Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CPPS -Kronik Prostatit Pelvik Ağrı Sendromu(Erkeklerde Geçmeyen Ağrı )
Merhaba forum,bu yazım erkekler için Smile
    Yaklaşık 8 yıllık hsv-2 sahibiyim.Normalde 2-3 ayda bir uçuk çıkarır,valtrex içmemle birlikte 1-2 haftada iyileşirdim.
Ama son 1.5 senedir penisin baş kısmında,iç tarafta (sanki üretranın içinde gibi)  geçmeyen , ara ara şiddetini arttıran donuk bir ağrı ve yanma sıkıntım vardı.Bazen de bu ağrılar makata doğru ilerliyordu.
    Ben içerde,üretrada uçuk çıkmaya başladı herhalde diye düşünüp bir sürü test, sistoskopi falan yaptırdım ama hepsi temiz çıkıyordu.Sonra tesadüf eseri bu ağrıların uçuk kaynaklı olmadığını , prostatta meydana gelen travmalardan veya baskıdan dolayı penis başında ,kasık veya testis bölgesinde ağrı oluşabileceğini öğrendim.Bu hastalığın ismi de CPPS 'miş. 
    Tabi bu ağrıların oluşmasının sebebi 1.5 sene önce Enduro motosiklet almamdı. Hem arazide uzun turlar yaptığım için,hem de  dar seleli ve yüksek bir motosiklet olduğu için tam perine bölgesine baskı oluşturuyordu ve prostat bölgesi tahriş oluyordu büyük ihtimal.
    2-2,5 aydır motor binmiyorum ve bazı takviyeler alıyorum, şu an ağrılar neredeyse geçti diyebilirim. 

Eğer CPPS - Kronik Prostatit Pelvik Ağrı sendromunuz varsa ,

- Motosiklet , bisiklet veya perine bölgeye baskı oluşturacak uzun süreli oturmalardan kaçının.
- Acı ve aşırı baharatlı yemeyi kesin , kafein'i ( özellikle kahveyi ) bırakın.Alkolü azaltın.
- Takviye olarak Magnezyum (bisglisinat) , omega3 , d3k2 , b12 (metilkobalamin) ve bromelain kullanıyorum.
- Aşırı sert ilişkiden veya mastürbasyondan kaçının.Süreyi uzatmayın(Tam boşalacakken bırakma olayı).Ereksiyon halinde veya boşalmadan hemen sonra idrar yapmaya çalışmayın.Bunlar prostatı yoruyor.
-Bol bol yürüyüş yapın.
-Pelvik gevşetme egzersizleri( Kegelin tam tersi ) Kasları sıkmak yerine gevşetmeye çalışmak.
-İşin biraz da psikolojik yanı var.Farkında olmadan prostat bölgesindeki kaslarını kasıyor olabilirsin.Çok düşünmemen ve kafanı rahatlatman lazım.

**NOT** Ben bir doktor veya uzman değilim , bunları benim kişisel tecrübelerime göre yazdım.Bu takviyelere başlayacaksanız bir uzmana danışın derim.Herkese çok geçmiş olsun.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Geçmeyen atak blue 11 2,856 02-05-2025, Saat: 03:25
Son Yorum: Hüseyin
  1 yıldır geçmeyen yanma ağrı genital bölgede Luci 5 4,782 24-11-2020, Saat: 00:45
Son Yorum: ohrijin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi