Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, penisinde lezyonlar ve kasık lenf bezlerinde şişme şikayetiyle HSV tanısı aldığını ve reçete edilen ilaçların (valtrex, tetradox, zovirax) yan etkilere yol açtığını belirtmiştir. Diğer kullanıcılar geçmiş olsun dileklerini ileterek kendi deneyimlerini paylaşmışlardır. İlaçların karaciğer ve böbrek üzerindeki etkilerine dikkat çekilmiş, doktor kontrolünün önemi vurgulanmıştır. Bir kullanıcı ilk atağın zor olduğunu ancak zamanla atak sıklığının azaldığını belirtmiştir. Ayrıca, hamilelik ve çocuk sahibi olma konusunda endişeler dile getirilmiş, sezaryen doğum ile riskin azaltılabileceği ifade edilmiştir. Genel olarak, hastalığın kabullenilmesi ve stres yönetiminin atakları azaltmada önemli olduğu sonucuna varılmıştır. Kullanıcılar birbirlerine moral vererek sürecin yönetilebilir olduğunu belirtmişlerdir.
Arkadaşlar öncelikle merhaba, penisimin alt kısmında 4 adet büyük, kötü görünümlü, uzay mekiği gibi lezyonlar çıktı. 1 hafta mikrop kaptım geçer dedim ama sonra kasık lenf bezlerim aşırı şişti. Neticede hastanelik oldum, doktor HSV kaptığımı söyledi. Valtrex 1000 mg, Tetradox 100 mg, antibiyotik krem olarak da Zovirax ve Betnovate yazdı. Valtrex 1000 mg'dan günde 3 defa içmemi istedi ama galiba vücuduma ağır geldi, sağımdan solumdan kızarıklık çıkmaya başladı. Cinsel organımda Zovirax yüzünden şişti. Lütfen yardım edin. 2 gün sonra başka bir doktora randevu aldım, gidicem.
Ek Bilgiler:
HSV virüsü dünya genelinde yaygın bir enfeksiyondur ve genellikle temas yoluyla bulaşır. İlk atak çoğu kişide en şiddetli dönemdir. Antiviral ilaçlar (valasiklovir, asiklovir gibi) atak süresini kısaltabilir ve şiddetini azaltabilir. Ancak her ilaç gibi yan etkileri olabilir; deri döküntüleri, böbrek fonksiyonlarında değişiklik gibi durumlar doktora bildirilmelidir. Lenf bezlerinin şişmesi vücudun enfeksiyona verdiği doğal bir tepkidir. Lezyonlar tamamen iyileşene kadar cinsel ilişkiden kaçınılması önerilir. Stres, yorgunluk ve bağışıklık sistemi zayıflığı atakları tetikleyebilir. Düzenli doktor kontrolü ve gerekli tahlillerin yapılması önemlidir. Ayrıca, psikolojik destek almak ve bilgi sahibi olmak hastalıkla başa çıkmada yardımcı olabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.