Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes miyim? HSV-1 IgG Pozitif Çıktı, Ne Yapmalıyım?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital bölgede kaşıntı ve kızarıklık şikayetiyle doktora gitmiş, mantar tedavisi görmüş ancak HSV-1 IgG testi pozitif çıkınca endişelenmiştir. Doktoru, virüsün aktif olmadığını söyleyerek detaylı muayene için randevu vermiştir. Kullanıcılar, HSV-1'in genellikle dudak uçuğu yaptığını ancak genital bölgeye de bulaşabileceğini belirtmiştir. Bazı kişiler, valtreks ilacını aralıklı kullandıklarını, atakların sıklığını azalttığını paylaşmıştır. Hijyenin önemi vurgulanmış, lezyonlara sirke veya çay ağacı yağı uygulayanlar olmuştur. Sarı kantaron yağının faydalı olabileceği ifade edilmiştir. Bir kullanıcı, PCR testinin negatif çıkmasına rağmen belirtilerin devam ettiğini, tekrarlayan ataklar yaşadığını anlatmıştır. Genel olarak, herpesin yaygın bir virüs olduğu ve tedaviyle kontrol altına alınabileceği sonucuna varılmıştır. Nihai bir çözüm sunulmamış, doktora danışılması önerilmiştir.

Merhaba, cinsel bölgede nokta nokta çıkan kırmızılıklar, kaşıntı ve yanma yüzünden doktora gittim mantarda olabilir sedefte dedi. Mantar için krem ve şampuan verdi kullanıyorum iyi geldi. Test sonuçlarım bugün çıktı. HSV Tip 1 IgG POZİTİF 2.84 ISR yazıyor. Doktora randevu bulamadığım için hastanede doktoruma ayaküstü sorma fırsatım oldu. Kanında var ama şu anda aktif değil randevu alıp gelirsin detaylı bakarız dedi. Konu hakkında bilgi sahibi olduğunuz için soruyorum. Şu anda durumum ne benim?

Ek Bilgiler:

HSV-1 ve HSV-2 Hakkında Genel Bilgiler

Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tipe ayrılır: HSV-1 genellikle ağız çevresinde (uçuk) görülürken, HSV-2 genital bölgede daha yaygındır. Ancak HSV-1 de cinsel temas yoluyla genital bölgeye bulaşabilir. IgG antikor testi, geçmişte virüsle karşılaşıldığını gösterir; pozitif sonuç, vücudun bağışıklık yanıtı geliştirdiği anlamına gelir. Aktif enfeksiyon sırasında genellikle IgM antikorları yükselir. Toplumda HSV-1 oranı oldukça yüksektir (%70-90). Çoğu kişi farkında olmadan taşıyıcıdır ve belirti vermeyebilir. Genital herpes belirtileri arasında kabarcıklar, kaşıntı, yanma ve lenf bezi şişmesi sayılabilir. Tanı için lezyon varken PCR testi daha doğru sonuç verir. Antiviral ilaçlar (örneğin valasiklovir) atakları kısaltabilir ve bulaştırıcılığı azaltabilir. Hijyen kurallarına dikkat edilmeli, özellikle lezyonlu dönemde temastan kaçınılmalıdır. Herpes kesin tedavisi olmayan, ancak yönetilebilen bir enfeksiyondur. Düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı atak sıklığını azaltabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Selam Arkadaşlar.

Bende yeni üyenizim. Bu kabarcıklar benimde penis ucumda çıktı. 2 yıldır ilişkim yok. Üroloji herpese benziyor ama herpes değil dedi. Dermataloji ise travma dedi. Kabarcıklar Cuma çıktı, krem sürdüm ve yeri kabuklandı, hafifte kızarıklık var.

İlk defa başıma geliyor bu durum. Daha önceki hsv dna testlerim negatifti. Şimdi antikor testi oldum yine negatif geldi. Ülserleşme, ağrı, sızı olmadı. Sadece şimdi kızarıklığa dokununca yada penis ucu. Sürtünce hafif yanma yapıyor. Sizce ne olabilir?

İlk gittiğim doktor şüpheli ilişki olmadığında hsv testi yapmadı, takip et dedi. Ben testi labda oldum.
İkinci gittiğim doktorda bunlar hsvye benzemiyor hsv ilk atakta hemen geçmez kremle dahi dedi.

Kafam allak bullak kaç gündür

firengi sifiliz] tahlili yaptır anti viralle geçmiyorsa yüzde seksen firengidir

(20-12-2022, Saat: 21:25)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: firengi sifiliz] tahlili yaptır anti viralle geçmiyorsa yüzde seksen firengidir

Daha önce yaptırmıştım oda çıkmadı. 2 yıldır ilişkim yok. Anlamadım geçti, gitti birden. Bu arada ben hiç uçuk çıkartmadım. Sadece ağrısız vezikül çıktı. Minik bir şey. Veziküle benzettim ama pek sıvıda gelmedi. Tam penis başında oldu bu

(20-12-2022, Saat: 11:41)Bergkamp Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam Arkadaşlar.

Bende yeni üyenizim. Bu kabarcıklar benimde penis ucumda çıktı. 2 yıldır ilişkim yok. Üroloji herpese benziyor ama herpes değil dedi. Dermataloji ise travma dedi. Kabarcıklar Cuma çıktı, krem sürdüm ve yeri kabuklandı, hafifte kızarıklık var.

İlk defa başıma geliyor bu durum. Daha önceki hsv dna testlerim negatifti. Şimdi antikor testi oldum yine negatif geldi. Ülserleşme, ağrı, sızı olmadı. Sadece şimdi kızarıklığa dokununca yada penis ucu. Sürtünce hafif yanma yapıyor. Sizce ne olabilir?

İlk gittiğim doktor şüpheli ilişki olmadığında hsv testi yapmadı, takip et dedi. Ben testi labda oldum.
İkinci gittiğim doktorda bunlar hsvye benzemiyor hsv ilk atakta hemen geçmez kremle dahi dedi.

Kafam allak bullak kaç gündür

Hsv ilk seferde çok ağrılı geçiyor. Sizde ağrı olmamış. Umarım önemli bir şey çıkmaz ve boşa endişelenmişsinizdir. Geçmiş olsun.

Selam,
Daha önceki testim negatif olmasına rağmen, hiç uçuk çıkartmama rağmen, herkesde olan hsv 1 igg bendede pozitif geldi. Genital bölgeme hsv 1 bulaşmış. Ancak uçuğu olan kimse yok nasıl bulaştı merak konusu.
Hsv 1 igg 1.45 pozitif geldi. 2 yıldır ilişkimde yok garip. Cuma günü çıktı, akşam gitti. Ağrı ve sızı yok. Nasıl illet anlamadım.
Hsv 1 dudakta çıksa anlayacağım. Genitalimde çıktı. Ama genital temasım olmadı kimseyle. Ben hiç bişey anlamadım bu durumdan

Igm negatif bu arada. Ne anlamalıyım bundan?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Partnerim Herpes Olduğunu Söyledi: Bana da Geçer mi? Ne Yapmalıyım? Aptalben 34 19,910 27-07-2025, Saat: 23:45
Son Yorum: max.903406
  Zona Aşısı Yaptırmalı mıyım? Deneyimler ve Öneriler dodanby 5 1,696 09-06-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Kızılejder
  HSV1 ve HSV2 IgG Değerleri Neden Aynı Çıktı? Ebruli 5 2,029 07-02-2025, Saat: 19:01
Son Yorum: Sametcann06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi