Merhaba herkese, yaklaşık 1 aydır bu siteyi takip ediyorum ve ben de katılmak istedim. Bundan 2.5 sene önce makatta kaşıntı ve sivilce gibi sert şişlikler ile karşılaştım ve birkaç gün içinde genitalime yayıldı. Dermatoloğa gittiğimde herpes olduğunu söyledi fakat herhangi bir test yapılmadı. Mürekkep gibi bir ilaç karışımı, krem ve hap verdi. Karışımı eczaneden aldım ve onunla uçukları temizlemeye başladım. Uçuk kremini sürdüm, hapları kullandım ama yaklaşık 1 hafta hiçbir etki göstermedi. İki tüp krem bitirdim işe yaramadı. Sonrasında bir aktara gittim ve herpes için bitkisel tedavi verdi. Bitkisel tedavi 40 günlüktü ve bu süre içerisinde uçuklar sürekli çıkıp yok olmaya başladı neredeyse haftada bir uçuk çıkıyordu ve geçiyordu. Tedavi bittikten sonra yaklaşık iki ay daha böyle devam ett.
Herpes Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Herpes simpleks virüsü (HSV) ciltte ve mukozada yaralara neden olan yaygın bir virüstür. İki tipi vardır: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede görülür. Ancak her iki tip de genital bölgeyi etkileyebilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrar aktifleşebilir.
Tanı için lezyondan alınan örnek veya kan testi kullanılır. Tedavide antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir gibi) atakları kısaltır ve sıklığını azaltır. Bitkisel tedavilerin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve ek gecikmelere neden olabilir. Psikolojik destek ve kabullenme süreci önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

[/align]