Arkadaşlar merhaba, Ben uzun zaman vajinismus sorunu yaşadım. Erkek arkadaşımla evlilik yolunda tedavi gördüm ve başarılı sonuç aldım. Fakat erkek arkadaşımla evlenemedik ve çok kısa bir süre sonra biriyle tanıştım. 6. ya da henüz 7. ilişkim, o kadar yeniyim cinsellikte. Kasım ayında bu erkek arkadaşımla ilişkiye girdim fakat kaşıntı ve şişlik olmuştu, cahilliğime verin alışma sürecinde olduğumu düşündüm. Bir dahaki seferde ertesi gün hapı kullanmıştım, kaşıntı şişlik üstüne kanama ve kanamadan sonra lezyonlar çıktı. Doktora koştum bu süreçte başta hamilelik şüphelerini atlattım. Vajinit tanısı koyuldu sadece. Solüsyonlar ilaçlar verildi. Smear vs hepsini yaptırdım. Tam iyileştim diyordum tekrar bir şeyler, cilt doktoru başta epilasyon tahrişindendir bekle sıkıntı yapma dedi. Ama yolunda gitmeyen [ek_bilgiler]
HSV ve HPV Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV) ve human papilloma virüsü (HPV) cinsel yolla bulaşan iki farklı virüstür. HSV genellikle uçuk veya genital lezyonlara yol açar ve vücutta kalıcıdır. HPV ise birçok türü olup bazıları siğil yaparken bazıları kanser riski taşıyabilir. İkisi aynı anda bulaşabilir.Psikolojik Etkiler ve Toplum Desteği
Bu tür tanılar damgalanma hissine yol açabilir. Ancak forumda görüldüğü gibi, benzer deneyimleri yaşayan kişilerle paylaşım yapmak rahatlatıcı olabilir. Zamanla ataklar azalır ve kişi durumuna alışır. Aile ve arkadaşlarla paylaşım zorunlu değildir; bu kişisel bir sağlık bilgisidir.Tedavi Süreci
HSV için antiviral ilaçlar atakları kısaltabilir, ancak virüsü tamamen yok etmez. HPV ise çoğu zaman bağışıklık sistemi tarafından temizlenir. Siğil varsa lazer veya kriyoterapi ile alınabilir. Düzenli smear testi önemlidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Tüm bu olayları kavradıktan sonra doğal olarak bi kaç gün depresyon moduna girdim. 2 farklı doktora gittim beni şaşırtan olay iki doktorun da farklı şeyler söylemesi oldu biri hafif bi iltihap derken diğeri herpes dedi. Herpes olduğumu belirten doktora tedirgin olmalı mıyım ne yapmalıyım ilişkiye giremeyecek miyim tarzında sorular sordum doktor önemsenecek bir durum olmadığını lezyon yokken normal hayatım gibi devam etmemi söyledi fakat o an tatmin olmadım pek çünkü paranoyaklaşmıştım. Daha sonrasında annem corona oldu ve bende zorunlu olarak karantinada kaldım. Bu zamanlar çok düşündüm ve kafa olarak kendimi toparlamaya başladım. Bir uçuk hayatımı mı mahvedicek? bu soruları ve bunun gibi bir çok soruyu düşündüm kendi kendime. Üstelik belki de bu forumdaki en genç bireyim. Benim asıl üzüldüğüm nokta şu oldu ilişkiye girdiğim kız arkadaş belki bu hastalığını bilmiyordu bu olabilir. fakat ben 3. sınıfta bir üniversite öğrencisi olarak bu hastalığa yakalanmasam varlığını öğrenemiyecektim. Burda ki şikayetim aslında bize verilmeyen ya da çok kısıtlı verilen cinsel sağlık hakkında bilgiler kusura bakmayın ama ben burda eğitim sistemini suçlu buluyorum Amerika ya da Avrupa'da ki gelişmiş ülkelerde bu eğitim iyi bir şekilde veriliyor. Şuan psikolojim iyi bir durumda ve bir lezyonum daha oluştu geçen günlerde herhangi bir ilaç kullanmıyorum şuan çünkü dert edilecek bir şekilde bir ağrı ya da kaşıntı durumu yaşamıyorum hijyene önem veriyorum. Bide mesela ben bu hastalığı 2 arkadaşımla daha paylaştım kendileri böyle bir hastalığın var olduğunu ilk defa duydular 2 ay önceki ben gibi :