Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Sonrası Kan Bağışı Yapılabilir mi?

Arkadaşlar selam, aranızda herpes sonrası kan bağışı yapan var mı? Yani bağış için gittiğimde kan verebiliyor muyum? Net bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Ek Bilgiler:

Herpes ve Kan Bağışı: Genel Kurallar

Genel olarak, herpes simpleks virüsü (HSV) taşıyan bireyler, aktif bir enfeksiyon döneminde değillerse kan bağışında bulunabilirler. Kan bağış merkezleri, bağışçının genel sağlık durumunu değerlendirir. Aktif uçuk veya genital herpes lezyonları varsa, lezyonlar tamamen iyileşene kadar bağış ertelenir. Ayrıca, bağış öncesi sağlık formunda herpes ile ilgili sorular sorulabilir; dürüst yanıt vermek önemlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer herpes tanınız varsa ve kan bağışı yapmayı düşünüyorsanız, bağış merkezine durumu bildirmeniz gerekir. Herpes virüsü kan nakliyle bulaşmaz ancak aktif lezyon varlığı bağışı engelleyebilir. Ayrıca, bağış sırasında genel sağlık durumunuzun iyi olması ve herhangi bir ateş, halsizlik gibi sistemik belirti olmaması gerekir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(06-02-2023, Saat: 13:03)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar selam,
aranizda herpesten sonra kan bagisi yapan var mi? Yani bagis icin gittigimde kan verebiliyor muyum ? Net bilgisi olan varsa yazabilir mi?

ben ilk dr a gittigimde sormuştum kan  verebilirmiyim diye .dr hayır veremezsin demişti. burada kan ile bulaşmadıgı konusunda ısrarlı paylaşımlar yapıldı. ama bence kan tahlili yapılarak teşhis konuyorsa verilemez diye düşünüyorum .ve bir yakınıma asla  kan vermem .net bilgi veremeyecegim .kan alınan yerler de bence kabul etmiyecektir ama litaratürde verilip verilemeyecegi ni bilmiyorum

Kan bağışı yapabilirsiniz… uçuğa sahip milyonlarca insan var… kanla bulaşan bir hastalık değildir

(06-02-2023, Saat: 18:24)space Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben ilk dr a gittigimde sormuştum kan  verebilirmiyim diye .dr hayır veremezsin demişti. burada kan ile bulaşmadıgı konusunda ısrarlı paylaşımlar yapıldı. ama bence kan tahlili yapılarak teşhis konuyorsa verilemez diye düşünüyorum .ve bir yakınıma asla  kan vermem .net bilgi veremeyecegim .kan alınan yerler de bence kabul etmiyecektir ama litaratürde verilip verilemeyecegi ni bilmiyorum
kan tahlilinde cikan şey antikor.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi