Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Pozitif Bireylerin Negatif Bireylerle İlişkisi: Etik ve Psikolojik Boyutl
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes pozitif bireylerin negatif bireylerle ilişki kurmasının etik boyutlarını sorgulamıştır. Yanıtlarda kullanıcılar, hastalığı açıklama zamanlaması ve yöntemi hakkında farklı görüşler paylaşmıştır. Bazıları, durumu hemen söylemenin gereksiz olduğunu, güven oluştuktan sonra açıklamanın daha iyi olacağını belirtmiştir. Diğerleri ise dürüstlüğün önemine vurgu yapmıştır. Bulaş riski konusunda, lezyonun aktif olmadığı dönemlerde korunmasız ilişkide bile bulaşın düşük olduğu ifade edilmiştir. Uzun süreli ilişkilerde bulaşın kaçınılmaz olabileceği ancak düzenli kontroller ve önlemlerle riskin azaltılabileceği tartışılmıştır. Psikolojik olarak, birçok kullanıcı hastalıktan çok toplumsal damgalanma ve reddedilme korkusunun daha yıpratıcı olduğunu dile getirmiştir. Sonuç olarak, herpes pozitif bireylerin sağlıklı ilişkiler kurabileceği, ancak karşılıklı anlayış ve iletişimin kritik olduğu vurgulanmıştır.

Herkese merhabalar, kafama takılan bazı konular var. Onlardan bahsetmek istiyorum. Biz bu virüsü kaptık tamam, peki virüs ilerideki hayatımıza ne şekilde yön verecek? Mesela benim negatif birkaç bireyle ilişki kurma girişimim oldu. Hastalığımı dile getirdiğimde uzaklaştılar. Kızmadım, hak verdim açıkçası. Ben de uzak dururdum diye düşünüyorum. Sorum şu, herpes olduğunuzu bile bile sizinle bir gelecek düşünen insanların ileride tutumları değişebilir mi? Tutumları değişirse suçluluk payımız nedir? Herpesli olduğumuzu bile bile herpes negatif bireylerle olmak etik mi? Herpeslilerin herpeslilerle ilişkilenmeleri (ilişkinin sürekliliği açısından) daha mı sağlıklı sizce? Aşk her şeyi affeder mi sizce? (Bu kısım şaka tabi) Fikirlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Ek Bilgiler:

İlişkide Açıklama Zamanlaması

Herpes durumunuzu paylaşmak için ilişkinin başında değil, güven oluştuktan sonra uygun bir zamanı tercih edebilirsiniz. Bu, karşı tarafın sizi daha iyi tanımasına ve bilinçli bir karar vermesine yardımcı olur.

Duygusal Destek ve Kabul

Herpes tanısı alan bireyler için psikolojik destek almak, kendini kabul sürecini kolaylaştırabilir. Partnerinizle açık iletişim, olası endişeleri azaltır ve ilişkiyi güçlendirir.

Korunma Yöntemleri

Aktif lezyon dönemlerinde cinsel temastan kaçınmak, bulaş riskini önemli ölçüde azaltır. Prezervatif kullanımı da riski düşürür ancak tam koruma sağlamaz.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Kadınlarda daha agresif seyrediyor.Biz erkekler gibi değiller. Ben 5 6 ayda bir çıkarıyorum mesela.Oda üç dört güne kayboluyor lizin içince.Ama kadınlar böyle değil malesef.Normal zamanda çıkmasa bile adet dönemlerinde büyük ihtimal çıkıyor lezyonlar.
Diyelimki evleneceğimiz kişiye söylemedik.Eşimize muhakkak bulaşacak bu hastalık.ama bir yılın sonunda ama üç yılın sonunda.Ondan sonra belki boşanma olucak belki kavgalar belki mecbur kalıcak evliliğe devam edicek ama sürekli suçlayacak bizi.Ayrıca bebek olayıda var. Doğum yaparken bebeğe geçme riski.Eşin hamileyken bunu söylememeyi göze alabilecekmisin.Bebeği riske edebilecekmisin?
Benim düşüncem muhakkak söylenmeli.Elbetteki en iyisi kendimiz gibi herpesli bir eş bulmak.

(08-04-2022, Saat: 21:33)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben yaklasik 7 yildir herpesliyim ve bu 7 yilda iliskilerim oldu ve kimseye bulastirmadim 4 yillik bi iliskim var aktif oldugunda iliski kurmuyoruz , fazla takilmayin aktif degilken bulasmiyor , ama emin olun aktif olmadigindan

Merhaba böyle pozitif yorumlar içime su serpiyor Smile şunu sormak isterim korunuyormusunuz lezyon yokken

(14-03-2023, Saat: 21:12)Devrim cey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba böyle pozitif yorumlar içime su serpiyor Smile şunu sormak isterim korunuyormusunuz lezyon yokken

Ben lezyon yokken korunuyorum ama lezyon yokken korunmadanda iliski kurabilirsin bi sorun olmuyor denedim

(14-03-2023, Saat: 21:28)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben lezyon yokken korunuyorum ama lezyon yokken korunmadanda iliski kurabilirsin bi sorun olmuyor denedim

Teşekkürler

(14-03-2023, Saat: 21:34)Devrim cey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler

Arkadaslar bu virus aktifken iliski yasamayin  ama virus aktif degilken sinirsiz takilabilirsiniz ,sadece emin olun virus olup olmadigindan kontrol edin ,

(07-04-2022, Saat: 03:40)birisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhabalar, kafama takılan bazı konular var. Onlardan bahsetmek istiyorum. Biz bu virusu kaptık tamam, peki virus ilerideki hayatımıza ne şekilde yön verecek? Mesela benim negatif birkaç bireyle ilişki kurma girişimim oldu. Hastalığımı dile getirdiğimde uzaklaştılar. Kızmadım, hak verdim açıkçası. Ben de uzak dururdum diye düşünüyorum. 
Sorum şu, herpes olduğunuzu bile bile sizinle bir gelecek düşünen insanların ileride tutumları değişebilir mi? Tutumları değişirse suçluluk payımız nedir? Herpesli olduğumuzu bile bile herpes negatif bireylerle olmak etik mi? Herpeslilerin herpeslilerle ilişkilenmeleri (ilişkinin sürekliliği açısından) daha mı sağlıklı sizce? Aşk her şeyi affeder mi sizce? (Bu kısım şaka tabi) Fikirlerinizi merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.
2 yıldan fazladır herpesliyim. Kimseye bulaştirmadim.  Lezyon yokken hiçbir bulaşma riski yok kafanız rahat olsun.

(15-03-2023, Saat: 21:14)antiherpes Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 yıldan fazladır herpesliyim. Kimseye bulaştirmadim.  Lezyon yokken hiçbir bulaşma riski yok kafanız rahat olsun.
Bu kısım bir muamma. (Ayrıca lezyon yokken bulaşma oldu bende)
Emin olmadığımız konularda bu kadar net konuşamayalım bence.

(15-03-2023, Saat: 23:12)birisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kısım bir muamma. (Ayrıca lezyon yokken bulaşma oldu bende)
Emin olmadığımız konularda bu kadar net konuşamayalım bence.

O zaman şahsım adına konuşayım.  Bende boyle herkes boyle degil demek. Cokta takmiyorum kafaya. Önemsiz birsey benim için.  Sizede tavsiye ederim. Iki dakika sonrasının garantisi olmadigi şu hayatta bunun stresiyle meşgul olmayacak kadar değerlidir zaman Wink

(16-03-2023, Saat: 00:06)antiherpes Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O zaman şahsım adına konuşayım.  Bende boyle herkes boyle degil demek. Cokta takmiyorum kafaya. Önemsiz birsey benim için.  Sizede tavsiye ederim. Iki dakika sonrasının garantisi olmadigi şu hayatta bunun stresiyle meşgul olmayacak kadar değerlidir zaman Wink

Kesinlikle öyle ölüm kalım meselesi değil çok daha sıkıntılı hastalıklar var ben bunu hastalık olarakda görmüyorum sadece belirli zamanlarda oluşabilen 3-4 güne geçen küçük bi rahatsızlık öyle bakmak gerekiyo

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Test Sonuçlarım Negatif Çıktı, Yorumlayabilir Misiniz? Emre006 3 1,166 10-01-2026, Saat: 16:31
Son Yorum: Burak06.
Bug Herpes Teşhisi Sonrası Hayat Bitti mi? Psikolojik Destek ve Tedavi Yöntemleri Cookieeikooc 6 1,351 11-11-2025, Saat: 18:35
Son Yorum: Suphelihasta
  Herpes ve İlişki Kaygısı: Psikolojik Mücadele insan 32 14,002 28-10-2025, Saat: 02:37
Son Yorum: civciv
  IgM Testi ve Herpes: Aktif Lezyon Varken IgM Pozitif Çıkar mı? Esmanur 12 3,704 20-03-2025, Saat: 17:41
Son Yorum: Esmanur
  Herpes (HSV-2) ile Yaşamak: Belirtiler, Tedavi ve Psikolojik Destek Bella1441 39 12,528 08-09-2024, Saat: 01:13
Son Yorum: Bitermi dertler

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi