Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berberin (Berberis Vulguvaris) Herpes Üzerinde Etkileri
(03-04-2023, Saat: 06:10)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Berberine, Alfa-Herpesvirüslerini Hedefliyor

Bir insan alfa-herpes virüsü olan HSV, insanlarda en yaygın viral enfeksiyonlardan biridir. Bu virüs, HSV-1 ve HSV-2 olmak üzere iki tipe ayrılır [ 97 ]. Her iki tip de orofasiyal bölgeleri ve genital sistemi enfekte edebilir, burada HSV-1 genellikle oral uçuklara neden olur ve HSV-2 çoğunlukla genital uçuklardan sorumludur. HSV-1'in ayrıca genital herpes'e neden olduğu kabul edilmektedir. Çoğu durumda, her iki enfeksiyon da asemptomatiktir [ 98 , 99 ].

Birkaç deneysel bulgu, HSV enfeksiyonlarının BBR tarafından bloke edilmesine ilişkin çeşitli görüşler sağlamıştır. Kapsamlı bir çalışmada, HSV-1 ve HSV-2 replikasyonlarının BBR tarafından inhibisyonu, çoklu biyokimyasal analizlerle birleştirilmiş viral plak tahlili kullanılarak belirlendi. BBR, her iki virüsü de etkili bir şekilde inhibe etti ve inhibe edici aktivite, NF-κB ve c-Jun N-terminal kinaz (JNK) yollarının modüle edilmesinin aracılık ettiği etki mekanizmalarıyla açıklandı [100 ] . Ayrıca, Chin ve ark. [ 101], BBR'nin anti-HSV özelliklerini ve bunun virüs adsorpsiyonu ve penetrasyonu üzerindeki etkilerini gösterdi. Sonuçları, BBR'nin virüs penetrasyonundan sonra geç gen ürünlerini ve viral DNA sentezi aşamasından geç olmamak üzere inhibe ederek viral replikasyon döngüsünü baskılayabildiği sonucuna vardı. Başka bir araştırma grubu, in vitro bir deneyde, BBR'nin insan vajinal epitel hücrelerinde hafif anti-HSV-2 özellikleri gösterdiğini vurguladı [ 102 ]. İzole BBR'ye ek olarak, Cortex phellodendri ( Phellodendron amurense'nin kurutulmuş kabuğu)Ana bileşik olarak BBR içeren Ruprecht) sulu özü (CP), önemli immünomodülatör ve antiviral aktivite göstermiştir. CP, tedavi edilmemiş gruplarla karşılaştırıldığında, CP ön tedavisi üzerine azaltılmış yeşil flüoresan protein (GFP) ekspresyonu ve HSV-GFP'ye karşı viral titrelerle gösterildiği gibi viral replikasyonu inhibe etme yeteneği sergiledi. SP'nin ana bileşeni olarak BBR, tip I interferon (tip I IFN) stimülasyonunu içeren önerilen bir mekanizma ile CP'ye benzer umut verici antiviral özellikler sergiledi [ 103 ].
Diğer preklinik çalışmalar, bir BBR türevi olan 13-heksil-berberin hidroklorürün (HB-13), HSV-1 ve HSV-2'nin enfektivitesini baskılama ve herpes lezyonlarını tedavi etme kabiliyetini iddia etmiştir [104 , 105 ] .Tablo 2BBR ve türevlerinin yukarıda tartışılan etkilerine ve insan alfa-herpes virüslerine karşı indüklenen mekanizmalara ayrıntılı bir genel bakış sağlar.

Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...po=29.1667

Merhabalar cümleten,ben de buradaki çoğu kiṣi gibi bir çok forumu takip edip,aralarından hastalıkla ilgili kendimce etkili olabileceğini düṣündüğüm bir çok metodu sessizce deneyimleyen(Lizine,zeytin yaprağı ekstratı vb)biri olarak sõyleyebilirim ki,berberis vulgaris sanırım tıpkı makalede yazıldığı ve hopeful arkadaṣın da belirttiği gibi çok ciddi manada bir baskı unsuru oluṣturuyor herpes üzerinde,60 gün boyunca her sabah bir tablet kullandım ve sanıyorum ki 6.ayı doldurmak üzereyim,bugüne kadar hiç bir lezyona rastlamadım genital bölgemde,takdir edersiniz ki süre oldukça ciddi...Tabi ki her metabolizma kendine özeldir, berberis vulgarise dair global düzeyde akademik bir berraklık söz konusu değil ancak bana iyi geldi o kadarını söyleyebilirim.Bu arada 49 yaṣındayım,forumlarda bazen görüyorum üst yaṣtakilerde vaziyet nasıl diye konuşuluyor,o sebebten belirtmek istedim yaṣımı...Sağlıcakla kalın.

(24-07-2024, Saat: 17:37)Haldun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar cümleten,ben de buradaki çoğu kiṣi gibi bir çok forumu takip edip,aralarından hastalıkla ilgili kendimce etkili olabileceğini düṣündüğüm bir çok metodu sessizce deneyimleyen(Lizine,zeytin yaprağı ekstratı vb)biri olarak sõyleyebilirim ki,berberis vulgaris sanırım tıpkı makalede yazıldığı ve hopeful arkadaṣın da belirttiği gibi çok ciddi manada bir baskı unsuru oluṣturuyor herpes üzerinde,60 gün boyunca her sabah bir tablet kullandım ve sanıyorum ki 6.ayı doldurmak üzereyim,bugüne kadar hiç bir lezyona rastlamadım genital bölgemde,takdir edersiniz ki süre oldukça ciddi...Tabi ki her metabolizma kendine özeldir, berberis vulgarise dair global düzeyde akademik bir berraklık söz konusu değil ancak bana iyi geldi o kadarını söyleyebilirim.Bu arada 49 yaṣındayım,forumlarda bazen görüyorum üst yaṣtakilerde vaziyet nasıl diye konuşuluyor,o sebebten belirtmek istedim yaṣımı...Sağlıcakla kalın.
Atak kaç ayda bir geliyor

(25-07-2024, Saat: 22:40)...mda... Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atak kaç ayda bir geliyor

Normalde 2 veya 3 ayda bir gelirdi düzensiz aralıklarla yani

Berberis Vulgaris türkiyede karamuk ve kadın dutuzlugu olarak geciyor 2.5 kilo kadar getittirdim kayanatıp sabah akşam 2 veya üç ay kadar içtim iki ci ay da kullanırken atak yaşadım hapını bilmiyorum belki hapının içerisinde kökleri filanda vardır 6 ay cok iyi bir zaman batma karıncalanma oluyormu

hangi markayı kullandınız eczanelerde varmı

(26-07-2024, Saat: 00:50)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Berberis Vulgaris türkiyede karamuk ve kadın dutuzlugu olarak geciyor 2.5 kilo kadar getittirdim kayanatıp sabah akşam 2 veya üç ay kadar içtim iki ci ay da kullanırken atak yaşadım hapını bilmiyorum belki hapının içerisinde kökleri filanda vardır 6 ay cok iyi bir zaman batma karıncalanma oluyormu

Zaman zaman karıncalanma hissiyatı oldu fakat son 2 ayda herpesli olduğumu unuttum adeta...Bilgisel manada ṣunu da paylaşayım,ben son 1 senedir aseksüel yaṣam süren biriyim Tibet keṣişleri gibi,yoğun bir cinsel yaṣamım olsa sonuç böyle mi olurdu onu da bilemeyiz elbet

(26-07-2024, Saat: 11:37)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hangi markayı kullandınız eczanelerde varmı

en son suda adlı markayı kullandım,daha öncesinde ise ventura adlı markayı kullanmıṣtım,evet eczanelerde mevcut.

kullanım şeklinide yazarsan günlük nekadar

haldun bilgilendirmen içinde tşk

(26-07-2024, Saat: 12:37)Haldun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaman zaman karıncalanma hissiyatı oldu fakat son 2 ayda herpesli olduğumu unuttum adeta...Bilgisel manada ṣunu da paylaşayım,ben son 1 senedir aseksüel yaṣam süren biriyim Tibet keṣişleri gibi,yoğun bir cinsel yaṣamım olsa sonuç böyle mi olurdu onu da bilemeyiz elbet

en son suda adlı markayı kullandım,daha öncesinde ise ventura adlı markayı kullanmıṣtım,evet eczanelerde 
peniste lezyon çıkıyorsa sık cinsel ilişki yaşayan veya sık ereksiyon olan kişilerde atak sıklıgı daha çoktur ama 2 ayda lezyon çıkarıyorsan bu süre 3 ay gibi olabilir senin gözlemlemedigin bir atak olmuşsa iyi gelmiş diyemeyiz fakat hiç atak yaşamamızsan gözlemdışı çok iyi netiçe deneyecegim adiosanın ürününe ek olarak bu ürünüde kullanacagım  bu ara maşallah diyelim adiosanın ürünü için şimdilk birşey yok çıkarsa yazarım en azından süreyi bayagı uzattık

(26-07-2024, Saat: 21:00)36bodrum36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kullanım şeklinide yazarsan günlük nekadar

haldun bilgilendirmen içinde tşk

Ne demek rica ederim,sabahtan tok karnına,ben en son 500 mg kullanıyordum.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes sürekli ağrı yapar mı Dünyam 21 4,995 30-07-2025, Saat: 20:58
Son Yorum: BulutEfe
Exclamation ANTİ HERPES HopeFul 96 28,500 14-09-2024, Saat: 01:51
Son Yorum: max.903406
Information Vital Mina Anti Herpes Takviyeleri Hakkında Yorumlar HopeFul 39 12,495 12-09-2024, Saat: 13:14
Son Yorum: Elif19
Thumbs Up Sol dış dudak çevresinde ağrı herpes kaynaklı mıdır? elifart2409@gmail.com 7 2,794 29-07-2024, Saat: 10:41
Son Yorum: elifart2409@gmail.com
  Genital herpes vücutta kaşıntı yapar mı? seher_guler22 11 5,027 27-06-2024, Saat: 23:21
Son Yorum: max.903406

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi