Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güncel Aşı Çalışmaları
(05-02-2025, Saat: 14:57)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok sayıda da virüsü taşıyıp tanı konmamış insan bunlar da genellikle asemptomik

Evet sadece tanı konmuş 1 milyara yakın insan var dünyada asemptomik testte yanıt veriyormu bilmiyorum ama birde yanlış sonuç veriyorsa birde bunun test dahi yaptırmayan uçuk diyip geçen insanları var oldukça yaygın bu

(05-02-2025, Saat: 15:48)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet sadece tanı konmuş 1 milyara yakın insan var dünyada asemptomik testte yanıt veriyormu bilmiyorum ama birde yanlış sonuç veriyorsa birde bunun test dahi yaptırmayan uçuk diyip geçen insanları var oldukça yaygın bu
Asemptomik olsanız bile IGG testi pozitif gelir.

(05-02-2025, Saat: 15:49)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Asemptomik olsanız bile IGG testi pozitif gelir.

Evet ama bu insanlar semptom vermediği için genelde gidip test vermiyor bunun bulaş konusunda ve enfekte sayısının artışında faktör olduğunu düşünüyorum. Hsvli sayısı da kayıtlardan yüksektir doğal olarak

(05-02-2025, Saat: 17:41)Jinsakai7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet ama bu insanlar semptom vermediği için genelde gidip test vermiyor bunun bulaş konusunda ve enfekte sayısının artışında faktör olduğunu düşünüyorum. Hsvli sayısı da kayıtlardan yüksektir doğal olarak

Nasıl çıkmaz ya çıkmıyorsa olmayadabilir benim 1 hafta içinde lezyon varken gittim pozitif çıktı

(05-02-2025, Saat: 15:49)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Asemptomik olsanız bile IGG testi pozitif gelir.

Benim üç kere igg negatif geldi nasıl olabilir bu

(05-02-2025, Saat: 20:22)mutsuzpanda Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim üç kere igg negatif geldi nasıl olabilir bu

Herpes tanısı lezyonlardan mı kondu ve testten önce antiviral kullandınız mı

Moderna henüz tüm verileri yayınlamamış olsa da bildiklerimiz şunlar:
✅mRNA teknolojisi diğer aşılarda (COVID-19) oldukça etkili olmuştur.
✅ Klinik öncesi çalışmalar hayvanlarda güçlü bağışıklık tepkileri gösterdi.
✅ HSV-2 iyi çalışılmış bir virüstür ve aşı gelişimini daha öngörülebilir hale getirir.

Moderna'nın mRNA aşılarıyla ilgili deneyimi ve olumlu erken sonuçlar göz önüne alındığında, mRNA-1608'in Aşama 3'e girme şansı yüksektir ancak başarıyı tahmin etmek için Aşama 1/2 verilerinin tamamını görmemiz gerekir. Faz 3'e ulaşan aşıların çoğunun onaylanma şansı en az %50-70'tir.

Tahmini Zaman Çizelgesi

Aşama 1/2'nin tamamlanması: 2025'in ortası ve sonu

Aşama 3 denemeleri (eğer başarılıysa): 2025-2027 (genellikle 2+ yıl)

Düzenleyici onay (başarılıysa): 2027-2028 veya sonrası

En erken kullanılabilirlik: Muhtemelen 2028, ancak daha sonra da olabilir

Bekleme süresi uzun olsa da, bu şimdiye kadar gerçek bir HSV aşısına en yakın olduğumuz durum. Aşama 1/2 verileri iyi görünüyorsa, Aşama 3'ün hızlı takibinin savunulması işleri hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Innovative Molecules'un deneysel bir ilacı olan IM-250, HSV-1 ve HSV-2'ye karşı güçlü bir potansiyel göstermektedir. Mevcut antivirallerden farklı olarak IM-250, helikaz primaz enzimini hedef alarak viral replikasyonu bozar. ?? 1️⃣ Klinik Öncesi Başarı: ?Farelerde IM-250, ölümcül HSV-1 maruziyeti sonrasında ölümü önledi. ? Kobaylarda tedaviyi bıraktıktan sonra bile HSV-2 semptomlarını ve nüksetmesini azalttı! Bu, gizli viral rezervuarı etkileyebileceğini düşündürmektedir. ?? 2️⃣ Neden Farklı: ?Mevcut ilaçlar (Acyclovir, Valtrex) viral DNA polimerazı hedef alıyor. IM-250, yeni bir yaklaşım olan helikaz primazı bloke eder. ? Sinir dokusuna nüfuz ederek nüksü potansiyel olarak mevcut ilaçlara göre daha iyi azaltır. 3️⃣ Aşama 1 İnsan Denemeleri Devam Ediyor. ?‍⚕️ Haziran 2023 itibarıyla Almanya'da (Heidelberg Üniversitesi Kliniği) Faz 1 denemeleri başladı. ? Bu çalışma sağlıklı gönüllülerde güvenlik, tolere edilebilirlik ve farmakokinetiği değerlendirecektir. 4️⃣ Potansiyel Etki: ✅ Salgınları ve dökülmeyi önemli ölçüde azaltabilir ✅Uzun vadede tekrarlamaların önlenmesine yardımcı olabilir ✅ Daha iyi HSV yönetimine doğru bir adım Hala erken günler ama izlenmesi gereken bir film. ?

İlaca dirençli uçuklarla mücadelede heyecan verici haberler: Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda asiklovire dirençli HSV enfeksiyonlarını hedef alan yeni bir antiviral olan Pritelivir, 3. Aşama denemesinde ilerliyor ve Kasım 2025'te tamamlanması bekleniyor. AiCuris, başarılı olması halinde 2026'da pazarlama izni almayı planlıyor ve potansiyel olarak en savunmasız kişiler için yeni bir tedavi seçeneği sunmayı planlıyor.

HSV aşısını geliştirmek neden bu kadar zor? ? HSV vücudunuzda saklanır, bağışıklık sisteminden kaçar ve vücudunuza onunla savaşmayı öğreten bir aşı oluşturmayı zorlaştırır. ? Diğer herpes virüsleri (zona gibi) için aşılar mevcuttur, ancak HSV tespit edilmekten kurtulma konusunda daha iyidir. İlerleme zaman alır, ancak bilim ilerlemeye devam ediyor. HSV aşısını gerçeğe dönüştürmek için finansman ve farkındalığı savunmaya devam etmeliyiz.

Görünen moderna ve biontech aşılar ile ilgili durum biraz daha uzun zaman var gibi, lakin ABI5366 - ım250 veya pritelivir yakın zamanda bunlardan birisinin piyasaya çıkacak düşüncesindeyim

(07-02-2025, Saat: 13:28)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Görünen moderna ve biontech aşılar ile ilgili durum biraz daha uzun zaman var gibi, lakin ABI5366 - ım250 veya pritelivir yakın zamanda bunlardan birisinin piyasaya çıkacak düşüncesindeyim

Evet mutlaka.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi