Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güncel Aşı Çalışmaları
(05-02-2025, Saat: 20:22)mutsuzpanda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim üç kere igg negatif geldi nasıl olabilir bu
Yabancı bir formdan tip-1 için yanlış negatif gelme ihtimali % 30, tip-2 için % 15-20 olarak okumuştum. Bilgilerin doğruluğundan emin değilim. Test yaptırmadan önce antiviral veya virüsü baskılayacak herhangi bir takviye kullanırsanız yanlış negatif gelme ihtimalini yükseltirsiniz. Test yapılmadan en az 15 gün önce bu tür takviyeleri bırakmak gerekir.

https://stockhouse.com/news/the-market-o...=%7C%7C%7C

degişik bir tedavi türü asiviralden daha iyi diyor

(10-02-2025, Saat: 20:14)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://stockhouse.com/news/the-market-o...=%7C%7C%7C

degişik bir tedavi türü asiviralden daha iyi diyor
Ne bu ismi ne ilacın

okuma zahmetinde bulunma bune de ışınla virüsü olduruyorlar zannedersem sen oku bize yorumla

(10-02-2025, Saat: 21:20)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: okuma zahmetinde bulunma bune de ışınla virüsü olduruyorlar zannedersem sen oku bize yorumla

Kardeşim ne bu sınır hayırdır yaz bana özelden link paylaşmakla birşey yaptığını sanıyorsun sadece bi kesime anlatabilirsin bunu bende farkındayım biliyorum ama en azından kisa bi başlık atabilirsin paylaşım yapıyorsan düzgün bi şekilde yap ben burda kırktane link paylaşırım link paylaşmakla marifet gösterdiğini sanıyorsun

herpes savunucuları diye bir gurup var güncel haberleri paylaşıyorlar bu haberde bugünkü haber ışınla alakalı anladıgım ne bu gibi demen kücümsemiş gibi bir anlam taşıdıgını düşünerek oku dedim

(10-02-2025, Saat: 22:36)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: herpes savunucuları diye bir gurup var güncel haberleri paylaşıyorlar bu haberde bugünkü haber ışınla alakalı anladıgım ne bu gibi demen kücümsemiş gibi bir anlam taşıdıgını düşünerek oku dedim

Kucumsemedim en azından alakalı bir başlık atabilirdiniz neyse önemli değil gereksiz konulara sinirlenmeyin lütfen

Fred Hutch Kanser Merkezi, mevcut HSV antivirallerinin neden ihtiyaç duyduğumuz kadar işe yaramadığını ve araştırmacıların daha iyi tedaviler bulmak için 3D biyobaskılı insan derisi modellerini nasıl kullandıklarını tartışıyor. Dr. Jia Zhu'nun laboratuvarı, antivirallerin başlangıçta test edildiği geleneksel hücre kültürlerinin ötesine geçerek HSV enfeksiyonlarını incelemek için daha gerçekçi bir yol üzerinde çalışıyor. Yeni modelleri, HSV'nin insan derisindeki davranışını daha iyi taklit ediyor ve bu da gelecekte daha etkili tedavilere yol açabilir. En büyük çıkarımlardan biri, mevcut antivirallerin daha az alakalı hücre kültürleri kullanılarak geliştirilmiş olmasıdır, bu da onların sınırlamalarını açıklayabilir. Bu yeni araştırma, hem aktif HSV enfeksiyonlarını hem de gecikmeyi hedeflemenin daha iyi yollarını belirlemeye yardımcı olabilir. ?? fredhutch.org/tr/news/spotli…

https://www.fredhutch.org/en/news/spotli...orxiv.html

Herpes Simpleks Aşısı ve Tedavi Zaman Çizelgesi ?? ? 1960'lar: Asiklovir öncüsü keşfedildi. ? 1977: Asiklovir sentezlendi (1981'de onaylandı). ?1995: Valasiklovir (Valtrex) FDA onaylı. ? 2000'ler: Başarısız aşı denemeleri (örn. GSK'nın gD-2 denemeleri). ? 2016: Genocea & Vical aşı denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı. ? 2020'ler: mRNA ve monoklonal antikor araştırmaları hızlanıyor. ? 2024+: BioNTech, Moderna ve Rational Aşılar yeni çabalara öncülük ediyor. Bir tedaviye ihtiyaç var. Farkındalık çok önemlidir.

https://www.globenewswire.com/news-relea...ities.html

11 Mart tarihinde yayınlanan habere göre Herpes virüsü finansal boyut çoğu firmanın dikkatini çekip yakın zamanda waltrex ve asiviral dan daha etkili argumanlar çıkacağını düşünüyorum.

Bugün bir haber izledim hiç olmadığı kadar farkındalık oluşuyor şuanda.
Londra'da küçük bir çocuğu öpen yakını çocuğa göz uçuğu bulaştırmış çocuk tek gözünü kaybetmiş lütfen yakınlarımıza dikkat edelim çocuğumuz varsa opmelerine izin vermeyelim farkında olalım teşekkürler.

Arkadaşlar aşı olan bir Amerikalıdan alınan bilgiler kendisi redditde paylaşmış..

Hey.. mRNA-1608 herpes aşısı denemesini tamamlayan birinden bir güncelleme gördüm. Aşının birçok katılımcıda dökülmeyi önemli ölçüde azalttığını söylediler. Kişisel olarak ikinci dozdan sonra sadece bir küçük salgın yaşadılar ve Ekim 2024'ten beri hiçbir şey olmadı, bu harika. Ayrıca, 1. Aşamayı tamamlayanların 2. Aşamaya davet edildiğinden bahsettiler. Aşı hala geliştirilme aşamasında, ancak 2028 yazına kadar halka sunulabileceğini tahmin ediyorlar. Parmaklar çapraz, bunun ilerlemeye devam etmesini umuyorum.

Kaynak mevcut isteyene atabilirim.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi