Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valtrex İçerken Deneyimlerim
(10-11-2024, Saat: 22:27)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrexin devamlı kullanımında vücuda zarar verdiğine yönelik bilginizin kaynağı nedir? Bu ilaçları yıllarca kullanan hastalar var. Ben yaklaşık 1 yıl kullandım ve yaptırdığım kan testinde tüm değerlerim normal çıktı.

Valtrex güclu bir baskilama ilacı , yillarca kullanilabilecek bir ilac degil illede bilimsel bir aciklama istersen cevabi bende yok , benim inanci aspirini bile uzun zaman kullanmak zarar verir ki valtrex sadece baskiliyor tedavi etmiyor tedavi etneyen bi ilacı yıllarca kullanmak bence akıl dışı , kullanana saygim sonsuz bunlar benim fikrim sadece

(10-11-2024, Saat: 23:40)Semanur34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam vücuda ağır gelmezmi

Bunca ilaci kullanan arkadas emin ol sana sadece zarar verir baska bi ise yaramaz bu ilaclar

(11-11-2024, Saat: 00:04)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valtrex güclu bir baskilama ilacı , yillarca kullanilabilecek bir ilac degil illede bilimsel bir aciklama istersen cevabi bende yok , benim inanci aspirini bile uzun zaman kullanmak zarar verir ki valtrex sadece baskiliyor tedavi etmiyor tedavi etneyen bi ilacı yıllarca kullanmak bence akıl dışı , kullanana saygim sonsuz bunlar benim fikrim sadece

Bunca ilaci kullanan arkadas emin ol sana sadece zarar verir baska bi ise yaramaz bu ilaclar

Asiklovirin uzun süreli kullanımının güvenli olduğuna ilişkin bir makale örneği:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12353186/

Bu arada yurtdışındaki forum ve siteleri takip ederseniz yıllarca bu tür ilaçları kullananları görürsünüz. Kalp, şeker, tansiyon, hiv hastalarını düşünün. Onlar da pek çok ilacı yıllarca kullanıyorlar. Herkes bu ilacı kullansın denilmez elbette. Ancak bazı hastalar ya çok sık atak yaşıyorlar ya da bu hastalığı ağır atlatıyorlar. Antivirallar vücuda zararlı deyip, bu kişileri tek tedavi imkanlarından mahrum bırakmak bence doğru değil. Elbetteki her ilaç gibi bu ilaçların da yan etkileri var. Bunlara dikkat etmek gerekir. Bu arada, karaciğerinde veya böbreklerinde sorun olan veya başka kronik rahatsızlığı olanlar bu ilaçlara dikkatli yaklaşmalılar. Her 2-3 ayda bir karaciğer ve böbrek değerlerinin kontrol edilmesi durumunda normal kişilerin çok sorun yaşayacağını sanmıyorum. Bunun yanında düzenli ilişkiniz varsa ve bu virüsü partnerinize bulaştırma riskini en aza indirmek istiyorsanız antiviral kullanımı en önemli çarelerden biri. 
Bir de ilaç kullanmayıp, vitaminlere, minarallere, bitkisel takviyelere yönelen arkadaşlar var. Bunlar da kullanılabilir. Ancak bunların da ciddi yan etkilerinin olabileceğini göz ardı etmemek lazım. Üstelik bitkisel takviyeler ilaçlar kadar düzenli denetlenmiyor. Piyasadaki bitkisel takviyelerin büyük çoğunluğu iddia ettikleri içeriğe sahip değiller. Bitkisel takviyelerin bir standardı da yok. Marmara'dan hasat edilen bir bitkiyle, Ege'den hasat edilen bitkinin kimyasal içeriği aynı olmuyor. Sanayi tesislerinin yanında yetişen bitkiler ağır metaller içerebiliyor. Bitkisel takviyelerin uzun süreli kullanımlarının vücut üzerindeki etkileri konusunda yeterli bilimsel çalışmalar yok. Bitkisel takviye kullanmayın demiyorum. Arada ben de çeşitli takviyeler kullanıyorum. Ancak ilaçtan korkup, bitkisel takviyeden bir zarar gelmez düşüncesi yanlış.

(11-11-2024, Saat: 00:25)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Asiklovirin uzun süreli kullanımının güvenli olduğuna ilişkin bir makale örneği:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12353186/

Bu arada yurtdışındaki forum ve siteleri takip ederseniz yıllarca bu tür ilaçları kullananları görürsünüz. Kalp, şeker, tansiyon, hiv hastalarını düşünün. Onlar da pek çok ilacı yıllarca kullanıyorlar. Herkes bu ilacı kullansın denilmez elbette. Ancak bazı hastalar ya çok sık atak yaşıyorlar ya da bu hastalığı ağır atlatıyorlar. Antivirallar vücuda zararlı deyip, bu kişileri tek tedavi imkanlarından mahrum bırakmak bence doğru değil. Elbetteki her ilaç gibi bu ilaçların da yan etkileri var. Bunlara dikkat etmek gerekir. Bu arada, karaciğerinde veya böbreklerinde sorun olan veya başka kronik rahatsızlığı olanlar bu ilaçlara dikkatli yaklaşmalılar. Her 2-3 ayda bir karaciğer ve böbrek değerlerinin kontrol edilmesi durumunda normal kişilerin çok sorun yaşayacağını sanmıyorum. Bunun yanında düzenli ilişkiniz varsa ve bu virüsü partnerinize bulaştırma riskini en aza indirmek istiyorsanız antiviral kullanımı en önemli çarelerden biri. 
Bir de ilaç kullanmayıp, vitaminlere, minarallere, bitkisel takviyelere yönelen arkadaşlar var. Bunlar da kullanılabilir. Ancak bunların da ciddi yan etkilerinin olabileceğini göz ardı etmemek lazım. Üstelik bitkisel takviyeler ilaçlar kadar düzenli denetlenmiyor. Piyasadaki bitkisel takviyelerin büyük çoğunluğu iddia ettikleri içeriğe sahip değiller. Bitkisel takviyelerin bir standardı da yok. Marmara'dan hasat edilen bir bitkiyle, Ege'den hasat edilen bitkinin kimyasal içeriği aynı olmuyor. Sanayi tesislerinin yanında yetişen bitkiler ağır metaller içerebiliyor. Bitkisel takviyelerin uzun süreli kullanımlarının vücut üzerindeki etkileri konusunda yeterli bilimsel çalışmalar yok. Bitkisel takviye kullanmayın demiyorum. Arada ben de çeşitli takviyeler kullanıyorum. Ancak ilaçtan korkup, bitkisel takviyeden bir zarar gelmez düşüncesi yanlış.

Sonuna kadar katılıyorum size üstadım

(11-11-2024, Saat: 15:39)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tansiyon ilaçlarıda tedavi etmiyor şimdi onları kullanmak akıl dışı mı? Aspirin mesela uzun yıllar kullanıp ömrünü uzatan bir çok vaka var Wink . Bu örnekler böyle uzar gider Rica edicem bir konuda net bilginiz yoksa lütfen insanları yönlendirmeyelim.  Bırakın insanlar valtreks vs kullancaksa hekimlerine danışarak kendileri karar alsınlar. Kullanmayacaksa da kendileri karar versinler gene. Biz sadece tecrübelerimizden bahsedelim, insanlara kesin kullan veya yok sakın kullanma (ilaçlar için diyorum) kullanmak akıl dışı gibi fikirlerimizi empoze etmeyelim.

Sen cok guzel cevap vermissin , ama benim anlatmak istedigimi tam kavrayamamissin ,  kac yillik herpes hastasisin ??? Ben yaklasik 10yildir bu hastaligi tasiyorum sadece 6 ay kullandim ilk yakalandigimda sonra bir daha hicc kullanmadim ve vucudum bu hastaliga karsi gerekli antikoru uretti bence ve hastalik 2 ayda 3 ayda bir kucuk bisey cikar  2 3 gun icinde yok olur inan ciktigini ve gittigini ankamam bile ve 10 yildir vucuduma ilac almadim buda benim deneyimim , ister dikkate alsin imsanlar ister almasin ben fikrimi soyledim gerisi sizde ?

Zaten ilk yakalandığınızda 6 ay kullandığınız için şu an bu kadar rahat geçiriyorsunuz

ben herpesi ocak 2023'te kaptım, neredeyse iki sene olacak. bu iki senedir çoğunlukla ayda bir-iki ayda bir küçük sivilceyle atlattım ve her çıktığında ya da çıkacağını hissettiğimde asiklovir sürdüm. ve 1-2 gün içerisinde geçti. sizi nasıl 3-4 gün yataklara düşürüyor hala çok anlamıyorum. ben ilk kaptığımda bir-iki hafta valtrex kullandım sonra hiç kullanmadım. bu süreçte cinsel olarak aktif olduğum bir dönem yaşadım sadece. sanıyorum ilişkiler atakları tetikledi ve ilk defa o zaman şiddetli atak yaşadım iki kez. iki aydır cinsel aktif değilim, ve yine hiç çıkmadı uçuk. ekstra olarak yaptığım hiçbir şey yok. hayat tarzımda bazı değişiklikler oldu, daha çok meyve tüketiyorum, yoga yapmaya başladım, bir şeyler hakkında stres yapmayı ve üzülmeyi eskiye nazaran çok daha azalttım (galiba).

şu an gelecek birlikteliklerim için cinsel ilişki yaşayacağım günlerde valtrex kullanmayı düşünüyorum. bulaşma olasılığını azaltsın diye. 

açıkçası ben herpesi çok abarttığınızı düşünüyorum. her gün bu kadar kimyasal kullanmak ne kadar doğru bir şey bilmiyorum. bence çok daha sağlıklı yaşarsanız zaten atak sıklıkları azalıyor da. ve bence zamanla azalacak bir şey de bu. bence herpesi unutmayı deneyin. sanki hiç sahip değilmişsiniz gibi. açıkçası ben son zamanlarda öyle yaşıyorum ve beni nerdeyse hiç etkilemiyor.

herpes damgalanacak ya da yaşam kalitesini bu kadar bozan bir şey değil. aynı uçuk dudağınızda da çıksa bundan bu kadar çok şikayet edecek miydiniz. bence psikolojik olarak fazla abartıyosunuz bazı şeyleri. bir sürü doktor arkadaşımla konuşuyorum hepsi diğer hastalıkların yanında herpes hiçbir şey diyor. ne kansere dönüşüyor ne ölümcül riski var. alt tarafı uçuk yani. bir şeyleri büyütmeyin gözünüzde bence.

(13-11-2024, Saat: 11:49)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben herpesi ocak 2023'te kaptım, neredeyse iki sene olacak. bu iki senedir çoğunlukla ayda bir-iki ayda bir küçük sivilceyle atlattım ve her çıktığında ya da çıkacağını hissettiğimde asiklovir sürdüm. ve 1-2 gün içerisinde geçti. sizi nasıl 3-4 gün yataklara düşürüyor hala çok anlamıyorum. ben ilk kaptığımda bir-iki hafta valtrex kullandım sonra hiç kullanmadım. bu süreçte cinsel olarak aktif olduğum bir dönem yaşadım sadece. sanıyorum ilişkiler atakları tetikledi ve ilk defa o zaman şiddetli atak yaşadım iki kez. iki aydır cinsel aktif değilim, ve yine hiç çıkmadı uçuk. ekstra olarak yaptığım hiçbir şey yok. hayat tarzımda bazı değişiklikler oldu, daha çok meyve tüketiyorum, yoga yapmaya başladım, bir şeyler hakkında stres yapmayı ve üzülmeyi eskiye nazaran çok daha azalttım (galiba).

şu an gelecek birlikteliklerim için cinsel ilişki yaşayacağım günlerde valtrex kullanmayı düşünüyorum. bulaşma olasılığını azaltsın diye. 

açıkçası ben herpesi çok abarttığınızı düşünüyorum. her gün bu kadar kimyasal kullanmak ne kadar doğru bir şey bilmiyorum. bence çok daha sağlıklı yaşarsanız zaten atak sıklıkları azalıyor da. ve bence zamanla azalacak bir şey de bu. bence herpesi unutmayı deneyin. sanki hiç sahip değilmişsiniz gibi. açıkçası ben son zamanlarda öyle yaşıyorum ve beni nerdeyse hiç etkilemiyor.

herpes damgalanacak ya da yaşam kalitesini bu kadar bozan bir şey değil. aynı uçuk dudağınızda da çıksa bundan bu kadar çok şikayet edecek miydiniz. bence psikolojik olarak fazla abartıyosunuz bazı şeyleri. bir sürü doktor arkadaşımla konuşuyorum hepsi diğer hastalıkların yanında herpes hiçbir şey diyor. ne kansere dönüşüyor ne ölümcül riski var. alt tarafı uçuk yani. bir şeyleri büyütmeyin gözünüzde bence.
Abartma değil ama Herkezde aynı şeyler olmuyor maalesef bünyeden bünyeye etkisini  farklı gösteriyor bu virüs sanırım

Dudakda cıksa hic sıkıntı degil zaten bu ucuk

(13-11-2024, Saat: 11:49)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben herpesi ocak 2023'te kaptım, neredeyse iki sene olacak. bu iki senedir çoğunlukla ayda bir-iki ayda bir küçük sivilceyle atlattım ve her çıktığında ya da çıkacağını hissettiğimde asiklovir sürdüm. ve 1-2 gün içerisinde geçti. sizi nasıl 3-4 gün yataklara düşürüyor hala çok anlamıyorum. ben ilk kaptığımda bir-iki hafta valtrex kullandım sonra hiç kullanmadım. bu süreçte cinsel olarak aktif olduğum bir dönem yaşadım sadece. sanıyorum ilişkiler atakları tetikledi ve ilk defa o zaman şiddetli atak yaşadım iki kez. iki aydır cinsel aktif değilim, ve yine hiç çıkmadı uçuk. ekstra olarak yaptığım hiçbir şey yok. hayat tarzımda bazı değişiklikler oldu, daha çok meyve tüketiyorum, yoga yapmaya başladım, bir şeyler hakkında stres yapmayı ve üzülmeyi eskiye nazaran çok daha azalttım (galiba).

Bu virüs herkeste ayını etkiyi yapmıyor. Büyük çoğunluk hiç atak geçirmiyor, hatta hasta olduğunu bile bilmiyor. Ancak bazıları da ya sık atak geçiriyor, ya atakları aşırı ağrılara neden oluyor ya da bazı hastalarda bu hastalık sinir hasarına neden oluyor. herkeste farklı semptomlara neden olması psikolojiyle ilgili değil. Hastanın bağışıklığı, virüsün tipi, yoğunluğu, alt mutosyonları gibi pek çok faktör etkili.

(13-11-2024, Saat: 17:05)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ben bır  bucuk yıldır hsv olduğumu bılıyorum ve lezyonum varken dahi birkaç ılıskım oldu karşı tarafa herhangi bır bulaş olmadı veya erkeklere bulaşıyor ama  hıc etkılenmıyorla r

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  VALTREX baskılama kadirm 8 1,531 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
  Valtrex 500 mg 42 Tablet Tedarik Sorunu Asabi1 20 3,907 03-12-2025, Saat: 00:25
Son Yorum: Lost4231
  VELP TABLET Mİ VALTREX Mİ kadirm 7 1,054 15-09-2025, Saat: 02:48
Son Yorum: Sena11
  Valtrex ve bulaş Bella1441 23 6,587 22-11-2024, Saat: 14:35
Son Yorum: elifart2409@gmail.com
  Valtrex Hakkında sbl988 1 975 17-11-2024, Saat: 22:57
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi