Merhaba arkadaşlar. Honeycomb sitesinden bir arkadaş, kendisi Kanada'da yaşayan bir Müslüman, ben daha önce de konuşmuştum. CRISPR denemesi yapmış üzerinde (yapacağını söylüyordu zaten profesyonel birisi aracılığı ile). Ayda 2-3 kez yaşadığı atakları 3 ayda bire düşürmüş kendisi. Söylediği şey bunun zaten güvenlik testi olduğu, yani çok az miktarda enjekte aldığı. Şu an için bizlere bunları söyledi. Önümüzdeki günlerde o güncelledikçe ve paylaştıkça ben de sizlerle paylaşacağım. Okumak isteyenler için arkadaşın nicki Sean: https://honeycomb.click/topic/77360-comments-on-recent-study-results-on-latent-hsv-by-keith-jerome/?page=3 Bu arkadaşlar hakkında daha önce bilgi vermiştim. Birisi biyoloji doktorası yapıyor, diğeri de gönüllü denek oldu, ayda 3 kez vs. uçuk çıkardığı için.
CRISPR Teknolojisi Nedir?
CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats), gen düzenleme için kullanılan bir teknolojidir. Bakterilerden elde edilen Cas9 proteini sayesinde DNA'da istenen bölgeyi keserek değişiklik yapabilir. Son yıllarda virüs enfeksiyonları, genetik hastalıklar ve kanser tedavisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.
Herpes Tedavisinde CRISPR Çalışmaları
Herpes simpleks virüsü (HSV), latent olarak sinir hücrelerinde kalabilen bir virüstür. CRISPR ile viral DNA'nın hedef alınarak etkisiz hale getirilmesi üzerine laboratuvar çalışmaları sürmektedir. Keith Jerome ve ekibi, latent HSV'yi hedefleyen bir CRISPR yaklaşımı geliştirmiştir. Hayvan deneylerinde umut verici sonuçlar elde edilmiştir.
Klinik Denemeler ve Güvenlik
CRISPR tabanlı tedaviler henüz geniş klinik deneme aşamasındadır. FDA, insanlar üzerinde izinsiz deneyleri yasaklamaktadır. Bu nedenle bahsedilen deney, resmi bir klinik çalışma değil, bireysel bir girişimdir. CRISPR'ın uzun vadeli etkileri ve güvenliği henüz tam olarak bilinmemektedir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Öncelikle Fred Hutch araştırma merkezi ( %90 oranında herpes virüsünü silen Dr Jerome ye ait jerome lab burada) 50.000 dolar fonlanmış honeycomb üyeleri tarafından.