Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes mi Liken mi? Uzun Süren Lezyonların Gerçek Nedeni
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, uzun süredir geçmeyen ve herpes tedavisine yanıt vermeyen lezyonlarının liken hastalığı olduğunu öğrenmiş ve tedavi sonrası iyileşmiştir. Ancak yeni kızarıklıklar fark edince tekrar şüphelenmiş ve forumdan destek istemiştir. Diğer kullanıcılar, kendisinin herpes olmadığını düşündüklerini belirtmiş ve test yaptırmasını önermiştir. Bazı kullanıcılar benzer deneyimlerini paylaşarak, geçmeyen lezyonların siğil veya başka bir durum olabileceğini ancak doktorların siğil demediğini aktarmıştır. Bir kullanıcı ise kan testinde tip1 pozitif, tip2 şüpheli çıktığını ancak lezyon varken gitmenin daha doğru olduğunu belirtmiştir. Tartışma, doğru teşhisin önemi ve doktora başvurma gerekliliği ile sonlanmıştır.

Herkese merhaba dostlar. Bundan 1 sene önce buraya gelmiştim. Herpes olduğumu düşünüyordum ve doktor da öyle söyledi. Fakat araştırmalarıma göre bendeki lezyonlar herpese pek benzemiyordu ve sürekli olduğu yerde duruyordu, yani 1 senedir hiç gitmedi, herpes tedavisinin de faydası olmadı, hep oradaydı. Farklı bir doktora gittiğimde liken diye bir cilt hastalığı olduğunu söyledi. 6 haftalık tedavi sonrası hiç gitmeyen lezyonlar neredeyse tamamen gitti. Siz de bilirsiniz ki bu gibi hastalığa sahip olanlar olduktan sonra vücudunu daha dikkatli inceliyor. Son iki haftadır başka bir yerde iki tane küçük kızarıklık gördüm ama kabarcık, su toplama, kaşıntı falan yoktu. Dedim tıraş olduktan sonra çıktı heralde. Bir iki hafta sonra tekrar aynı yerde aynı kızarıklığı görünce bir tuhaf oldum ve içime yine o kurt düştü.

Ek Bilgiler: Ciltte uzun süre geçmeyen lezyonlar, herpes dışında birçok nedenden kaynaklanabilir. Liken planus, sedef hastalığı, kontakt dermatit veya fungal enfeksiyonlar benzer görünüm verebilir. Doğru teşhis için dermatoloji uzmanına başvurmak ve gerekirse biyopsi yaptırmak önemlidir. Herpes lezyonları genellikle birkaç hafta içinde geçerken, liken gibi durumlar tedavi edilmezse aylarca kalabilir. Tedavi altında bile geçmeyen lezyonlarda alternatif tanılar düşünülmelidir. Tıraş sonrası çıkan kızarıklıklar sıklıkla folikülit veya tahrişe bağlıdır, ancak tekrarlıyorsa değerlendirilmelidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uzun Süren HSV-2 Atakları: 6 Aydır Geçmeyen Ağrı ve Yanma blue 11 3,872 02-05-2025, Saat: 03:25
Son Yorum: Hüseyin
  Biorozenans ile Herpes Tedavisi: Gerçek mi, Yalan mı? Kullanıcı Deneyimleri Herpes.s 11 4,883 01-02-2024, Saat: 08:22
Son Yorum: mstmstmst76

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi