Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lezyon Yokken Herpes Bulaşır mı? Gerçekler ve Yanıtlar
Konu Güncel Özeti: Forumda kullanıcılar genital herpesin lezyon yokken bulaşıp bulaşmayacağını tartışmıştır. Genel kanı, lezyon olmasa bile asemptomatik viral dökülme nedeniyle düşük de olsa bulaş riski olduğu yönündedir. Bazı kullanıcılar baskılama tedavisi ve prezervatifin riski azalttığını ancak tamamen engellemediğini belirtmiştir. Bir kullanıcı, doktorunun lezyon yokken bulaş olmayacağını söylediğini aktarmış ancak diğer kullanıcılar bu görüşe katılmamıştır. Ayrıca D vitamini ve diğer takviyelerin atak sıklığını etkilediği tartışılmış, ancak vitaminlerin depolanması konusunda bilgi düzeltmesi yapılmıştır. Sonuç olarak, lezyon yokken bulaşın mümkün olduğu ve bireysel önlemlerin önemli olduğu vurgulanmıştır. Tıbbi tavsiye almak için doktora danışılması gerektiği belirtilmiştir.

Normal zamanda lezyon yokken ilişkiye girildiğinde bulaşma olur mu? Erkekte genital bölgede herhangi bir lezyon olmadığı zaman ilişkiye girildiğinde kadına bulaşma olur mu?

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV), lezyon olmasa bile deriden dökülebilen bir virüstür. Bu duruma asemptomatik viral dökülme denir ve bulaş riski düşük olsa da sıfır değildir. Prezervatif kullanımı ve baskılama tedavisi riski önemli ölçüde azaltır ancak tamamen ortadan kaldırmaz. Her bireyin vücut yanıtı farklıdır; bazı kişilerde hiç dökülme olmazken bazılarında sık görülebilir. Düzenli doktor kontrolü ve kişisel hijyen önemlidir. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Evet,olabilir. Lezyon yokken bulaş riski düşer ama sıfır değildir. Dökülme olabilir

(07-07-2025, Saat: 22:07)qwertymm11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [align=left]Normal zamanda lezyon yokken ilişkiye girildiğinde bulaşma olurmu ? 
Erkek te genital bölgede herhangi bir lezyon olmadığı zaman ilişkiye girildiğinde kadına buluşma olurmu? [/align]

Baskılama yapıyor olsanız bile sessiz atılımla bulaştırma riski hep var. Prezervatif + baskılama ile riski çok düşürürsünüz. Bulaş ihtimali azalsa bile hep var.

(12-07-2025, Saat: 08:39)tuzluk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Baskılama yapıyor olsanız bile sessiz atılımla bulaştırma riski hep var. Prezervatif + baskılama ile riski çok düşürürsünüz. Bulaş ihtimali azalsa bile hep var.

Doktorun biri lezyon yoksa + baskılama yapıyorsaniz kesinlikle bulasmayacagini söylemişti herkes birşey söylüyor

(12-07-2025, Saat: 14:39)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doktorun biri lezyon yoksa + baskılama yapıyorsaniz kesinlikle bulasmayacagini söylemişti herkes birşey söylüyor

Lezyon yokken bulaştı bana

Aaaa aklıma birşey geldi ben bi ara 6 ay atak gecirmedim ve yumuşak kapsül d vitamini aliyordum acaba bundan kaynaklı mı uzun süre atak gecirmedim ilginç şuan geldi aklıma

(12-07-2025, Saat: 20:15)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aaaa aklıma birşey geldi ben bi ara 6 ay atak gecirmedim ve yumuşak kapsül d vitamini aliyordum acaba bundan kaynaklı mı uzun süre atak gecirmedim ilginç şuan geldi aklıma

Mümkündür.

(12-07-2025, Saat: 20:15)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aaaa aklıma birşey geldi ben bi ara 6 ay atak gecirmedim ve yumuşak kapsül d vitamini aliyordum acaba bundan kaynaklı mı uzun süre atak gecirmedim ilginç şuan geldi aklıma

D vitamini yle alakası var durumun bence çünkü v vitaminin düşerse genel sağlık olarak hemen hastalanıyorsun bağışıklığın düşüyor bence çok etkili

(12-07-2025, Saat: 23:43)Üzgünüm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D vitamini yle alakası var durumun bence çünkü v vitaminin düşerse genel sağlık olarak hemen hastalanıyorsun bağışıklığın düşüyor bence çok etkili

Düşünüyorum düşünüyorum bu kadar uzun bi zamanda neden atak gecirmedigimi sorguluyordum aklıma o geldi cidden d vitamini cok önemli bence herkesin d vitamini düşük olduğunu düşünüyorum mutlaka vitamin kontrollerinizi yaptırın ve kullanın

(12-07-2025, Saat: 23:59)Aysell Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Düşünüyorum düşünüyorum bu kadar uzun bi zamanda neden atak gecirmedigimi sorguluyordum aklıma o geldi cidden d vitamini cok önemli bence herkesin d vitamini düşük olduğunu düşünüyorum mutlaka vitamin kontrollerinizi yaptırın ve kullanın
Vücudun biriktirmedigi vitaminler c d e çinko bende bunları kullaniyorum cok iyi alkol olarak viski çıkartmıyor aksine azalttı ama votka anında ertesi gun çıkarttı bira aynı Smile)) ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tükürükte Bulunur mu? Tek Lezyon ve Kendiliğinden Geçer mi? Öğrenmekistiyorum 4 980 14-01-2026, Saat: 21:13
Son Yorum: Hakkı123
  Soursop Yaprağı, Tarçın ve Karanfil ile Doğal Deneyim | Lezyon ve Bağışıklık Sena11 4 1,094 04-09-2025, Saat: 01:56
Son Yorum: Sena11
  Herpes Ataklarınızı Ne Tetikliyor? İşte Yanıtlar antiherpes 21 13,380 19-07-2021, Saat: 13:35
Son Yorum: birisi
  Herpes HSV-2 Gerçekten Bu Kadar Yaygın mı? Tartışma ve Gerçekler Nedenben 8 6,676 18-02-2020, Saat: 07:13
Son Yorum: Alamancı

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi