Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Teşhisi Sonrası Psikolojik Destek ve Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, Temmuz 2022'de eski sevgilisinden herpes kaptığını ve başlangıçta yanlış teşhis konulduğunu, ardından doğru teşhisle psikolojik olarak çöktüğünü anlatıyor. Diğer kullanıcılar öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletiyor ve benzer deneyimlerini paylaşıyor. Kimisi doğal beslenme ve sosyalleşmeyi önerirken, kimisi propolis, batikon, kefir, melisa çayı gibi yöntemlerin atakları azalttığını belirtiyor. Uzun süreli ilaç kullanımının yan etkilerine dikkat çekenler var. Konu başlatıcı, atak sıklığını soruyor; cevaplarda propolis kullanan bir kişi 1 yıldır atak geçirmediğini, bir diğeri ise alkol bazlı propolisin faydalı olduğunu ancak alerjiye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Genel olarak, herpesin yönetilebilir bir durum olduğu, zamanla atakların azaldığı ve psikolojik desteğin önemli olduğu vurgulanıyor. Kullanıcılar birbirlerine moral veriyor ve bu süreçte yalnız olmadıklarını ifade ediyor. Sonuç olarak, virüsle yaşamayı öğrenmek ve kendini kabul etmek gerektiği mesajı öne çıkıyor.

Öncelikle herkese merhaba. Temmuz 2022'den beri hayatımı maddi manevi bitiren bir olaydan bahsetmek ve benimle aynı durumda olanların fikrini almak için kayıt oldum. Geçen sene o dönemki eski sevgilimden bana maalesef bu virüs bulaştı. Yaralar ilk başta kağıt kesiği gibi göründüğü için anlam veremedim ama iğne batması şeklindeki ağrılar bacağımın tamamını sardığı için korkup ertesi günü hastaneye gittim. Kadın doğumcu bu siğil deyip Valtrex 1000 mg hap ve Vectavir merhem yazıp gönderdi, geçmezse yakma işlemi uygulayacağız dedi. Kendi araştırmalarım sonucu bunun herpes olduğunu öğrendim ve ömür boyu kalıcı bir hastalık olduğunu öğrendiğim gün intihar etmeyi düşünecek kadar psikolojim bozuldu. Doktora ertesi günü tekrar gittim, bunun herpes olabileceğini, doğru tedavi verip yanlış teşhis koyduğunu söyledim.

Ek Bilgiler:

Herpes Tanısı Sonrası Psikolojik Destek

Herpes tanısı almak kişide yoğun üzüntü, utanç ve endişe yaratabilir. Bu duyguların normal olduğunu bilmek önemlidir. Birçok kişi benzer süreçlerden geçmektedir. Destek gruplarına katılarak deneyimlerinizi paylaşabilir, yalnız olmadığınızı hissedebilirsiniz. Ayrıca bir psikologdan profesyonel yardım almak, duygusal yükü hafifletebilir.

Partnerinizle İletişim

Virüsün bulaşma riskini azaltmak için partnerinize durumu açıkça anlatmanız önemlidir. Kondom kullanımı ve atak dönemlerinde cinsel temastan kaçınmak bulaşma riskini düşürür. Güven ve anlayış, ilişkide bu durumu yönetmenin anahtarıdır.

Bağışıklık Sistemini Destekleme

Stres, yorgunluk ve dengesiz beslenme atakları tetikleyebilir. Düzenli uyku, dengeli beslenme ve egzersiz bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Ayrıca meditasyon, yoga gibi rahatlama teknikleri stresi azaltmada etkilidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bacak Ağrısı ve Herpes: Belirtiler, Tedavi ve Deneyimler elifart2409@gmail.com 12 3,983 09-12-2024, Saat: 16:11
Son Yorum: Suphelihasta
  HPV ve HSV Virüsü İçin Gümüş Suyu Kullanan Var mı? Deneyimler ve Uyarılar ...mda... 11 4,644 30-09-2024, Saat: 16:15
Son Yorum: Ahmet3434
  Herpes Teşhisi ve Düşük IgG Değerleri Hakkında Forum Tartışması Belliene 24 6,316 07-09-2024, Saat: 08:11
Son Yorum: 36bodrum36
  L-Lysine Takviyesi: Uçuk Ataklarında Etkili mi? Deneyimler marlipo 5 2,540 04-09-2024, Saat: 21:20
Son Yorum: Ahmet3434
Thumbs Up Sol Dış Dudakta Herpes Sonrası Sinir Ağrısı: Normal mi? elifart2409@gmail.com 7 3,061 29-07-2024, Saat: 10:41
Son Yorum: elifart2409@gmail.com

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi