Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes (HSV2) ile Yaşam: Ataklar, Kullanılan Kremler ve Korunma Yöntemleri

Selamlar, daha önce de yazmıştım ama utandığımdan sildim :) hsv2 ile 4 yıl önce tanıştım, eski erkek arkadaşım sayesinde ki kendisinde hiç çıktığını görmedik. Biyopsi ve kan testi ile anlaşıldı, onun öncesinde bayağı süründürdü 1 yıl kadar. Baskılama tedavisi ile atak sayısı azaldı. Birkaç sorum ve önerim olacak: Tüm önlemlerime rağmen ve uzun süredir çıkmıyordu, bu hafta fena bir atak yaptı ve çıktı. Çinko kremi hiç kullanmadım, işe yarıyor mu, ne kullanıyorsunuz? Çinko hapı alamıyorum midem bulanıyor. Çıktıktan sonra zovirax ve valtrex işe yarıyor mu, keseyim mi? Bundan bir türlü emin olamadım çünkü doktorlar farklı şeyler söyledi. Boşuna almayayım yani. Ya da başka ne sürebiliriz hızla iyileşmesi için? Cinsel ilişki konusu da oldukça kafa karıştırıyor. Ortada atak ya da uçuk yoksa istedi...

Ek Bilgiler:Herpes simpleks virüsü (HSV) vücutta latent kalabilir ve bağışıklık sistemi zayıfladığında, stres, yorgunluk veya hormonal değişiklikler gibi tetikleyicilerle aktive olabilir. Atak döneminde hijyene dikkat etmek ve lezyonlara dokunmamak önemlidir. Bazı kişiler topikal kremler (örneğin çinko oksit içerenler) veya soğuk kompres gibi yöntemlerle rahatlama sağlayabilir. Antiviral ilaçların etkinliği, atağın başlangıcında kullanıldığında daha yüksektir; ancak kullanım şekli ve süresi konusunda mutlaka doktora danışılmalıdır. Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanımı bulaşma riskini azaltır ancak tam koruma sağlamaz, özellikle atak döneminde ilişkiden kaçınılması önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Her ay ataklar tekrarlıyor Valtrex önerir misiniz? Janexyz 4 1,834 24-02-2025, Saat: 12:21
Son Yorum: Sametcann06
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,002 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  HSV-2 Bulaştıktan Sonra İlk Lezyon Ne Zaman Oluşur? Ataklar Ne Zaman Başlar? Warr 4 3,195 28-06-2023, Saat: 12:55
Son Yorum: fatmaa7
  HPV Bulaşmasından Sonra Ne Yapmalı? Erken Dönem Korunma Yöntemleri Kirli bardak 13 4,992 02-07-2022, Saat: 22:30
Son Yorum: izmitli41
  Genital Herpes: Lazer ve Korunma Tecrübesi c12345 1 2,038 23-05-2021, Saat: 19:51
Son Yorum: Purplepapaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi