Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Nüksü: Uzun Süreli Deneyim, Çözüm ve İpuçları
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kişi, 2 yıldır herpes nüksü yaşadığını ve L-Lysine kullanarak 7-8 ay ataksız kaldığını, ancak ilacı bırakınca nüksettiğini belirtiyor. Bacak ve kasık ağrılarından şikayet ediyor. Diğer kullanıcılar benzer deneyimlerini paylaşıyor; bir kişi bacak ağrısının atak öncesi belirti olabileceğini söylüyor. Valtrex kullanan bir kişi, günlük 500 mg'ın atakları önlediğini ancak gün aşırıya düşünce hemen nüksettiğini aktarıyor. Bağışıklık sisteminin önemine vurgu yapılıyor; stres, uykusuzluk, çikolata ve şarap gibi tetikleyicilerden bahsediliyor. Bir kullanıcı, uyku ilacının atakları azalttığını ancak bırakınca geri döndüğünü ifade ediyor. Son olarak konuyu başlatan kişi, L-Lysine'i tekrar düzenli kullanarak atakların durduğunu ve sakin moda döndüğünü bildiriyor. Genel olarak, herpes nüksünün yönetiminde düzenli ilaç kullanımı, tetikleyicilerden kaçınma ve bağışıklık sistemi desteğinin önemli olduğu sonucuna varılıyor.

Merhabalar, Yaklaşık 2 yıldır herpes konusunda çeşitli sorunlar yaşıyorum ve bu süreçte denemediğim yöntem, araştırmadığım kaynak kalmadı. Geçtiğimiz yıl çok sık ve yoğun ataklar yaşadığım için oldukça çaresiz bir döneme girdim. 2025 Haziran ayından itibaren tesadüfen yorumlarını görerek Solgar’ın L-Lysine takviyesini kullanmaya başladım ve yaklaşık 7–8 ay boyunca hiç atak yaşamadım. Bir süre sonra L-Lysine’e ara verdim ve hastalığın tamamen bittiği yanılgısına düştüm. Ancak 2026 Mart ayında yeniden ortaya çıktı ve şu an tekrar kontrol altına almakta zorlanıyorum. Son dönemde çok sık tekrar etmesi, adeta hiç bitmeyecekmiş gibi bir his yaratıyor. Ayrıca daha önce hiç yaşamadığım bacak ve kasık ağrıları da ortaya çıktı. Bu platformu tesadüfen buldum ve benzer sorunlar yaşayan birçok kişi

Ek Bilgiler: Herpes simpleks virüsü (HSV) vücutta latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında veya stres, yorgunluk, hormonal değişiklikler gibi tetikleyicilerle karşılaştığında yeniden aktif hale gelebilir. Atakları yönetmek için düzenli uyku, dengeli beslenme ve stresten uzak durmak önemlidir. Bazı kişilerde çikolata, kuruyemiş, alkol gibi gıdalar tetikleyici olabilir; bu nedenle kişisel tetikleyicileri belirlemek faydalıdır. L-Lysine, virüsün çoğalması için gerekli olan arginin amino asidini bloke ederek atak sıklığını azaltabilir. Ayrıca, Valtrex gibi antiviral ilaçlar doktor kontrolünde baskılama tedavisi olarak kullanılabilir. Unutmayın, her bireyin deneyimi farklıdır ve en doğru tedavi için bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır.

Öneriler

- Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, çinko ve probiyotikler içeren besinler tüketin. - Atak öncesi belirtileri (karıncalanma, kaşıntı) tanıyın ve erken müdahale edin. - Hijyene dikkat edin, atak sırasında bulaşmayı önlemek için teması sınırlayın. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(22-05-2026, Saat: 10:04)uzakdurun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Olay tamamen bağışıklık sistemi ile alakalı. Zaten çok şey yazıldı çizildi ama son günlerde valtrexi bıraktım 3-4 günlüğüne ya da düzensizleştirdim diyelim, sonra çikolataya ara vermiştim, yemeye başladım, şarap içtim, sonra gıda zehirlenmesi yaşadım kusma + ishal ve hemen nüks etti. Kıştan beri çıkmıyordu, her şeyime dikkat ederken. Şimdi yine düzenli valtrex, alkol, kuruyemiş ve çikolataya ara veriyorum. Nüks etmeyeceğine eminim.

İşimden dolayı her gün çok çeşitli çikolatalar yemek durumundayım, çikolatadan ziyade ceviz ve kuru üzüm tetikliyor. Hatta üzümlü glaze bile etkiliyor, alkollerden şarap etkiliyor, votka, viski, bira, rakı, cin etkilemiyor tabi alkol genel bağışıklığı düşürdüğü için yine etken olabilir.

Ben de bir şey sormak istiyorum. Geçmişte baskılama tedavisi yaptım 1 yıl, daha sonra rahat bir dönem geçirdim ancak son 6-7 aydır tekrarlamaya başladı. Son 1 ay içersinde neredeyse üçüncü nüks olacak. Beslenme ve vitamin seviyeleri konusunda da dikkatliyim. Sebebi ne olabilir?

(26-05-2026, Saat: 14:28)utoroglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de bir şey sormak istiyorum. Geçmişte baskılama tedavisi yaptım 1 yıl, daha sonra rahat bir dönem geçirdim ancak son 6-7 aydır tekrarlamaya başladı. Son 1 ay içersinde neredeyse üçüncü nüks olacak. Beslenme ve vitamin seviyeleri konusunda da dikkatliyim. Sebebi ne olabilir?
Stres veya kortizol düzeyi yüksek olasılık

(27-05-2026, Saat: 12:09)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Stres veya kortizol düzeyi yüksek olasılık

Teşekkür ederim

Herkese açıklamaları için çok teşekkür ederim. Asiviral'de kullandım ama bıraktığımda his geri geliyordu. Şimdilik Solgar L-Lysine kullanmaya devam ediyorum; atak dönemim bitti ve sakin moda geri döndüm. Umarım bu şekilde devam eder. Kendimi düzene sokana kadar L-Lysine'yi yaklaşık 1,5 hafta boyunca günde 3 adet kullandım. Sebebini tam olarak bilmiyorum ama toparlanmama faydalı oldu. Şimdilik günde 1 adet alarak devam ediyorum.

Günlük 1000 mg alırsan faydalı, klinik deneylerde günlük 500 mgın etkili olmadığı gözlemlenmiş. Amerikada günlük 1000 mg alıyorlar

Valtrex kullanmak bencee hic mantikli degill , cunku hastaligi tedavi etmiyor sadexe baskiliyor ilaci biraktiktan bir kac gun sonra tekrar cikiyor , kendi haline birakin ciksın belki 1 ayda 3 kere cikacak belki 5 kere cikacak ama emin olun vucut biyerden sonra savasmayi ögreniyor ve ataklar azaliyor , ama valtrex gibi baskilayici ilaclar sadece baskiliyor tedavi etmiyor tabi bu benim dusuncem kullananlarada saygimiz sonsiz bu arada 12 yildir bu hastalik var bende , suanki durumum 2 3 ayda kucuk bi atak oluyor geciyor , normal hayatima devam ediyorum

Sinirlere ciddi zarar veriyor ağrı çok fazla

Özel bölge temizliği için ne yapıyorsunuz? Makina ile mi alıyorsunuz? Yoksa tüy dökücü mü ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes İçin Kalıcı Çözüm: Sağlık Bakanlığı'na Talep Gönder! marulkafa 0 662 30-03-2026, Saat: 01:11
Son Yorum: marulkafa
  Papivir Kullananlar: Uzun Süreli Kullanım ve Etkileri Hakkında Deneyimler Sunday 12 6,024 04-03-2024, Saat: 12:14
Son Yorum: 36bodrum36
  Herpes Sonunda Çözüm Bulundu, Brokoli Suyu!! Brokolisuyu 1 2,877 28-03-2023, Saat: 05:54
Son Yorum: Şanssız 06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi