Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çocuğuma Genital Herpes Bulaştırma Korkusu
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital herpesi olduğu için çocuğuna bulaştırma korkusu yaşadığını belirtti. Diğer kullanıcılar, virüsün sadece cilt temasıyla bulaştığını, ortak eşya kullanımıyla bulaşma riskinin olmadığını söyledi. Lezyon yokken bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğu vurgulandı. Kullanıcılar, el hijyenine dikkat edilmesi ve aktif lezyon döneminde temastan kaçınılması gerektiğini tavsiye etti. Ayrıca aynı makinede çamaşır yıkama, aynı küvet gibi ortak kullanımların bulaşmaya yol açmayacağına dikkat çekildi. Psikolojik olarak endişeli olan kullanıcıya, durumu büyütmemesi ve hayatı zehir etmemesi önerildi. Son olarak, doğumdan sonra bulaşma riskinin neredeyse sıfır olduğu ve annelerin rahatça çocuklarına sarılabileceği ifade edildi. Tartışma hem bilgilendirici hem de destekleyici nitelikteydi.

Merhaba aranızda genital herpesi olup çocuğu olan var mı acaba ben kızıma bulaştırma korkusuyla yaşıyorum sürekli ellerimin hijyenine dikkat ediyorum ama yine de emin olamıyorum. Öperken bile tedirgin oluyorum çocuğumu. Tükürükle, aynı çatal kaşıktan, aynı bardaktan içmeyle bulaşan bir virüs mü acaba internette her yerde farklı şey yazıyor emin olamadım.

Ek Bilgiler:

Genital Herpes Bulaşma Yolları

Genital herpes (HSV-2) genellikle cilt-cilt temasıyla, özellikle aktif lezyonlar varken bulaşır. Ortak eşya kullanımı, havlu, çatal-kaşık veya bardak paylaşımıyla bulaşma riski yok denecek kadar azdır. Virüs vücut dışında kısa sürede cansızlaşır.

Çocuğa Bulaşma Riski

Lezyon yokken bulaşma ihtimali çok düşüktür. Anne-baba hijyenine dikkat ederse (lezyonlara dokunmamak, eller sık yıkamak) çocuğa bulaşma neredeyse imkansızdır. Doğum anında bulaşma riski vardır ancak bu atlatılmışsa sonraki yaşamda günlük temasla bulaşmaz.

Psikolojik Etkiler

Bu korku anlaşılabilir ancak aşırı endişe psikolojik yük oluşturur. Kendinizi ve çocuğunuzu gereksiz yere kısıtlamayın. Doktorunuzla konuşarak bilgi alın, güvenilir kaynaklara yönelin. Unutmayın, herpes yönetilebilir bir durumdur.

(02-07-2025, Saat: 15:54)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam pskolojinizin yoruldugunu görüyorum çocuklarınıza yansıtmayın bence bu durumu bu kadar büyütlücek birşey değil bu ayrıca temas harici bulaşması imkansız diye biliyorum geçmiş olsn

Psikolojim bitmiş durumda . çocuklar kırmızı çizgi kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum.

Bu aşıyı moderna felan bulamaz bence moderna covidi bilr bulamadı biontek hem enfekte olanlar için hemde virüsü vücuda almadan engel olmak için çalışıyorlarmış

(02-07-2025, Saat: 16:26)Kimsizlik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Psikolojim bitmiş durumda . çocuklar kırmızı çizgi kan kusup kızılcık şerbeti içiyorum.

İçiniz rahat etsin. Çocuğunuza bulaşmaz merak etmeyin. Herpesli anneler var. Doğum yapıyorlar ve çocuklarını emziriyorlar. Bulaş olmuyor. Lezyonlara dokunmadığı temas etmediği sürece bulaş olma ihtimali neredeyse sıfır. Kilit nokta şurada el hijyeninize dikkat edin o kadar. Kendi psikolojinizi bu kadar mahvetmeyin. Bu karamsar halden bir an önce çıkın. Hepinizi çok seviyorum. Çocuklarınızı da gönül rahatlığıyla sevin. Selamlar

Peki bir şey sorabilir miyim bu virüs aynı küvette, havuzda, jakuzide bulununca bulaşır mı?
Kızımla bazen ayni yerde oyun oynuyoruz çok kafama takıldı bilgisi olan var mi acaba

HSV-2 çok narin bir virüstür; vücut dışında uzun süre canlı kalamaz. Su, sabun, klor gibi maddeler virüsü çok kısa sürede etkisiz hâle getirir.

Sıra çocuğa gelebilseydi keşke evlenemiyorumda korkuyorum

(01-10-2025, Saat: 01:57)Öğrenmekistiyorum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki bir şey sorabilir miyim bu virüs aynı küvette, havuzda, jakuzide bulununca bulaşır mı?
Kızımla bazen ayni yerde oyun oynuyoruz çok kafama takıldı bilgisi olan var mi acaba

Merhaba, doğumdan önce var mıydı herpes vücudunuzda? Bi yerde okumuştum annede var ise doğum esnasında bebeğe bulaşabiliyor ve ölümcül enfeksiyon riski taşıyormuş..

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tükürükte Bulunur mu? Tek Lezyon ve Kendiliğinden Geçer mi? Öğrenmekistiyorum 4 980 14-01-2026, Saat: 21:13
Son Yorum: Hakkı123
  Genital Bölgede Şişlik ve Uçuk Test Sonuçları - Doğru Teşhis mi? ryan666 2 1,735 23-05-2024, Saat: 23:08
Son Yorum: ryan666
  Herpes (Uçuk) Teşhisi Sonrası Aileye Bulaştırma Korkusu ve Alınacak Önlemler Herpesasisibulunsun 7 3,343 16-05-2024, Saat: 17:38
Son Yorum: ayt06
  Genital Herpes (HSV) ve HPV Arasındaki Farklar Nelerdir? sadecebirisi 2 1,690 30-05-2023, Saat: 10:53
Son Yorum: Devrim cey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi