Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, bir yıl önce sürtünme yoluyla cinsel ilişki sonrası bel soğukluğu geçirdiğini, ardından penis ucunda ve idrar yolunda tekrarlayan lezyonlar yaşadığını belirtiyor. Doktoru, penis ucundaki lezyona herpes tanısı koyup Asiviral 400 mg reçete etmiş. Kullanıcı, herpesin idrar yolunda da çıkıp çıkmayacağını sorguluyor. Cevaplarda, lezyonların görünümü hakkında sorular soruluyor; başlatıcı kabarcıkların içi su dolu olduğunu ve idrar yolunda görünmeden dokununca acıdığını ifade ediyor. Bazı kullanıcılar idrar yolunda uçuğun mümkün olmadığını, durumun idrar yolu enfeksiyonu olabileceğini söylüyor. Bir kullanıcı ise tıbbi bir makaleden alıntı yaparak herpesin idrar yollarında lezyon oluşturmasa da ağrıya neden olabileceğini belirtiyor. Tartışma boyunca net bir çözüme ulaşılamamış olup, başlatıcının semptomları herpes ile uyumlu görünmektedir.
Merhaba arkadaşlar, 1 yıl önce sürtünme yoluyla ilişkim olmuştu. Bir hafta sonra bel soğukluğu oldum, antibiyotik iğne tedavisiyle geçti. Fakat iki üç ay sonra penis ucunda çok küçük kabartı çıktı, hemen geçti, önemsemedim. Ama bir yıl boyunca ara ara idrar yolunda iki üç noktada lezyonlar olduğunu hissettim, dokunca sızlama yapıyordu. Kaç kez doktora gittim, tahliller temiz çıkınca bir şey yok dediler. En son iki hafta önce kabarcık yine çıktı, doktora gittim, herpes dedi, Asiviral 400 mg verdi. İki hafta kullandım, rahatlama oldu biraz. Herpes idrar yolunda da çıkar mı? Doktorlar genelde çıkmaz diyor. Sanırım bel soğukluğu ile aynı anda geçti bu bana.
Ek Bilgiler:
Herpes simpleks virüsü (HSV), genellikle deri ve mukozalarda su dolu kabarcıklar şeklinde lezyonlara neden olur. Genital herpes sıklıkla dış genital bölgede görülür. İdrar yolunda (üretra) lezyon oluşması nadirdir, ancak virüs üretrayı etkileyerek işeme sırasında ağrı, yanma ya da akıntıya yol açabilir. Primer herpes enfeksiyonlarında üriner retansiyon görülebilir. HSV, sinir gangliyonlarında latent kalarak tekrarlayan ataklara neden olur. Bel soğukluğu ise Neisseria gonorrhoeae bakterisinin yol açtığı cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ve herpes ile karıştırılmamalıdır. Antiviral ilaçlar (asiklovir gibi) semptomların süresini ve şiddetini azaltır. HSV taşıyıcıları, lezyon olmasa bile virüsü saçabilir. Kondom kullanımı bulaşma riskini azaltır, ancak tam koruma sağlamaz. Tekrarlayan ataklarda baskılama tedavisi uygulanabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.