Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yeni gelişmeler
Lightbulb 
? Büyük HSV-2 haberi: Assembly Bio'nun ABI-5366'sı, Faz 1b'de viral atılımı %94, yüksek yük atılımını ise %98 oranında azalttı. Güvenli, iyi tolere ediliyor ve ayda bir dozlamaya izin verebilir. Ara aylık veriler 2025 Sonbaharında açıklanacak ve olası Gilead ortaklığı süreci hızlandırabilir.

ABI-5366, Assembly Biosciences tarafından geliştirilen, tekrarlayan genital herpes tedavisi için deneysel bir oral ilaçtır. HSV-1 ve HSV-2 virüslerinin helikaz-primaz enzim kompleksini hedefleyen uzun etkili bir inhibitördür. In vitro çalışmalarda, düşük nanomolar potensle HSV-1 ve HSV-2 laboratuvar suşlarını ve klinik izolatları inhibe ettiği gösterilmiştir.
Temel Özellikler:
•  Mekanizma: DNA helikaz/primaz kompleksini inhibe ederek herpes simpleks virüsünün (HSV) çoğalmasını engeller. Bu mekanizma, mevcut nükleozid analoglarına kıyasla daha etkili olabilir.
•  Dozaj: Yaklaşık 20 günlük yarı ömrü sayesinde haftalık veya potansiyel olarak aylık oral dozajı destekler.
•  Klinik Durum: Faz 1b klinik çalışmalarda, 350 mg haftalık dozda HSV-2 viral dökülme oranında %94, yüksek viral yük dökülmesinde %98 ve genital lezyon oranında %94 azalma göstermiştir (p<0.01). İlaç, iyi tolere edilmiş ve olumlu bir güvenlik profiline sahiptir.
•  Geliştirme Aşaması: Faz 1b çalışmaları devam etmekte olup, Faz 2 çalışmalarına 2026 ortasında başlanması planlanmaktadır. Kronik toksikoloji çalışmalarının in-vivo kısımları tamamlanmış ve uzun süreli dozajı destekleyeceği öngörülmektedir.
Önemli Notlar:
•  ABI-5366, mevcut standart tedavilere (nükleozid analogları) göre daha az sık dozajla, genital herpesin tekrarlarını azaltma ve yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeline sahiptir.
•  Gilead Sciences ile yapılan işbirliği kapsamında, Gilead’in Faz 1b sonrası programa özel lisans alma hakkı bulunmaktadır.
•  İlaç, küresel olarak henüz onaylanmamıştır ve güvenliği ile etkinliği tam olarak kanıtlanmamıştır.

Güzel bir ilaç çalışması ve önemli yol katetmişler. Faz II çalışmalari için 2026 ortası deniliyor. Umarım bir önce çalışmalar biter ve satışa sunulur ilaç. Hepimize çok iyi gelir bu.

Anladığım kadarıyla herpes ve birçok tedavi bir kazanç pazarı haline gelmis, biraz araştırma yaptım ve insanların dört göz ile beklediği tedavilerde kullanılalacak olan ilaçlar büyük ilaç firmalarınin yatırım alma aracı sistemine dahil olmuş.
Piyasalara kap haberleri salınıyor ve büyük borsalardaki hisse senetleri,fonları prim yapıyor bu nedenle halı hazırda bir ilaç yada aşı olsa bile bunu zamana yayarak daha fazla kazanç sağlanmaya çalışılıyor, tabi bu firmaları takip edenlerde kazanıyor şimdilik sektörün hacmi 1 milyar dolar olduğu,2030 yılında ise 10 milyar dolara ulaşacağı konuşuluyor yani bu insanlar bizleri biraz daha bekletecekler gibi ayrıca pritelivirin hali hazırda 10 yıldır kullanılan bir tedavi yöntemi olduğu sadece elit kesimin ulaştığı bir ilaç olup halka sunulmadiginida duymuştum inşallah en güzel günlerimiz henüz yasamadigimiz günlerimizdir ??

(10-08-2025, Saat: 02:12)Lost4231 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Anladığım kadarıyla herpes ve birçok tedavi bir kazanç pazarı haline gelmis, biraz araştırma yaptım ve insanların dört göz ile beklediği tedavilerde kullanılalacak olan ilaçlar büyük ilaç firmalarınin yatırım alma aracı sistemine dahil olmuş.
Piyasalara kap haberleri salınıyor ve büyük borsalardaki hisse senetleri,fonları prim yapıyor bu nedenle halı hazırda bir ilaç yada aşı olsa bile bunu zamana yayarak daha fazla kazanç sağlanmaya çalışılıyor, tabi bu firmaları takip edenlerde kazanıyor şimdilik sektörün hacmi 1 milyar dolar olduğu,2030 yılında ise 10 milyar dolara ulaşacağı konuşuluyor yani bu insanlar bizleri biraz daha bekletecekler gibi ayrıca pritelivirin hali hazırda 10 yıldır kullanılan bir tedavi yöntemi olduğu sadece elit kesimin ulaştığı bir ilaç olup halka sunulmadiginida duymuştum inşallah en güzel günlerimiz henüz yasamadigimiz günlerimizdir ??

Temmuz 2024'te yayınlanan bir araştırma, 2026 yılında hem genital HSV-2 (31,2 milyar dolar) hem de HSV-1 (4 milyar dolar) enfeksiyonuyla ilişkili sağlık harcamalarının ve verimlilik kaybının tahmin edildiğini gösterdi. 

https://www.vax-before-travel.com/herpes...2024-12-25

Piyasa sanıldığı gibi bir kaç milyar dolar değil çok büyük, belki de bu yüzden hemen önünü aşı ile kesmek istemiyorlar.

(10-08-2025, Saat: 11:09)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Temmuz 2024'te yayınlanan bir araştırma, 2026 yılında hem genital HSV-2 (31,2 milyar dolar) hem de HSV-1 (4 milyar dolar) enfeksiyonuyla ilişkili sağlık harcamalarının ve verimlilik kaybının tahmin edildiğini gösterdi. 

https://www.vax-before-travel.com/herpes...2024-12-25

Piyasa sanıldığı gibi bir kaç milyar dolar değil çok büyük, belki de bu yüzden hemen önünü aşı ile kesmek istemiyorlar.

Evet doğru olabilir fkat benim duyduğum rakamlar bu firmaların marketcapleri yani borsalardaki işlem gören hisse ve benzeri yatırım araclari. ilaç gelirleri tabiki yuksektir oda ayrı bir kazanç yani çok yönlü kazanılıyor ve sürekli beklenti yaratıyorlar ki talep cogalsin

Assembly Biosciences'ın ABI-5366'sı, genital HSV-2'ye karşı güçlü sonuçlar gösteriyor ve tedavi kurallarını değiştirebilir. 2/ Faz 1b çalışmasında ABI-5366 şunları başardı:
✅ HSV-2 viral yayılımında %94 azalma
✅ Genital lezyon oranında %94 azalma
✅ Yüksek viral yük yayılımında %98 azalma
Hepsi istatistiksel olarak anlamlı. ?

7/ Sırada ne var?
? 2025 Sonbaharı – Aylık dozlama kohortunun sonuçları.
Haftalık dozlama kadar güçlüyse, HSV tedavi seçeneklerini yeniden şekillendirebilir.

8/ Gilead Sciences, ABI-5366 için katılım haklarına sahiptir.
Eğer bu sürece dahil olurlarsa, bu daha hızlı denemeler, daha büyük fonlama ve pazara daha hızlı bir giriş anlamına gelebilir. ?

Dökülmeyi ve lezyonları %90'dan fazla azaltıyorsa günlük antiviral ilaçlardan ayda bir kez uygulanan tedaviye geçer misiniz?

Psikoloğa gittim güldü bana ve arkadaşındada olduğunu söyledi çay verdi içtik sohbet ettik kalktım bidaha gelme dedi ben ne yaşadım şokum şuanSmile

Birkac yıl daha sabredelim sonrasında normallesecegiz mutlaka

(11-08-2025, Saat: 13:08)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Psikoloğa gittim güldü bana ve arkadaşındada olduğunu söyledi çay verdi içtik sohbet ettik kalktım bidaha gelme dedi ben ne yaşadım şokum şuanSmile

Doktorların gerçekten yaklaşımları bu şekilde kafaya takmayın diyip geçiyorlar. Tahlilleri negatif çıkıp, herpes hastalığı gibi seyreden bir çok kişi var bu kişiler ne yapsın hastalığı çözemiyorlarki tedavisine başlasınlar.

Big Grin 
Sahte psikolog olabilir Big Grin  Para ver zaman ayır beklentiye gir adam sana kafana takma deyip göndersin. Chatgpt ile dertleşiriz daha iyi  Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital herpes yeni başlangıç Makarsu 8 3,178 09-05-2023, Saat: 19:29
Son Yorum: Makarsu

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi