Herkese merhabalar, kafama takılan bazı konular var. Onlardan bahsetmek istiyorum. Biz bu virüsü kaptık tamam, peki virüs ilerideki hayatımıza ne şekilde yön verecek? Mesela benim negatif birkaç bireyle ilişki kurma girişimim oldu. Hastalığımı dile getirdiğimde uzaklaştılar. Kızmadım, hak verdim açıkçası. Ben de uzak dururdum diye düşünüyorum. Sorum şu, herpes olduğunuzu bile bile sizinle bir gelecek düşünen insanların ileride tutumları değişebilir mi? Tutumları değişirse suçluluk payımız nedir? Herpesli olduğumuzu bile bile herpes negatif bireylerle olmak etik mi? Herpeslilerin herpeslilerle ilişkilenmeleri (ilişkinin sürekliliği açısından) daha mı sağlıklı sizce? Aşk her şeyi affeder mi sizce? (Bu kısım şaka tabi) Fikirlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.
İlişkide Açıklama Zamanlaması
Herpes durumunuzu paylaşmak için ilişkinin başında değil, güven oluştuktan sonra uygun bir zamanı tercih edebilirsiniz. Bu, karşı tarafın sizi daha iyi tanımasına ve bilinçli bir karar vermesine yardımcı olur.
Duygusal Destek ve Kabul
Herpes tanısı alan bireyler için psikolojik destek almak, kendini kabul sürecini kolaylaştırabilir. Partnerinizle açık iletişim, olası endişeleri azaltır ve ilişkiyi güçlendirir.
Korunma Yöntemleri
Aktif lezyon dönemlerinde cinsel temastan kaçınmak, bulaş riskini önemli ölçüde azaltır. Prezervatif kullanımı da riski düşürür ancak tam koruma sağlamaz.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

şunu sormak isterim korunuyormusunuz lezyon yokken