Merhaba, cinsel bölgede nokta nokta çıkan kırmızılıklar, kaşıntı ve yanma yüzünden doktora gittim mantarda olabilir sedefte dedi. Mantar için krem ve şampuan verdi kullanıyorum iyi geldi. Test sonuçlarım bugün çıktı. HSV Tip 1 IgG POZİTİF 2.84 ISR yazıyor. Doktora randevu bulamadığım için hastanede doktoruma ayaküstü sorma fırsatım oldu. Kanında var ama şu anda aktif değil randevu alıp gelirsin detaylı bakarız dedi. Konu hakkında bilgi sahibi olduğunuz için soruyorum. Şu anda durumum ne benim?
HSV-1 ve HSV-2 Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tipe ayrılır: HSV-1 genellikle ağız çevresinde (uçuk) görülürken, HSV-2 genital bölgede daha yaygındır. Ancak HSV-1 de cinsel temas yoluyla genital bölgeye bulaşabilir. IgG antikor testi, geçmişte virüsle karşılaşıldığını gösterir; pozitif sonuç, vücudun bağışıklık yanıtı geliştirdiği anlamına gelir. Aktif enfeksiyon sırasında genellikle IgM antikorları yükselir. Toplumda HSV-1 oranı oldukça yüksektir (%70-90). Çoğu kişi farkında olmadan taşıyıcıdır ve belirti vermeyebilir. Genital herpes belirtileri arasında kabarcıklar, kaşıntı, yanma ve lenf bezi şişmesi sayılabilir. Tanı için lezyon varken PCR testi daha doğru sonuç verir. Antiviral ilaçlar (örneğin valasiklovir) atakları kısaltabilir ve bulaştırıcılığı azaltabilir. Hijyen kurallarına dikkat edilmeli, özellikle lezyonlu dönemde temastan kaçınılmalıdır. Herpes kesin tedavisi olmayan, ancak yönetilebilen bir enfeksiyondur. Düzenli doktor kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı atak sıklığını azaltabilir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.