Arkadaşlar merhaba. Sizden de bir konuda yorum bekliyorum, henüz doktoruma sormadım ama mantıklı gelmedi değil açıkçası bu ihtimal. Herpes virüsü ve su çiçeği aynı aileden yani su çiçeği geçiren çoğu insanda herpes virüsü bulunuyor böyle bir bilgi edindim. Herpes 1 olan arkadaşımın su çiçeği geçirdiğinden beri (çocukluğu) sürekli ağzında uçuğu çıkar. Bende su çiçeği geçirdiğim için ve HPV hastası olduğum için sizce virüsü su çiçeği sebebiyle vücuduma alıp HPV'li olduğum ve o bölge enfeksiyona daha açık olduğu için oradaki sinir hücrelerinden patlak vermiş olabilir mi? Ne dersiniz bu konu hakkında?
Herpes Virüs Ailesi ve Su Çiçeği
Herpes simpleks virüsü (HSV) ve varicella-zoster virüsü (VZV) aynı aileden (Herpesviridae) olmasına rağmen farklı türlerdir. Su çiçeği geçiren çoğu insan HSV taşımaz; VZV su çiçeğine neden olur ve sonra sinirlerde uyuyakalır, yıllar sonra zona olarak ortaya çıkabilir. HSV ise genellikle temas yoluyla bulaşır ve ağız çevresi veya genital bölgede uçuğa yol açar. İki virüs birbirini tetiklemez; ancak bağışıklık sistemi zayıfladığında her ikisi de aktive olabilir.HPV ve Herpes İlişkisi
HPV (insan papilloma virüsü) tamamen farklı bir virüs ailesindendir. Herpes virüsleriyle doğrudan bir etkileşimi yoktur. Ancak her iki virüs de ciltte veya mukozada enfeksiyon yapabilir. Bağışıklık sisteminin baskılanması durumunda her iki enfeksiyon da alevlenebilir. HPV'nin neden olduğu lezyonlar bölgesel olarak herpes enfeksiyonuna yatkınlık yaratmaz.Genel Değerlendirme
Sizin durumunuzda su çiçeği geçirmiş olmanız vücudunuzda VZV bulunduğu anlamına gelir. HPV ise ayrı bir virüstür. Herpes simpleks virüsü taşıyıp taşımadığınız ancak testle belirlenebilir. Uçuğunuz varsa büyük olasılıkla HSV'dir ve su çiçeği ile ilgisi yoktur. Kesin bilgi için doktorunuza danışmanız önemlidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Bir de suçiçeği 1 kez geçirilir ve vücut bağışıklık kazanır bir daha da çıkmaz