03-05-2023, Saat: 12:46
Konu Güncel Özeti: Konu sahibi, 5 yıldır evli olduğunu ve eşine HSV-2 bulaştırmadığını belirtmiş. Sadece uçuk çıktığında cinsel temastan kaçındığını söylemiş. Diğer kullanıcılar tebrik etmiş ve eşine durumu açıklayıp açıklamadığını sormuş. Konu sahibi, eşinin durumu çok ciddiye almadığını ve eşinin 8 aylık hamile olduğunu, bulaşma olmadığı için normal doğum yapabileceğini belirtmiş. Atak sıklığının yılda ortalama 2,5-3 ayda bir olduğu, spor yapmadığı, alkol ve sigara kullandığı ancak bağışıklık için propolis kullandığı paylaşılmış. Lezyon yokken korunmasız ilişki yaşadığı ancak bulaşma olmadığı ifade edilmiş. Diğer kullanıcılar bu bilgilerin moral verdiğini ve kendi kaygılarını azalttığını belirterek mutluluk dileklerinde bulunmuş. Propolis markası sorulmuş ancak konu sahibi cevap vermemiş. Genel olarak, uçuk virüsü olan kişilerin eşlerine bulaştırmadan evliliklerini sürdürebileceği ve doğru önlemlerle riskin azaltılabileceği konuşulmuştur.
Arkadaşlar ben 5 yıldır evliyim eşime bu virüsü bulaştırmadım. Nasıl oldu derseniz, uçuk çıktığında birliktelik olmasın yeterli, başka bir şeye dikkat etmedim.
Ek Bilgiler:
HSV-2 (genital uçuk) virüsü, aktif lezyonlar varken cilt temasıyla bulaşır. Lezyon olmadığında bulaşma riski düşüktür ancak asemptomatik dökülme mümkündür. Uzun süreli çiftlerde bulaşmayı önlemek için lezyon varken cinsel temastan kaçınmak, kondom kullanmak (tam koruma sağlamaz) ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak önerilir. Stres, yorgunluk ve beslenme atakları tetikleyebilir. Propolis gibi doğal ürünler bağışıklığı destekleyebilir ancak etkinliği kişisel deneyimlere dayanmaktadır. Hamilelikte HSV bulaşması yenidoğan için risk oluşturabilir, ancak annede aktif lezyon yoksa normal doğum mümkündür. Bu konuda mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.