Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex 500 mg 42 Tablet Neden Bulunamıyor? Tedarik Sorunu ve Çözüm Önerileri
Konu Güncel Özeti: Forum kullanıcıları, Valtrex 500 mg 42 tablet ilacını 2 aydır eczanelerde bulamadıklarını belirtmiştir. Eczacıların tedarik sorunu olduğunu söylediği aktarılmıştır. Bazı kullanıcılar Sakarya ve Bakırköy'de ilacı bulduklarını paylaşmış, diğerleri ise 10 eczane gezdiklerini ancak bulamadıklarını ifade etmiştir. Kullanıcılardan biri, ilacın yılbaşı zammı öncesi stoklandığını iddia etmiştir. Distribütörün destek olmadığı yönünde şikayetler bulunmaktadır. Ayrıca ilacın etkinliği sorgulanmış, batma ve kaşıntı gibi semptomların devam ettiği belirtilmiştir. Pritelivir adlı yeni bir ilacın piyasaya çıkacağı ve Valtrex'in yerini alacağı yönünde spekülasyonlar yapılmıştır. Kullanıcılar, alternatif olarak asiklovir kullandıklarını ancak doktor kontrolü gerektiğini vurgulamıştır. Konu, herpes virüsü teşhisi ve test yöntemlerine de değinmiştir. Genel olarak net bir çözüme ulaşılamamış, tedarik sorununun devam ettiği ve yeni ilaç beklentisi olduğu sonucuna varılmıştır.

Valtrex 500 mg 42 tableti 2 aydır eczanelerde bulamıyorum. Tedarik sorunu var diyor eczacı. Çok soran da varmış üstelik ama gelmiyormuş. Var mı böyle problem yaşayan?

Ek Bilgiler:Valtrex (valasiklovir), herpes enfeksiyonlarının tedavisinde yaygın kullanılan bir antiviral ilaçtır. Türkiye'de son dönemde ilacın tedarikinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Eczacılar, distribütör firmanın stokları kısıtlı tuttuğunu veya üretimde bir sorun olduğunu belirtmektedir. Alternatif olarak asiklovir veya famsiklovir gibi ilaçlar doktor kontrolünde kullanılabilir. Ancak ilaç değişikliği mutlaka hekim önerisiyle yapılmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Olabilir. Kan testi verin hsv1 ve hsv2 için. İçiniz rahat etsin

Avrupa yakasında bulabilen varsa bana da söyleyebilirse sevinirim

(14-10-2025, Saat: 01:08)Aklovir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
bende hiç kaşıntı batma yanma olmadı veziküller çıktı ve kayboldu sonra daha küçükleri çıktı ve Asiklovir hap sonrası kayboldular umarım tekrar çıkmazlar 
doktor yaşlıydı baktı ve evet herpes dedi bir ay ilaç kullandım 
hsv1 olma ihtimali daha yüksektir değil mi

Öyle bir kanıya varamazsın Hsv 2 olupta 5 yıl görmeyip sonra arka arkaya gören var yani test yaptırmadan bilinmez. Test yaptırmadan bir ay önce waltrex lizin baskılayıcı ilaçlar vs bırak sonra testini yaptır.

PRİTELİVİR Bence bu ilacı piyasaya sürcekler daha etkili ve yan erkileri daha az ayrıca daha az dozaj ve ayrıcada dirençli hastalarada çare deniliyor o yüzden bence pritelivir çıkınca kimse artık valterex kullanmaz diye üretimini durdular. Tabi zam kaynaklıda olabilir ama şu pritevilir çıksa büyük anlamda bizi rahatlatacak gibi

(22-10-2025, Saat: 00:54)ahmet0765 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: PRİTELİVİR Bence bu ilacı piyasaya sürcekler daha etkili ve yan erkileri daha az ayrıca daha az dozaj ve ayrıcada dirençli hastalarada çare deniliyor o yüzden bence pritelivir çıkınca kimse artık valterex kullanmaz diye üretimini durdular. Tabi zam kaynaklıda olabilir ama şu pritevilir çıksa büyük anlamda bizi rahatlatacak gibi

Bu pritelivirin ne zaman çıkacağı ve trye gelip gelmeyeceği konusunda bilginiz var mı?

(22-10-2025, Saat: 01:03)Anonim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu pritelivirin ne zaman çıkacağı ve trye gelip gelmeyeceği konusunda bilginiz var mı?

no keşke olsa

Arkadaşlar bende bugün aradım 42lisini bulamadım. O kadar yer gezdim sadece bir yerde 10lu olanından buldum aldım. Eczacının söylediği ham maddesiyle ilgili bir sıkıntı varmış. Ve yeni yıl geliyor zam olacak fiyatlarıyla ilgili bir durumlar varmış Euro bazında geliyormuş vs. İlaç şirketleri depoları stokladı hepsini eski fiyattan. Yeni yıl zamlarından sonra bir güzel satıp kâr elde edecekler muhtemelen. Ve özellikle söylediği firma ham maddesiyle ilgili sıkıntı yaşıyormuş. Elimde şuan tam 30 tane var. 1 aya düzelir umarım kolay buluruz. Bulamazsak doktora danışacağım bunun yerine ne kullanayım diye. Baskılama tedavisinin 5. Ayındayım şuan. Bunu kullanamazsak bulamazsak yerine alacağımız ilaç valtrex gibi etkili olur mu acaba. Kötü oldu böyle olması.

(24-10-2025, Saat: 23:54)nycteam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bende bugün aradım 42lisini bulamadım. O kadar yer gezdim sadece bir yerde 10lu olanından buldum aldım. Eczacının söylediği ham maddesiyle ilgili bir sıkıntı varmış. Ve yeni yıl geliyor zam olacak fiyatlarıyla ilgili bir durumlar varmış Euro bazında geliyormuş vs. İlaç şirketleri depoları stokladı hepsini eski fiyattan. Yeni yıl zamlarından sonra bir güzel satıp kâr elde edecekler muhtemelen. Ve özellikle söylediği firma ham maddesiyle ilgili sıkıntı yaşıyormuş. Elimde şuan tam 30 tane var. 1 aya düzelir umarım kolay buluruz. Bulamazsak doktora danışacağım bunun yerine ne kullanayım diye. Baskılama tedavisinin 5. Ayındayım şuan. Bunu kullanamazsak bulamazsak yerine alacağımız ilaç valtrex gibi etkili olur mu acaba. Kötü oldu böyle olması.

Elinde Valtreks olan var mı?

Ben ekim ayında bulamadım. Onun yerine Zostex verdi eczacı. Acildeki doktor da kullanımı onayladı. Ama bilemiyorum. Valtrex bulanlar eczane ismini bizimle de paylaşırsa çok sevinirim. Herkese geçmiş olsun.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 2,039 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Valtrex Temin Eden Var mı? İlaç Bulma Yardımı Hakkı123 1 725 01-11-2025, Saat: 12:44
Son Yorum: Suphelihasta
  Velp Tablet mi Valtrex mi? Hangisi Daha Etkili? HSV Baskılama Yöntemleri kadirm 7 1,468 15-09-2025, Saat: 02:48
Son Yorum: Sena11
  HSV1 ve HSV2 IgG Değerleri Neden Aynı Çıktı? Ebruli 5 2,018 07-02-2025, Saat: 19:01
Son Yorum: Sametcann06
Lightbulb Valtrex Kullanırken HSV Deneyimlerim: Üzüm ve Fıstık Tetikliyor mu? Ay gül 38 13,006 05-02-2025, Saat: 18:28
Son Yorum: cipiaresss

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi