Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes Tanısı: Belirtiler, Testler ve Yüzdeki Etkileri
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital bölgede 1 aydır geçmeyen ağrılı baloncuklar ve yüzünde benzer belirtiler yaşadığını, doktorların herpes olmadığını söylediğini ancak test yapılmadığını belirtiyor. Yorumlarda kullanıcılar, herpes lezyonlarının genelde 15 gün içinde iyileştiğini, uzun süren lezyonların HPV olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca valtrex kullanımının doktor kontrolünde olması gerektiği vurgulanıyor. Kan testlerinin (IgG/IgM) 8-12 hafta sonra pozitifleşebileceği, erken testlerde yanlış negatif alınabileceği belirtiliyor. Kullanıcı, HPV teşhisi konduğunu ve rahim ağzında oluşumlar olduğunu, smear sonucunun kötü çıktığını paylaşıyor. Tartışmada herpesin rahim ağzında çıkmayacağı, HPV'nin takip edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Son olarak kullanıcı, HSV-2 testi yaptırdığını ve sonuç beklediğini, ayrıca oral ilişki nedeniyle dilinde sorunlar olduğunu ancak tedavi seçeneğinin sınırlı olduğunu aktarıyor. Genel olarak, herpes tanısının zorluğu ve HPV'nin önemi vurgulanmış, moral desteği sağlanmıştır.

Arkadaşlar siteyi yeni keşfettim. Ben kendi araştırmalarım sonucu herpes 2 taşıdığımı düşünüyorum. 3 tane kadın doğum, 1 dermatoloji geçmişim var; hepsi herpes değil diyor. Fakat test falan yapılmıyor. Siteyi de inceledim, kandan bakılıyor yazmışsınız ama negatif çıkanlar da varmış, ben anlamadım. Kim bana nasıl teşhis koyacak? Çok sıkıntı yaşıyorum, sürekli ağrı ve batma var. Vajina iç dudaklar içinde iki tane minik baloncuk var, bayağı dikkatli bakarsan fark ediliyor, çok küçük ama acısı müthiş. 1 aydır bunlar var, hiç geçmiyor. Bir de yüze etki eder mi? Yanaklarım şişti. Yüzümde kızarıklık ve ağrı oluşuyor, sonrasında sivilce benzeri bir şey oluşuyor. Yüzümde kabarıklıklar var ve kılcal damarlar çok belirginleşti, böyle değildi. HSV ile ilgili mi? Yüzünde böyle kabartı ve renk değişimi yaşayan oldu mu?

Ek Bilgiler:

HSV Tanı Testleri

Genital herpes tanısı için en güvenilir yöntem lezyondan PCR testidir. Kan testleri (IgG/IgM) antikor varlığını gösterir ancak enfeksiyonun aktif olup olmadığını belirtmez. İlk enfeksiyondan sonra antikor oluşması 2-12 hafta sürebilir; bu nedenle erken dönemde yapılan testler yanlış negatif verebilir.

Yüzdeki Belirtiler

HSV-2 genellikle genital bölgede görülür, ancak oral seks yoluyla ağız ve yüze bulaşabilir. Yüzdeki semptomlar (kızarıklık, kabarıklık) başka nedenlerden de kaynaklanabilir; bir dermatoloğa danışmak önemlidir.

HPV ve Herpes Ayrımı

HPV lezyonları siğil şeklinde olup aylarca kalabilir, herpes ise genellikle 2-14 gün içinde iyileşir. Her iki virüs de farklıdır ve birlikte bulunabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

moralini bozma. herpes rahim ağzında çıkmaası hiç duymadım. çıkmaz diye biliyorum epitel dokuda yani cilt üzerinde çıkıyr. herpes sende olmayabilir testte belli olr zaten. hpv konusunda takibi yapılan bir hastanın hpv den dolayı rahim ağzı kanseri olması çok çok zor bir durum. genellikle yaşanan sudur hasta takip altında değildir hic bir mudahale yapılmaz rahım agzı aknserı olmustur farkında değildir. vs . siz tespitinizi yapmışssınız takıbınızı yapın. bağışıklık guclendırılecerle takvıye yapabılırısnız (AHCC gibi) hpv den kurtulursunuz. cok fazla sayıd kurtulan var surec alıyor tabı ozelıkle kadınlar bıraz daha sanssız ancak cok endıslenmeyın.

Hayır herpes rahim ağzında çıkmaz onlar hpv dir zaten rahim ağzı kanserine sebep olabildiği için hpv biraz riskli. Yine de tanı konması sinsice yayılmasından iyidir. Tedaviye başlar doktorunuz ve gerileme yaparlar. Moralinizi güçlü tutun o en önemli şey. Herpes için de kan testleri 8-12 hafta arası antikor oluşturur genellikle. O yüzden erken yaptırılan testler de negatif alabilirsiniz. Lezyon çıktıntan sonra 2-3 ay içerisinde yaptırmanız gerekli.

Ocak 1 de ilişki olmuştu bayağı geçti sonuç doğru çıkar herhalde bekliyorum

Hpv varsa (anlatımına göre var görünüyor) ve oral ilişki de kurduysan doktora belirtmeyi unutma. ayrıca frengi, hiv ve hepatit testleri de isteseydin keşke. yapılmışken hepsine bakılmış olurdu. toplamda hangi testler yapıldı?

Kandan bakılan cinsel yolla bulasan hastalık testleri 2 kez yapıldı negatif. Hsv2 baktirdim bekliyorum.
Hpv kesinleşti hem rahimde hem lezyon olarak var.oral ilişki kurdum dilim çok kötü durumda ama dile yapılacak birşey yok hiçbirşey yapmıyorlar zaten genital bölgemdekiler içinde bi çözümü yok sadece yakıyorlar çıkanları çıkmasını önleyici birşey yok. Vitamin bağışıklık vs. Diyorlar.
Herpes e gelince vajina dudak içinde oluşan hpv görünümlü bir lezyon vardı onun kenarı kağıt kesiği gibi kesilmiş çok açıyor zonkluyor dün onun üstüne kriyo sıkıldı eğer herpes lezyonuysa bir sıkıntı oluşturur mu ?

(07-05-2020, Saat: 10:30)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kandan bakılan cinsel yolla bulasan hastalık testleri 2 kez yapıldı negatif. Hsv2 baktirdim bekliyorum.
Hpv kesinleşti hem rahimde hem lezyon olarak var.oral ilişki kurdum dilim çok kötü durumda ama dile yapılacak birşey yok hiçbirşey yapmıyorlar zaten genital bölgemdekiler içinde bi çözümü yok sadece yakıyorlar çıkanları çıkmasını önleyici birşey yok. Vitamin bağışıklık vs. Diyorlar.
Herpes e gelince vajina dudak içinde oluşan hpv görünümlü bir lezyon vardı onun kenarı kağıt kesiği gibi kesilmiş çok açıyor zonkluyor dün onun üstüne kriyo sıkıldı eğer herpes lezyonuysa bir sıkıntı oluşturur mu ?
Dilinizde ne gibi bir şey var ? Çok kötü durumda dediğiniz ne ?

Ortasında yarik oluştu yani herkeste olan çizgi çok derinleşti kenarlarına doğru puturcukler var papilla lar iri iri resmini atabilirim. Şuan buraya ekleyemedim
Doktora gösterdim gargara verdi reflu için olanlardan geçirecek birşey yok malesef hani bir ilacı yok.
Bağışıklık güçlü tutulacak giderse gidecek

(07-05-2020, Saat: 10:54)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ortasında yarik oluştu yani herkeste olan çizgi çok derinleşti kenarlarına doğru puturcukler var papilla lar iri iri resmini atabilirim. Şuan buraya ekleyemedim
Doktora gösterdim gargara verdi reflu için olanlardan geçirecek birşey yok malesef hani bir ilacı yok.

Doktor siğil mi dedi ?

(07-05-2020, Saat: 10:54)Mağdurella Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ortasında yarik oluştu yani herkeste olan çizgi çok derinleşti kenarlarına doğru puturcukler var papilla lar iri iri resmini atabilirim. Şuan buraya ekleyemedim

Herpesle ilgili birşey değil. Dilde herpes olmaz

Herpesle ilgili birşey değil. Dilde herpes olmaz

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,600 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Basur İlacı Herpesi Tetikler mi? Belirtiler ve Deneyimler altuns 0 896 09-09-2025, Saat: 21:08
Son Yorum: altuns
  Herpes ve Sağ Kasık Ağrısı: Belirtiler ve Kullanıcı Deneyimleri Hüzünbaz 7 2,870 05-06-2025, Saat: 20:49
Son Yorum: Ali Rıza
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,076 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi Theseus 0 837 22-02-2025, Saat: 21:33
Son Yorum: Theseus

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi