının devam ettiğini, hem koruyucu hem de tedavi edici aşılar üzerinde çalışıldığını aktardı. Kullanıcılar aşının ismini ve süreci sorguladı. Bir kullanıcı aşının faz 2 aşamasında olduğunu ve kod adıyla ilerlediğini belirtti. Başka bir kullanıcı, HSV-1 için gen düzenlemesiyle ilgili bir haber bağlantısı paylaştı. Bir kullanıcı, aşının sinir hasarı bırakma ihtimaline rağmen yaptırıp yaptırmayacağını sordu ve olumlu yanıt aldı. Daha sonra maymun çiçeği virüsü ile su çiçeği arasındaki fark tartışıldı; bir kullanıcı maymun çiçeğinin yüksek ölüm riski olduğunu iddia ederken, diğeri bunun pox virüs ailesinden olduğunu ve su çiçeğinden farklı olduğunu açıkladı. Genel olarak tartışma, herpes aşısına umutlu bakıldığı ve gelişmelerin takip edildiği yönünde ilerledi. Net bir çözüme ulaşılmamış olmakla birlikte, aşı çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Merhaba Herkese, Birkaç gün önce Virolog Semih Tareen ile konuşma şansım oldu. Aşıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve yarım kalmadığını, çıkacak aşıların da önleyici ve herpes virüsüne yakalananlar için de çalışıldığını söyledi. Aşı için umutluyum, birkaç sene içinde çıkıp herkesin erişebileceğini umut ediyorum.

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) için aşı geliştirme çalışmaları uzun yıllardır devam etmektedir. Şu anda Moderna ve GSK gibi büyük ilaç firmalarının mRNA ve protein bazlı aşı adayları klinik denemelerdedir. 2023-2025 yılları arasında faz 2 çalışmaları yürütülmektedir. Aşılar hem koruyucu (profilaktik) hem de mevcut enfeksiyonu tedavi edici (terapötik) olarak iki farklı yaklaşımla geliştirilmektedir. Ayrıca gen düzenleme teknolojileri de (CRISPR gibi) HSV için potansiyel bir tedavi yöntemi olarak araştırılmaktadır. Klinik denemelerin başarılı olması durumunda aşının birkaç yıl içinde piyasaya çıkması beklenmektedir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

İnşallah hocam. Bu aşının ismi ne süreci nereden takip edebiliriz ?

(30-01-2024, Saat: 11:01)mstmstmst76 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnşallah hocam. Bu aşının ismi ne süreci nereden takip edebiliriz ?
Bunlar Moderna ve GSK’nın aşıları da ama süreç için açıkçası bilmiyorum.

(30-01-2024, Saat: 14:42)Sunflower Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bunlar Moderna ve GSK’nın aşıları da ama süreç için açıkçası bilmiyorum.

Araştırdım hocam şuan 2023-2025 arası Faz 2 çalışmaları yapılıyormuş.

(31-01-2024, Saat: 08:50)mstmstmst76 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Araştırdım hocam şuan 2023-2025 arası Faz 2 çalışmaları yapılıyormuş.

Aşının adı yokmu

(05-08-2024, Saat: 15:03)BurcuSen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşının adı yokmu

Aşının şu an adları olmaz kodlama ile devam etmekte, hala deneme faz aşamasında, piyasaya sürüleceği zaman belirlenir

https://t.co/Bk4MWrLiDe hsv 1 için bir gen düzenlemesinden bahsediyor

Bu hastalığın aşısı olsa, ama biraz sinir hasarı bırakacak olsa, yine de aşı yaptırır mıydınız? Fikirlerinizi merak ettim

(07-08-2024, Saat: 08:30)Suphelihasta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu hastalığın aşısı olsa, ama biraz sinir hasarı bırakacak olsa, yine de aşı yaptırır mıydınız? Fikirlerinizi merak ettim

Evet

maymun çiçegi virüsü için dsö acil durum ilan etti alman dr twitterde bu virüsün bir nevi herpes zoster su çiçegi gibi birşey oldugunu itdda ediyor ölüm riksi çok yüksek bulasılır durumu yüksek

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küba Aşısı Hebertrans ve Labolife 2herp ile Herpes Tedavisi Mümkün mü? Deneyimle kadirm 60 12,573 28-02-2026, Saat: 06:08
Son Yorum: Pançoo
  Zona Aşısı Yaptırmalı mıyım? Deneyimler ve Öneriler dodanby 5 1,693 09-06-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Kızılejder
  Herpes Virüsü ile Mücadelem: Belirtiler ve Tedavi Serkansky 3 1,451 04-05-2025, Saat: 22:52
Son Yorum: Serkansky
  Güncel Herpes Aşı Çalışmaları: BioNTech, Moderna ve Pritelivir Sunflower 132 38,328 26-04-2025, Saat: 17:37
Son Yorum: Sametcann06
  C Vitamini ile HSV2 Virüsü Yenilebilir mi? 38 Gr C Vitamini Deneyimi moon 12 9,894 27-05-2022, Saat: 23:39
Son Yorum: izmitli41

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi